返回列表 發帖

覺得佢好似唱得好辛苦咁
當年sa 姐都聲稱你不是好情人自己作啦
點解祖祖今次唔可以聲稱?

講返首歌
本身都ok
係衰響份詞度
歌名 ...
ricnature 發表於 2020-11-29 23:45

可能得一句係佢作呢~

心之科學2.0...好好聽
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

5分 早早超班之作
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

一般 3 fun

其實可以改過個歌名,呢個歌名唔太可以接受

東京人壽三大串流平台成績:
kkbox:45>2>2*
Joox:19>4>2*
Moov:26>7*
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

咁啱random播到心之科學
兩首曲式係有相似
但我鍾意東京人壽多好多
我覺得心之科學唱得太大力 變左有種好刻意的感覺
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

師妹美馬唱得好好聽
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

感覺呢個歌名好不吉利 1分

師妹美馬唱得好好聽
cymusic 發表於 2020-12-12 11:54

期待佢向dj邀歌

最後一月,狂聽
借用你做場夢

咁啱random播到心之科學
兩首曲式係有相似
但我鍾意東京人壽多好多
我覺得心之科學唱得太大力 變左 ...
John 發表於 2020-12-12 09:56

心之科學好好多,東京人壽個key起得好高好突兀
不過有冇人覺得東京人壽可以套落雙冠軍個MV,東京實景
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

不過有冇人覺得東京人壽可以套落雙冠軍個MV,東京實景{:4 ...
風見志郎 發表於 2020-12-17 14:41

舒文已經做左

首歌太高音, 感覺低返1-2個key會好d, 同埋歌名取得一般 好似賣保險廣告咁, 但MV好好睇  

真是一首很平凡的作品

不過有冇人覺得東京人壽可以套落雙冠軍個MV,東京實景{:4 ...
風見志郎 發表於 2020-12-17 14:41

下? 但你簽名都改埋首歌
我以為你好中意添

隻歌真係幾襟聽
有冇live過?
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

btw, 首歌幾慢熱
初初真係麻麻
聽耐左好聽左好多

Joey good try!

隻歌真係幾襟聽
有冇live過?
John 發表於 2021-1-13 20:32

出嗰日有ig live 都唱得幾差吓

我都覺得好聽過心之

有伴侶與東 gin
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

有風呂 跟美祖
week13

Song of the Decade/Country 出現了
on07111 發表於 2020-11-28 08:06

一早講左越播越好聽
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

平心而論,好過心之

其實越loop越好聽
同幸福門一樣嘎
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

一早講左越播越好聽
on07111 發表於 2021-1-23 21:15

Song Of The Country好勁
唔知日本定祖国呢
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

呢點要問返容祖国先知啦
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

903係咪準備要冠啦?

心之科學2.0...好好聽
Kenny 發表於 2020-12-7 10:09

2首好似 , 都超好聽
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

同心之一樣好聽

越聽越好聽呀呢首

有伴侶與東 gin
b01091018 發表於 2021-1-22 19:10

《Live in the Moment》是馬來西亞歌手李幸倪的第6張錄音室專輯、第5張粵語專輯

《Live in the Moment》是馬來西亞歌手李幸倪的第6張錄音室專輯、第5張粵語專輯 ...
thomas199028 發表於 2021-2-12 07:28

典解又係tag Live in the Moment
係咪有暗號
week13

聽聽下又上左癮

如果一個女仔13年前知道人會變情會厭從沒什麼保險
然後到家下同我呻保了壽命 誰說一定有伴侶與東京
真係會覺得佢腦退化

真係會 ...
kenneth 發表於 2021-2-14 15:34

兩首歌講嘅嘢都唔同
你個腦就真係退化
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

兩首歌講嘅嘢都唔同  
你個腦就真係退化
616.1314 發表於 2021-2-14 15:52

又係愛情上嘅保險

真係會 ...
kenneth 發表於 2021-2-14 15:34

返去小學學吓基本中文先啦
Week53
1. 陳宗澤 - 滴滴金 2. 陳蕾/岑寧兒 - 言之無物 3. 林家謙 - 記得 4. 雷同二友 - 讓時間變慢 5. 馮允謙 - Me and the Moon

又係愛情上嘅保險
kenneth 發表於 2021-2-14 16:20

東京人壽係鬼情歌
你中文係咪攞 UNCL?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

返去小學學吓基本中文先啦
yinjai 發表於 2021-2-14 16:21

基本中文here
伴侶bàn lǚ

• 共同生活在一起的情人或夫妻。如:「經過多年相戀,我們互許終身,結成伴侶。」同伴

• 朋友、同伴。唐.韓愈〈把酒〉詩:「我來無伴侶,把酒對南山。」

聽多左係好loop左 但係值唔值5台雙週冠呢就……

本來都覺得冇乜特別,但台台兩周冠之後件事好核突

一種永遠 is rob
week13

本來都覺得冇乜特別,但台台兩周冠之後件事好核突
雷妹 發表於 2021-2-19 02:30

吾難聽,但又吾係好聽。一種永遠 我有時都會開番泥聽。但呢首真係電台電視播先聽,自己就吾會搵泥聽。

其實單計歌我都幾鍾意嘅,唔鍾意十冠啫

過黎洗版喜歡祖兒