返回列表 發帖
限量首批特別包裝設計及附送海報一張 (送完即止)

Gin之前話個包裝好特別,唔知係點,希望輕鬆買到特別版

原來呢個女人係知敢有幾難聽
總算有啲自知之明
cymusic 發表於 2020-11-13 22:10

廣告歌 唔收錄都合理既

別人的家 前面幾得意

點解點解唔做多首熄燈開燈和應返開燈熄燈
不過肯聽民意唔收隻敢,算你啦

*特大橫 ...
lmml4 發表於 2020-11-13 21:15

如果覺難收藏,可能要等普通版
唔知幾大

Hidden Track
星夢情真 發表於 2020-11-14 10:25

基本上入環球後,每年至少有8首歌
下年出多8首,又夠歌開多次大show
但前題佢需要振作,今年見佢情緒不穩,怕環球棄棋

吹到 gin gin 情緒不穩明明就淨係一兩場live喊過下

咁全盛時期嘅楊千嬅咪重度抑鬱{ ...
nicknicknick 發表於 2020-11-14 15:48

乜料? 吹呢d有咩用 關心佢既會關心,唔關心既無論點都唔關心。

佢自己係d訪問自己透露自己今年好易喊,唔係只係開show, 我覺得呢個情況根本同佢以前樂觀positive既性格唔同

同楊千嬅既情況無可比性

覺得gin演繹上又進步咗

別人的家,唱功有番bma時既感覺
開燈熄燈、搬,順住首歌娓娓道來
開錯燈、成家,有K味

咬字我反而覺得gin有倒退幸福門 「身」同「心」分唔清
stephybest 發表於 2020-11-20 01:44

幾好! 再有空間進步

咩事咁多吹奏?  如果903熱播隻碟,可能大家觀感反應會完全唔同

就咁聽同張敬軒隻 Felix 有差不多既毛病, ...
powerful 發表於 2020-11-20 11:11

各人各有喜好
但鐘唔鐘意同903成績真係無關係

你只講曲式,可能仲有歌詞同成隻碟既messages同演繹等等其他野吸引到人呢

據我係呢個壇既經驗/印象,如果903熱播左,就會有好多反感既會員留言話overrated,唔播就會吸引到戥佢唔抵 ...
powerful 發表於 2020-11-20 11:37

Oh i see 我無呢個印象,覺得好成績好評有,差成績差評都有。

我發覺我唔需要隻碟多變,單純旋律好聽歌詞中就得,如果用人瑞甲音樂做例子,Meridian>>>>Wonder Miriam

平時出碟,會將歌排名,今次唔太識排
聽多陣

咦,Aga同Gin聽晚有Online Show,但中國平台唔易睇到
只係想聽新歌Live

差唔多啦 上次紅館都兩年前 同埋上次兩場都唔爆好可惜  以佢黎講真係開多幾場都值 ...
Theo01217 發表於 2020-11-25 19:11

最後應該係一場售罄,一場少量

如果到時佢未退隱,想佢挑戰吓四面台紅館

唔知個Secret Box有咩, 定係純粹紙皮盒一個...
阻住 發表於 2020-11-27 12:15

都幾抵買

環球一方面每年都畀資源 Gin 做大碟
另一方面就每年淨係幫佢谷兩首歌
都唔知係想點  ...
616.1314 發表於 2020-12-8 20:10

Plan A:
每年3首歌,每首既宣傳費用都多番

Plan B:
每年8首歌,但歌曲宣傳費相對少

大家覺得邊個plan好d? Gin要唔要轉Plan

李幸倪係KKBOX透露:
疫情既關係,微電影放映會延遲至下年一月
已經籌備緊下一隻碟,會有快歌

今次唔放一兩首新歌出第二版?
不過第二版可能入個微電影就算
hehehaha 發表於 2020-12-8 21:41

敢(新春Remix)掛?

btw 第二版1月份出,好快就知,我就覺得只轉番正常size

今次online live音響好好,Gin係完美地控制佢把聲
其實goodnight首歌我以為姜濤會rap,可惜
估唔到有潛水

估唔到唔少人對音樂肯比課金,唔知最後有無成萬蚊

姜濤比平時唱得好咗,可能係因為唱普通話

2021年既Gin係咪退出咗樂壇?