返回列表 發帖
問題係,就算一雞兩味,至少粵語版嘅visual都應該係繁體字
所以我先懷疑呢D料嘅真確性,分分鐘係大陸fan ...
sampras625 發表於 2020-11-16 14:55

其實都未必流得去邊,睇Production house,之前都有歌手廣東歌MV打左簡體字

果陣諗住女銀已經係最高榮譽 無諗過會女金會換人
tree 發表於 2020-11-16 16:04

今年我為迦榮登女金寶座感到無限欣慰
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

回復 147# kenneth

條女好似兩個月前話錄緊新歌, 真係等到想爆粗 有新歌既, 我真的受傷了(輕熟版) lor!!!!
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

881 訪問零鏗, 比晒CREDIT 比CM MARK AP

是但求其愛
國語版可以點演繹

是但求其愛
國語版可以點演繹
polarbearbear 發表於 2020-11-16 16:17

有冇可能係肥Y填
得佢先有咁噴名

是但求其愛
國語版可以點演繹
polarbearbear 發表於 2020-11-16 16:17

問下袁偉豪 - 屍單草柿埃

有冇可能係肥Y填
得佢先有咁噴名
timc524 發表於 2020-11-16 16:31

我估一定系陳詠賺填咯
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

回復  kenneth

條女好似兩個月前話錄緊新歌, 真係等到想爆粗 有新歌既, 我真的受傷了(輕熟 ...
Eddie8848 發表於 2020-11-16 16:16

效率勁低, 好似有一首係佢自己作曲填詞GE 作品, 我記得之前有訪問提過佢同EDMOND 都有首電影歌

效率勁低, 好似有一首係佢自己作曲填詞GE 作品, 我記得之前有訪問提過佢同EDMOND 都有首電影歌 ...
快劍俠 發表於 2020-11-16 16:57

一年先一隻單曲,可能十年前出到碟

Serendipity 發表於 2020-11-16 17:03

十年之後仲有樂壇?
軒兒 GOOD SHOW!!!!

Serendipity 發表於 2020-11-16 17:03

IVANA 係米唔諗住生仔?

十年之後仲有樂壇?
mrshadowll 發表於 2020-11-16 17:27

一日仲有廣東話
一日就有樂壇
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

應該係廣東歌啦,呢個歌名點都唔似國語歌
只不過微博有張不明來歷嘅poster唔知點解係寫殘體字
其實微博 ...
sampras625 發表於 2020-11-16 14:37

小巧係CM音樂台啲自製歌單(咁都有人信,笑出聲)

881 訪問零鏗, 比晒CREDIT 比CM MARK AP
wchild 發表於 2020-11-16 16:16

可能天欣有睇呢個forum
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

十年之後仲有樂壇?
mrshadowll 發表於 2020-11-16 17:27

唔洗諗得咁遠,我地依家只可以活在當下,有廣東歌出就支持下
Look! I'm gonna make this simple for you. You got two choices - Yes or Yes?

ivana真係唔夠aggressive
佢肯出903肯播la

颳風沙cut到
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week48
1最後的搖滾2帶走你的垃圾3風靈物語

國語歌都派台?
remus 發表於 2020-11-16 13:38

粵語歌

一姐妍今plug呢個班底咁正先黎ban
要ban鳥兒嗰時好ban啦

小巧係CM音樂台啲自製歌單(咁都有人信,笑出聲)
moxy 發表於 2020-11-16 17:39

講緊呢個喎
暫時微博之外好似未見到其他地方有

发行:寰亚唱片
时间:2020年12月12日

曲目:
01. 搵笨
02. Mean
03. 怕黑
04. 惹味
05. 择善固执
06. 同台
07. 陪狗散步
08. 与人同行
09. 小巧 ​​​
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

JF 仲未宣傳新歌

等緊上架

是但求其愛居然是小克+家謙

講緊呢個喎
暫時微博之外好似未見到其他地方有

发行:寰亚唱片
时间:2020年12月12日

曲目:
01. 搵笨 ...
sampras625 發表於 2020-11-16 19:09

FYI
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=14566&pid=1501720

金百利見到好大個AL廣告 鏡粉果然好有錢

caseyl 發表於 2020-11-16 19:25
Source?
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

caseyl 發表於 2020-11-16 19:25

阿談MV女主角

金百利見到好大個AL廣告 鏡粉果然好有錢
acvchk 發表於 2020-11-16 19:28

mk knife have
SSN Chart (27 Nov)
1. 每 道 微 小 (1 Week No.1) - RubberBand
2. Mean - 鄧 小 巧
3. 慌 - 許 廷 鏗

FYI
jasonng 發表於 2020-11-16 19:26

CM -> 公海 -> CM
蒙著嘴說愛你/零分/銀河修理員/自問自答/呼吸有害/金都/想見你想見你想見你/Will (not) see you soon./MAD / 山下見

FYI

可能會然tangsiuhau見到呢個tracklist之後真係填咗出嚟

Kaho都可以一年四歌 薛小姐搞咩
Fiona is back;)

Ian星期三派歌
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

Source?
KU5249 發表於 2020-11-16 19:28

18號kkbox 1930-2030有eason

FYI

又一次證實有人經常偷CM嘢上啲殘體字網站
又唔落credit又唔fc
抵死啦
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

Ian星期三派歌
KU5249 發表於 2020-11-16 20:03
突然派得咁密
又睇唔透花姐個hole picture
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK 48]
01 as brave as that stupid girl / the pancakes 02 未夠癲 / 鍾舒漫x鍾舒祺 03 每道微小 / RubberBand

FYI

笑死人咩

Ian星期三派歌

男銅

突然派得咁密
cymusic 發表於 2020-11-16 20:12

因為佢個picture 係空嘅

突然派得咁密

至尊碟
Fiona is back;)

Ian星期三派歌
男同pls
Look! I'm gonna make this simple for you. You got two choices - Yes or Yes?

突然派得咁密

契仔應該仲有一套劇要出街呢

布丁的世界播zpecial
g chi
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week48
1最後的搖滾2帶走你的垃圾3風靈物語

ivana真係唔夠aggressive
佢肯出903肯播la
polarbearbear 發表於 2020-11-16 18:48
碧玉播得好勁咩

突然派得咁密

本身想話至尊碟可以31首都係上榜歌
點知原來asap無上過

per se新歌《不日之約》
21/11上架
Steven's Top 20 Collections Week 48
01  So Called Love Song - AGA
02  Mean - 鄧小巧
03  每道微小 - RubberBand

男同pls
SugarFree 發表於 2020-11-16 20:37

不了, 宜家呢3個TOP 3已經好好

如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

第 1 階段投票 - 11月23日至11月27日(截止投票時間為香港時間11月27日中午12時)

投選叱咤樂壇我最喜愛的男、女歌手及組合最後 5 強

從2019年度第48週至2020年度第47週「叱咤樂壇流行榜 - 903專業推介」新上榜歌曲的男、女歌手及組合中,一人一票投選最愛,決定最後 5 強進入第 2 階段。

爸爸要谷就好快D
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

第 1 階段投票 - 11月23日至11月27日(截止投票時間為香港時間11月27日中午12時)

投選叱咤樂壇我最喜愛的男 ...
kwanie 發表於 2020-11-16 21:07

2019 Week 48周爸有歌上榜
即係有得投
Steven's Top 20 Collections Week 48
01  So Called Love Song - AGA
02  Mean - 鄧小巧
03  每道微小 - RubberBand

2019 Week 48周爸有歌上榜
即係有得投
steven 發表於 2020-11-16 21:10
咦係喎   
唔駛谷lu
如果我有逆轉的超能力
時間撥到早一百年的春天

咦係喎   
唔駛谷lu
KU5249 發表於 16/11/2020 21:12
_ 計劃通, 係咁!!!!!!!!!
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

投選叱咤樂壇我最喜愛的男 ...
kwanie 發表於 2020-11-16 21:07

唔知軒仔19年week 48週有沒歌?
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼