返回列表 發帖

連累同事丨謝安琪惹廣告商不滿被飛 與Juno不和升溫

謝安琪(Kay)的社交賬戶日前被發現突然不再關注麥浚龍(Juno),有報道指兩人不和兼零溝通,關係決裂。據悉,Kay加盟Juno的幻國旗下後,三年來雙方關係不俗,至近日兩人合作的專輯企劃《The Album》來到最終章,關係突然進入冰封期。

今日有知情人士向《蘋果》爆料,透露Kay令幻國損失7位數字廣告代言收入,更間接連累有人失業。知情者指年初Kay曾獲廣告商邀請,以7位數字擔任收身代言,無奈數月後身形仍未達標:「原本年初就想開拍,不過大老闆見到佢仲係肥,都畀時間佢再減。」
知情者謂Kay的減肥計劃遲遲未有成效,全因她不聽團隊意見:「佢根本冇用到啲收身產品,仲要無啦啦搵個健身教練幫佢操肌,瘦唔到仲話係個客啲嘢唔得。」又指此舉令品牌高層大感不滿,認為Kay未有好好履行合約精神,亦不尊重品牌:「佢仲喺IG出咗張同健身教練操肌嘅相,咁品牌角度會擔心,第時同佢拍收身廣告,啲客都覺得唔夠說服力,萬一變咗肌肉型就大件事,完全都唔係收身纖體嗰樣嘢。」

廣告商亦要求Kay不時提供近照,方便追蹤她的減肥成效,但Kay遲遲未有回覆。知情者又說:「搞到9月諗住拍嗰陣,見到佢都係好肥,加埋疫情又唔想大家聚集,都諗住出年初先影。」不過,Kay的態度一直顯得不合作,更認為是廣告商問題,有關員工為能促成雙方合作,已處處遷就及體諒,一再推遲拍攝,希望Kay有充足時間作好準備,惜最終事情泡湯。知情者不甘有人因此賠上工作,忿忿不平說:「呢單嘢搞到品牌個大老闆好嬲,覺得成條marketing team都做唔到嘢,炒晒成班人,而家個個都未搵到嘢做,咁嘅時勢真係好慘,大家都係打份工。」

各行各業受武漢肺炎拖累,尤其娛樂圈幾乎全面停工,逆市下,Kay令幻國損失7位數字代言費,更間接連累廣告商僱員被炒,前路茫茫。
除了引起廣告商不滿,Kay與Juno的不和傳聞亦升溫。日前有報道爆Kay悄悄取消關注Juno的IG,雖然她向傳媒指社交賬戶由幻國團隊代為處理,對unfollow一事不知情,但報道出街後,Kay便重新關注Juno。事有湊巧,今年9月底,她突然開設新IG賬號,大賣清新、健康生活形象,與以往賬戶風格迥然不同。新賬戶於9月底建立,至今卻只是上載了12個帖子,似乎並非幻國為Kay安排的新路向,更顯得有人想自組山頭為日後鋪路。

《蘋果》致電幻國了解,問到Kay早前是否被取消纖體廣告,其發言人以短訊回覆:「因疫情以及種種原因,在雙方有共識下,是次合作中止。」至於她突然開新IG賬戶,幻國方面表示公司從不插手或管理藝人的個人IG,因此對新社交平台賬戶一事不予置評。

連結:https://hk.appledaily.com/entert ... EBCY7K7HIDCSEVZFSY/

《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

感想:新碟近了,世人應當歡呼
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

唔怪得kay要賣樓

睇黎合約一完 就898

好懷疑單野可信性
以幻國幫kay懶係high class既定位 會唔會幫佢接修身廣告呀

好懷疑單野可信性
以幻國幫kay懶係high class既定位 會唔會幫佢接修身廣告呀
kayzzz 發表於 2020-11-25 01:25

有冇公司sell黑白瘦身

咁瘦仲減乜?

咪玩啦,上年kay isn't me咁fit,點會接修身廣告

邊忽肥過

CLS 點解突然咁多「負面」新聞

KayKay係咪因為疫情成日留喺屋企肥咗

纖體主義 灌溉這一個城市
全民受到恩賜
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

謝安琪都要減肥?

月巴王其
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

瘦身教馆全力支持
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

減肥應該搵gin lee

點解好似同親每一間公司合作最後都不歡而散

可能係張繼聰要減肥啫
DM多仔多到覆唔哂

點解好似同親每一間公司合作最後都不歡而散
hihi 發表於 2020-11-25 09:39

Summer Sammi 是無辜的

減肥做運動有咩問題,唔通真係靠啲纖體套餐咩

好彩篇野係蘋果出

可笑是纖體同健身係有衝突

睇透咗 宣傳伎倆
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

係咪準備出碟了
支持

Kay真人又瘦又細粒, 仲修身?
想迫死晒所有港女咩

諗起助助身茶減肥,咩年代?

佢接豐胸廣告會唔會有效同work啲?

好懷疑單野可信性
kayzzz 發表於 2020-11-25 01:25

發言人以短訊回覆:「因疫情以及種種原因,在雙方有共識下,是次合作中止。」
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

生兩件生完果陣都冇人搵佢減肥
反而而家好地地會接?
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

諗起助助身茶減肥,咩年代?
sexykaren 發表於 2020-11-25 11:16

我諗起呢D瘦身廣告
咩而家仲興既咩

發言人以短訊回覆:「因疫情以及種種原因,在雙方有共識下,是次合作中止。」 ...
fifty1205 發表於 2020-11-25 12:06

懷疑成單野可信性 包括埋依句

我想像唔到kay ig張張model/product 宣傳照中間會夾住個瘦身廣告

第二係已經有人提出kay已經夠瘦仲點減

費事跟車太貼啫

Kay 出道作係姿色份子,仲有廣告商接洽纖體廣告,本人又肯接,簡直奇聞

Kay 出道作係姿色份子,仲有廣告商接洽纖體廣告,本人又肯接,簡直奇聞
powerful 發表於 2020-11-25 13:18

宜家仲係心姐,都叫有可能
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

呢啲抹黑假新聞真係超嘔心!!
Joey一出歌就蒞料 好心鷹蛋王啦

又造新聞

單嘢蘋果架喎,唔係東方先係EGG架咩

kenneth 發表於 2020-11-25 13:27

曲定直

powerful 發表於 2020-11-25 13:18

又唔係周博賢拍

定其實係the album個project既共中一個章節

懷疑成單野可信性 包括埋依句

我想像唔到kay ig張張model/product 宣傳照中間會夾住個瘦身廣告

第二係 ...
kayzzz 發表於 2020-11-25 12:34

俾得起$咪得囉

俾得起$咪得囉
losyes 發表於 2020-11-25 14:52

箍牙 同 減肥 分別拍出黎既廣告感覺都唔同啦
你貼果張廣告唔睇d字 都以為係佢普通ig model feel既相

睇黎真係the album and the end of it

the album and the reborn of it無望
琪待之後釗峰強勢加盟

kenneth 發表於 2020-11-25 13:27

Kay負面新聞一出, 美捲二十四小時內出新歌, timing 準到

白痴新聞

btw篇報導咁似2009年時某些機構的報導手法/內容

夠喇呢啲弱智新聞無人想知呀麥大導
一啲水花都無根本WFC
不如放料講下你老豆係咪唔肯科水俾你仲可能多少少attention
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

其實首三生一吻一早都錄好左,但係死都唔派,
不停出啲一分鐘精華interlude,主打又唔派,點啊

佢仲需要減肥咩?
個廣告商應該找衛蘭,小巧同欣宜  先睇得出有效果
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

Kay負面新聞一出, 美捲二十四小時內出新歌, timing 準到
boy4dudes 發表於 2020-11-25 21:32

單新聞蘋果出都可以瀨落英皇同容祖兒度
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

單新聞蘋果出都可以瀨落英皇同容祖兒度
616.1314 發表於 2020-11-26 01:03

所以d人on J 真係唔係扮...與其咁多聯想,不如叫佢哋個偶像出返做好D歌先啦