返回列表 發帖

Gin Lee 傷心消瘦 拒回應是否繼續做環球一姐

歌手李幸倪(Gin Lee)因愛貓「芝麻糊」離世大受打擊,近日更疑患抑鬱突然失蹤。今日她首度現身宣傳新碟《Dear Secret》,身穿深色連身裙的她明顯再消瘦,問到她心情如何?她坦言比之前好好多:「今年情緒波動較大,好容易受少少嘢觸動而喊。(會唔會驚有抑鬱?)又未至於,我覺得自己OK嘅!慢慢每一日都好啲,知道經歷失去係必修嘅一課,每個人需要平復嘅時間都唔同,我又唔會迫自己冇事,會接受、勇敢面對,我畀自己傷心,但唔會畀自己沉淪、有太過灰暗嘅情緒。」

問到她早前為何突然失蹤數天兼Post喊片?Gin Lee自言沒有失蹤,只是想放下工作留家休息,暫離社交平台:「可能工作上我係秒覆,嗰幾日自己想休息,準備心情迎接出新碟同新歌,除咗心情上有起伏,自己都真係好忙要休息,搞到同事擔心,所以佢哋籌備呢個活動畀我放鬆。」遠在馬來西亞的家人亦非常擔心?她笑話有向家人自首、報平安,還懂得開玩笑反問家人為何沒有主動關心:「家姐話唔敢問,我話冇事,會慢慢好番。」

講回新碟,Gin Lee自爆出碟前心情好緊張、好複雜,不能好好進睡,因為新碟將揭露好多自身秘密、脆弱一面:「隻碟都使唔少錢,啲MV係電影製作,質感、質素都好唔同。(咁揼本,繼續做『一姐』?)又講呢啲!我用心造碟,公司又全力支持,好好呀!」

討論重點:OnCC又同球記夾新聞 好煩

個人意見:搞到好似Curry同Hana咁 好肉酸

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20201120/bkn-20201120164654986-1120_00862_001.html

ONCC 20/11

如果係夾新聞,即係球記都認可佢係真一姐!

大家買左未呀

銷量應該唔錯 gin唔洗抑鬱啦 一姐就係一姐

球記兩個主要網上平台都無/未有"Dear Secret - Gin Lee" banner, 係因為相信佢係真一姐唔需要宣傳CD都大賣, 定係因為佢唔再係力捧對像? Who knows?
https://www.facebook.com/UniversalMusicHongKong/
https://www.youtube.com/user/universalmusichk/videos

UPDATE: youtube banner 係"Dear Secret - Gin Lee", facebook 未有

抑鬱就減工作量啦!

其實樓主就係記者
扮咩

Gin已取代吳家穎同Ada,成為環球作曲一姐,今年已經作左三首
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Gin已取代吳家穎同Ada,成為環球作曲一姐,今年已經作左三首
on07111 發表於 2020-11-21 07:14

取代?Ada係過咩
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

用生命唱歌的歌手

用生命唱歌的歌手
bagfgfcde 發表於 2020-11-21 10:04

好擔心Gin Lee會燃燒盡自己的生命,希望佢好好休息幾年先
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

on07111 發表於 2020-11-21 07:14

你對ada唔好咩
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

好想安慰gin gin
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

知道經歷失去係必修嘅一課,每個人需要平復嘅時間都唔同,我又唔會迫自己冇事,會接受、勇敢面對,我畀自己傷心,但唔會畀自己沉淪、有太過灰暗嘅情緒。
samxdxd 發表於 2020-11-21 00:20

Well said gin gin
你別以為有人拜就叫偶像
有人拜是對著你憑弔那樣

就當所有痛楚 成長的經過
能夠學在回憶中止痛亦算不錯

公道自在人心

其實Gin都入左公司咁耐, 到左宜家仲係比人問「係唔係公司一姐」/拎AGA同佢比較,,,,
真係比著係我都覺得煩...
情願D傳媒記者真係話佢係一姐, 好似TBB 菊貴人咁就算..

D傳媒宜家次次Gin有親新歌新消息(好少少的消息), 就話「哇, 真係一姐的代遇WO」咁樣好似暗諷的意思....
一D都唔係focus佢的作品...真係會好令人灰心~~
好似做幾多都係冇乜果效咁..

其實到左宜家年代, 唔好講話環球啦, 其他公司都分唔到邊個係一姐一哥啦..
根本問題係宜家樂壇冇一個男歌手女歌手真係稱得上一哥一姐...

好心D傳媒問野/訪問都有深度少少啦,,,
其實D讀者宜家見到LI D問題都覺悶、煩
太平公主

回復 17# jaytang

岩呀 呀gin係一姐 但唔會講出口囉

其實Gin都入左公司咁耐, 到左宜家仲係比人問「係唔係公司一姐」/拎AGA同佢比較,,,,
真係比著係我都覺得煩.. ...
jaytang 發表於 2020-11-21 22:33

咁你封佢咩稱號啊?你覺得自己煩唔煩先

其實樓主就係記者
扮咩
hehehaha 發表於凍肉批發2020-11-21 02:07

記者標題

回復 17# jaytang
幻國一定有 旗下都係得一哥一姐