返回列表 發帖
我覺得verse似係祖兒作
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

MV喊死細節位多到
女主角幾靚幾清純
Polcat 發表於 2020-11-28 01:16

但我覺得mv男主角個樣有d似陳同佳!
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

作曲:容祖兒

已經加左千分!

估唔到有生之年會見到容祖兒作曲

最鐘意個Verse
唔鐘意個歌名
啲咬字係咪可以好少少 ...
Ki 發表於 2020-11-30 20:51

我覺得佢個咬字同唱法幾有新鮮感
估唔到祖兒仲會試新唱法

我都鍾意個verse

咁樣以後開紅館有保險贊助,祖祖好有頭腦
風見志郎 發表於 2020-12-1 10:55

其實隻歌個message都似天變地變情不變!

明日會點 樣樣事亦難預見 VS 明年保了壽命 誰說一定

尋幸福的少女明日已無力再會
明日那樣到我去後悔
原來祖兒錯過了沒法再追
留待有二百歲至後悔
來日幼 ...
風見志郎 發表於 2020-12-1 14:17

東京人瑞幾好聽

咁啱random播到心之科學
兩首曲式係有相似
但我鍾意東京人壽多好多
我覺得心之科學唱得太大力 變左有種好刻意的感覺

隻歌真係幾襟聽
有冇live過?

乜歌值得,請講
dony 發表於 2021-2-25 19:43

小黑與我