返回列表 發帖
JF 仲未宣傳新歌

等緊上架
wchild 發表於 2020-11-16 19:12

應該好似上年小巧咁
有一段時間淨畀電台播

我有個電台mp3版 如果想聽 可pm
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

唔知軒仔19年week 48週有沒歌?
cathay1996 發表於 2020-11-16 21:23

沒有
軒仔支捧今年Kenny接得好實,白果無所謂了

2019 年 第 48 週 903 專業推介上榜歌曲播放率
RK Songs       Singers       
01 重讀興趣班     林奕匡
02 Two at a Time     AGA
03 喘息空間      Gin Lee
04 花之亂       小塵埃
05 Reflection     Mirror
06 28天        梁釗峰
07 我們的基因     謝安琪      
08 爸爸的禮物     陳柏宇
09 多得你       王梓軒      
10 忘記和記      麥浚龍
11 荒廢之綠洲     許廷鏗
12 熒光        陳蕾        
13 What Did You Say Dusty Bottle  
14 哪懼牆攀不上    J.Arie / 小肥   
15 逃生門(門外版)    周國賢 Feat. JW 
16 尋找白金漢     馮允謙      
17 跳草裙舞      The Boogie Playboys
18 一秒        林欣彤
19 刮骨        黃妍       
20 無神論       鄧小巧
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

碧玉播得好勁咩
SugarFree 發表於 2020-11-16 20:39

碧玉唔係冠左?

新青年理髮廳唔係解散左乜 點解仲會有新歌

On仔再一次參與新歌編曲
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK 48]
01 as brave as that stupid girl / the pancakes 02 未夠癲 / 鍾舒漫x鍾舒祺 03 每道微小 / RubberBand

咁最歌係咪可以投喘息空間

想問下Gin迷投喘息空間、敢定美男子?
~請支持樹林組合*
何方精選作品
誰人走了    勞煩誰熄燈
誰來給我開燈

on07111 發表於 2020-11-16 22:19

ALL in 敢 講笑
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

想睇全英皇郵寄公司票ALLIN 格林童話
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

kwanie 發表於 2020-11-16 22:36

蒙著嘴說愛你/零分/銀河修理員/自問自答/呼吸有害/金都/想見你想見你想見你/Will (not) see you soon./MAD / 山下見

講緊呢個喎
暫時微博之外好似未見到其他地方有

发行:寰亚唱片
时间:2020年12月12日

曲目:
01. 搵笨 ...
sampras625 發表於 2020-11-16 19:09

http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=14566&pid=1501720

應該好似上年小巧咁
有一段時間淨畀電台播

我有個電台mp3版 如果想聽 可pm ...
liebe 發表於 2020-11-16 21:25

沈震軒都係冇kkbox

kwanie 發表於 2020-11-16 22:36

為食熊貓is better
~請支持樹林組合*
何方精選作品
誰人走了    勞煩誰熄燈
誰來給我開燈

聽埋下個星期派台既 開燈熄燈 先決定
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

Eason下plug都係謙b寫,作曲人會唔會過埋Howie
乾一罐冰汽水

moxy 發表於 16/11/2020 22:47
_up post 都有人擺上微博
真係好弱智
Music Picks Week 48 (28/11/2020)

1. 致明日的舞 - 陳奕迅  2. 每道微小 - RubberBand  3. 時間的初衷 - 周國賢 / ToNick  4. 遠在眼前 - 馮允謙  5. 著地 - 鄧麗欣

Eason下plug都係謙b寫,作曲人會唔會過埋Howie
kio0909 發表於 2020-11-16 23:03

唔會
Eason已經上咗神檯 開始速冠hea佢

唔會
JayantL 發表於 16/11/2020 23:21
全環球ALLIN 咗落個廿九幾年都拎唔到嘅獎度
無計~~

不過如果呢首都速冠咁又唔同講法

本身想話至尊碟可以31首都係上榜歌
點知原來asap無上過
fish3333 發表於 2020-11-16 20:47

ASAP咁正,原來無上過榜㗎?

金百利見到好大個AL廣告 鏡粉果然好有錢
acvchk 發表於 2020-11-16 19:28 

糖同神徒真係掘金礦我都仲未得閒出去銅鑼灣打卡

男同pls
SugarFree 發表於 2020-11-16 20:37

如果903肯俾契仔男銅咁樣會唔會影響MIRROR攞團體獎同唱片獎㗎?
因為唔覺得903會咁好死俾咁多個獎鏡仔,所以好驚花姐又玩上年嘅換獎
可惜姜濤今年前兩首播得AP唔夠高,今次第三首新歌我幾鍾意,最男唔知有無希望

希望阿迦今個星期有15
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

唔會
JayantL 發表於 2020-11-16 23:21

環球今年拿了一個用盡quota的獎了

如果903肯俾契仔男銅咁樣會唔會影響MIRROR攞團體獎同唱片獎㗎?
因為唔覺得903會咁好死俾咁多個 ...
gocrazy 發表於 2020-11-16 23:34

靠你地鏡粉投票,最男單靠solo票唔容易

靠你地鏡粉投票,最男單靠solo票唔容易
PEACH 發表於 2020-11-16 23:39

如果連登仔今年又吹鷄投…鏡粉都好難贏到

因為唔覺得903會咁好死俾咁多個 ...
gocrazy 發表於 16/11/2020 23:34
陸運會呀而家?
搞清楚先好無?

陸運會呀而家?
搞清楚先好無?
kwanie 發表於 2020-11-16 23:47

take it easy ~
自膠但希望MIRROR攞到組銅

希望Per se攞到組銅
無十大都唔緊要!

暫定好似停停哋係咪聽咗尋晚個LIVE

ivana真係唔夠aggressive
佢肯出903肯播la
polarbearbear 發表於 2020-11-16 18:48

佢神台級㗎啦 沉默的士高十大唔去都有獎應該唔會復出爭獎

個個都話叫幾飛係RB 好似得個組銀咁 唔掂喎

聽埋下個星期派台既 開燈熄燈 先決定
hehehaha 發表於 2020-11-16 22:53

煎粉應該都係吹雞投幸福門

環球將Eason同Gin放同一日出歌

時光倒流一句話 無即上

HKH 新歌

煎粉應該都係吹雞投幸福門
stephybest 發表於 2020-11-17 00:01

我都鍾意呢首多過敢
但敢view最高,係咪多路人鍾意聽?
咁揀敢嚟投可能機會更大啲啊

我都鍾意呢首多過敢
但敢view最高,係咪多路人鍾意聽?
咁揀敢嚟投可能機會更大啲啊 ...
gocrazy 發表於 2020-11-17 00:04

你要用心了解下呢個forum既人真正講緊乜

男同pls
SugarFree 發表於 2020-11-16 20:37

不過聽講唔係飄飄賢風格 可能今次又係鯨爆之類
秉承cm精神 推廣好音樂

你要用心了解下呢個forum既人真正講緊乜
Garfield 發表於 2020-11-17 00:08

我唔太相信有人投敢

喘息最好聽

嘉豪新歌做乜唱黃妍
唔知係惶然定茫然

希望Per se攞到組銅
無十大都唔緊要!
hehehaha 發表於 2020-11-16 23:57

噢 支持咗perse先啦當然 啲歌高質好多
嚮cm共和榜成績都有眼見

喘息最好聽
kenneth 發表於 2020-11-17 00:14

喘息計落係上年既歌啵lol

我唔太相信有人投敢
kenneth 發表於 2020-11-17 00:13

有既…可能FWD員工要每個人投一次敢先可以收工

HKH 新歌
kwanie 發表於 2020-11-17 00:03

我鍾意第二段第一句

嘉豪新歌做乜唱黃妍
唔知係惶然定茫然
kevin2011 發表於 2020-11-17 00:17

#黃妍上再生 #開燈熄燈
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week48
1最後的搖滾2帶走你的垃圾3風靈物語

今年剩返五個冠軍位置,重鎚
Wk48:感情這回事
Wk49:是但求其愛
Wk50:so called love song
Wk51:奇妙事不斷有
Wk52:暫定

要做更壞的事 好正
十大pls

如果美泳有落榜週,會唔會有十大?

如果美泳有落榜週,會唔會有十大?
daniel1136 發表於 2020-11-17 00:50

唔會
就算有落榜周 ,ap都會係廿大之外

唔會
就算有落榜周 ,ap都會係廿大之外
michael344 發表於 2020-11-17 00:56

如果冠完再亞再落榜周呢?