返回列表 發帖
希望Per se攞到組銅
無十大都唔緊要!
hehehaha 發表於 2020-11-16 23:57

唔好啦
mami可能一世人得呢一次有機會上叱咤台攞獎咋

靠你地鏡粉投票,最男單靠solo票唔容易
PEACH 發表於 2020-11-16 23:39

姜濤最大機會最男佢班粉投票好強
其他鏡仔solo入到10強當贏喇

姜濤最大機會最男佢班粉投票好強
其他鏡仔solo入到10強當贏喇
totoan 發表於 2020-11-17 01:20

反佢嘅勢力一樣強
秉承cm精神 推廣好音樂

反佢嘅勢力一樣強
kenneth 發表於 2020-11-17 01:23

隨時今年最歌又係一首Kt一首團歌攬炒

反佢嘅勢力一樣強
kenneth 發表於 2020-11-17 01:23

我意思係佢mirror入面最大機會但出到外面個世界一定唔易
但903咁鐘意製造話題性
比佢都唔奇

唔好啦
mami可能一世人得呢一次有機會上叱咤台攞獎咋
JayantL 發表於 2020-11-17 01:06

你對mami咁無信心?
可能最女呢
不過佢本人應該都唔care
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

你對mami咁無信心?
可能最女呢
hehehaha 發表於 2020-11-17 01:36

我對903冇信心咋
除非真係有公司出四千萬簽mami捧佢

我對903冇信心咋
除非真係有公司出四千萬簽mami捧佢
JayantL 發表於 2020-11-17 01:44

Serrini可以續任蒲銘心
蒙著嘴說愛你/零分/銀河修理員/自問自答/呼吸有害/金都/想見你想見你想見你/Will (not) see you soon./MAD / 山下見

你要用心了解下呢個forum既人真正講緊乜
Garfield 發表於 2020-11-17 00:08

睇唔明但希望上次有位會員話Gin攞到十大嘅,就每個g字會員派1000,仲算數

隨時今年最歌又係一首Kt一首團歌攬炒
michael344 發表於 2020-11-17 01:31

或者佢係鏡粉共主 鏡圈會同意年紀又細就下佢正路
但外界唔係睇呢啲 出面個世界好歌手有好多

姜濤最大機會最男佢班粉投票好強其他鏡仔solo入到10強當贏喇
totoan 發表於 2020-11-17 01:20 

買定多啲卡全力幫鏡仔投票

但真係睇唔明花姐個whole picture想點
啲歌派到咁密,自己人打曬交

上次姜濤孤獨病派咗一個星期,就即刻谷佢契兄弟嘅合唱版蝸牛
今次仲衰,姜濤新歌先隔3日咋嘛,又話要上契仔嘅歌啦
難得今次姜濤嘅歌幾sweet有紅嘅機會,ap肯定又要分散曬

咳咳!其實以拎到資源就等於上契嘅講法
姜濤都有返咁上下

HOTMAN 發表於 2020-11-17 01:48

如果淑芬係銘心個女 我建議劇情可以好似呢劇電影咁展開

雖然未知不過講定先
好希望片單可以嚮rthk拎到十大
而深夜可以上冠然後嚮下年viu拎歌曲獎
咁就同時推廣到zpecial兩首名曲
其實唔係無可能嘅事
對佢哋嘅事業會有好大幫助
希望媒體朋友都會考慮下

雖然未知不過講定先
好希望片單可以嚮rthk拎到十大
而深夜可以上冠然後嚮下年viu拎歌曲獎
咁就同時推廣到zp ...
kenneth 發表於 2020-11-17 06:33

你都話有得發下夢
軒兒 GOOD SHOW!!!!

你都話有得發下夢
mrshadowll 發表於 2020-11-17 06:54

兩首名曲絕對有資格有實力 歷久不衰
肯頒十大既媒體有著數 品味高尚多人like

[11月17日之廣東歌]

1980年11月17日 - 陳百強在香港大會堂音樂廳舉行首次個人演唱會《陳百強演唱會》
2004年11月17日 - 余文樂推出專輯《生還者》
2005年11月17日 - 林子祥舉辦一連三場復出《子有祥情》演唱會
2009年11月17日 - HotCha推出音樂專輯《Shall we dance? Shall we love?》
2011年11月17日 - Swing推出告別專輯《Swing到盡》,為Swing第二度解散前的最後一張專輯
2015年11月17日 - 余安安、夏文汐、宣萱、盧巧音、林誌美、麥潔文、徐子珊於九展舉行2場《我的女神演唱會》

今年剩返五個冠軍位置,重鎚
Wk48:感情這回事
Wk49:是但求其愛
Wk50:so called love song
Wk51:奇妙事不斷 ...
PEACH 發表於 2020-11-17 00:41

年尾仲要冠慌同RB/DJ 是但求其愛未必有冠

年尾仲要冠慌同RB/DJ 是但求其愛未必有冠
CMH 發表於 2020-11-17 07:19

可以week1/2冠

你對mami咁無信心?
可能最女呢
hehehaha 發表於 2020-11-17 01:36

同理Zpecial惟一嚮903有機會突圍嘅獎就係最組
我保持10000%信心集氣

Mirror漫漫長路
又有十二個人
應該可以讓下少人嘅樂隊或組合
廢事大蝦細咁

Rb上年先拎完 雖然當仁不讓不過都可以支持下後輩嘅

Dj有好多好多獎嚮手 拎獎拎到手軟應該唔介意讓一讓路

至於perse都好大機會已有歌曲獎揸手
解散咗同艾粒強勁舞我就唔提啦
總之眾望所歸 zpecial嚮903惟一(大)獎希望
靠晒大家

Mirror漫漫長路
又有十二個人
...
kenneth 發表於 2020-11-17 08:14

46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week48
1最後的搖滾2帶走你的垃圾3風靈物語

如果冠完再亞再落榜周呢?
hkbaby 發表於 2020-11-17 01:03

得~~不過呢個唔係美Ai 嘅待遇

...

你可能要買定電話卡
~請支持樹林組合*
何方精選作品
誰人走了    勞煩誰熄燈
誰來給我開燈

你要用心了解下呢個forum既人真正講緊乜
Garfield 發表於 2020-11-17 00:08

世事都被你看透了
~請支持樹林組合*
何方精選作品
誰人走了    勞煩誰熄燈
誰來給我開燈

你可能要買定電話卡
on07111 發表於 2020-11-17 08:53

邪不壓正 我地群眾係要903公平公平計曬每一個投票
唔係一個人投一千張果種灌票
重有任何賄賂dj播歌既行為都唔應該被容許
(之前新聞我有開過post嚮隔籬台)

Mirror漫漫長路
又有十二個人
...

咁DB又有冇機會有獎?
可能最組都應該多人投

咁DB又有冇機會有獎?
可能最組都應該多人投
Jason0223 發表於 2020-11-17 09:04

db應該都唔似有獎 上年個勢好d

嘉豪新歌做乜唱黃妍
唔知係惶然定茫然
kevin2011 發表於 2020-11-17 00:17

"茫然站在街中"

仲有句"被鞭打都不敢發瘋", 想睇MV

HOTMAN 發表於 2020-11-17 01:48

Serrini 應該唔鍾意咁黑孖孖,除非比佢揮下皮鞭做女王style

不過想聽佢唱完let us go then you and I 之後唱彳亍

「要做更壞的事」真係好姣 姣過~旋轉with me*
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

兩首名曲絕對有資格有實力 歷久不衰
肯頒十大既媒體有著數 品味高尚多人 ...
kenneth 發表於 2020-11-17 06:59

咁你咪好有著數

重有任何賄賂dj播歌既 ...
kenneth 發表於 2020-11-17 08:58

小心d講嘢
小心董折嚟揾你

咁你咪好有著數
mrshadowll 發表於 2020-11-17 10:53

kenneth或成最大贏家

回復 283# kenneth

ping pung潮爆榜之Zpecial表彰大會

回復  kenneth

ping pung潮爆榜之Zpecial表彰大會
mrshadowll 發表於 2020-11-17 10:57

樂壇縮影
Btw點解無乜人提姜濤首新歌?
我覺得佢好似唱得太小心
不過首歌本身好好聽
尤其中間啲rap

「要做更壞的事」真係好姣 姣過~旋轉with me*
Thomas 發表於 2020-11-17 10:38

Ink remix無咁姣 個劇場令件事有啲沈重
其實都出咗一個星期
呢度好似無人提?
未聽嘅快啲聽下啦喂

樂壇縮影
我覺得佢好似唱得太小心
不過首歌本身好好聽
尤其中間啲rap ...
kenneth 發表於 2020-11-17 11:18

佢咬字一日無進步,佢嘅歌都無任何討論價值
根本佢連一個歌手最基本嘅要求都未做到
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

最後的搖滾,可惜了。
...

Ink remix無咁姣 個劇場令件事有啲沈重
其實都出咗一個星期
呢度好似無人提?
未聽嘅快啲聽下啦喂{:1_ ...
kenneth 發表於 2020-11-17 11:20

旋轉with me講1117事件發生後佢既recover

樂壇縮影
我覺得佢好似唱得太小心
不過首歌本身好好聽
尤其中間啲rap ...
kenneth 發表於 2020-11-17 11:18

姜濤6首歌我最鍾意呢首
但唔係因為姜濤唱得好,而係啲rap
啲rap真係搶晒fo,好好loop

姜濤6首歌我最鍾意呢首
啲rap真係搶晒fo,好好loop ...
lalaland 發表於 2020-11-17 11:26

姜濤唱成點kenneth知道但kenneth不說
總之Rap好好聽

姜濤6首歌我最鍾意呢首

個rap好過佢vocal太多...

旋轉with me講1117事件發生後佢既recover
Thomas 發表於 2020-11-17 11:25

咁的士仔志存個角色係象徵咩咁緊要?

咁的士仔志存個角色係象徵咩咁緊要?
kenneth 發表於 2020-11-17 11:32

你估下佢去左邊recover?

個rap好過佢vocal太多...

fish3333 發表於 2020-11-17 11:31

其實我覺得姜濤自己rap返係冇問題,問題係佢冇時間練歌
而家姜濤最大問題係佢冇時間好好裝備自己,好好練歌,但係又要keep住出歌谷人氣
導致佢出到嚟啲歌一係就干平無奇穩穩陣陣,一係就佢handle唔到啲歌

佢咬字一日無進步,佢嘅歌都無任何討論價值
根本佢連一個歌手最基本嘅要求都未做到 ...
sampras625 發表於 2020-11-17 11:21

麻利麻利我哋支持你
(雙重對號入座mode)

咳咳!其實以拎到資源就等於上契嘅講法
姜濤都有返咁上下
kenneth 發表於 2020-11-17 05:17 

唔覺得姜濤有特別多資源
佢係冠軍,而且人氣同賺嘅錢都係12個仔最多
好多無睇過MIRROR嘅路人都會識姜濤,而唔係契仔
就算點幫契兄弟解釋,鏡粉都有眼睇,心裏有數

重有任何賄賂dj播歌既 ...
kenneth 發表於 2020-11-17 08:58

如果fans自發送禮物俾DJ就叫賄賂
咁MIRROR個個solo仔嘅fans都有送
仲有好多唱片公司都會幫歌手宣傳送禮物俾DJ
唔通個啲都叫賄賂?

得~~不過呢個唔係美Ai 嘅待遇
daniel1136 發表於 2020-11-17 08:48

難得美容放反d Ap 出來,希望佢公司幫佢upgrade 下待遇。

姜濤6首歌我最鍾意呢首

我暫時都係最鍾意姜濤呢首,而且MV都拍得好甜
一號種籽都唔錯,其他幾首就有啲悶
同意今次新歌rap嘅部分好聽
唔知會唔會遲啲出返首全普通話版
有時覺得姜濤唱普通話歌更好聽

返Mirror Forum講啦,呢度無人想知12組fans d煩膠事
Fiona is back;)