返回列表 發帖
睇佢對答唔似收山喎
kayzzz 發表於 2021-1-2 13:36

反而諗個女銅係邊度走出嚟呢?
如果幻國爭,點解仲要幫手爭?
如果純因Kay出席,咁點解Kay咁誠心要出席頒獎禮呢?

好多迷團
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

邁亞/banban 都無不和
chanching 發表於 2021-1-2 14:10

Kay同周博關係仲好好

如果純因Kay出席,咁點解Kay咁誠心要出席 ...
HOTMAN 發表於 2021-1-2 14:11

仲出席頒獎禮但又唔係有野宣布 似係會繼續玩個遊戲

男女銅係會頒俾細公司或無公司support既歌手 唔使大公司出手爭 eg 2015 kay 之後 jw 今年 林家拎

Juno唔去但kay去頒獎禮 你見幻國恭喜kay d posts story 都估到間公司有冇出力爭獎啦

仲有Juno ig story有恭喜同tag Kay
但Kay就完全冇反應

會有唱片公司簽Kay 嗎?
xteve 發表於 2021-1-2 12:38

環球飽和㗎啦 兩個妹妹各據山頭
貪心華納會唔會再嚟搶
組華納天后宮
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

環球飽和㗎啦 兩個妹妹各據山頭
貪心華納會唔會再嚟搶
組華納天后宮
liebe 發表於 2021-1-2 14:18

環球機會細但都覺得唔係完全冇可能
   因為Gin個感覺似會離巢 Gin呢2年條路有啲似Kay 10-11翻版咁(10/19國語碟 11/20有好評粵語碟)   
   今年Gin仲要白果到連個新城獎都冇 待遇明顯仲差過11年嘅Kay
   不過Jace可能係下一個AGA (歌曲傳唱度高 有上位之勢)
   假設Gin走 Kay入返去都唔係冇可能

因為903唔想俾女銅Cath

因為903唔想俾女銅Cath
ifeinano 發表於 2021-1-2 14:24

最詭異係其實可以播多d janice/gin 可以please到華納/環球
點解要keep舊銅俾kay

最詭異係其實可以播多d janice/gin 可以please到華納/環球
點解要keep舊銅俾kay ...
kayzzz 發表於 2021-1-2 14:27

華納應該因為爆quota (男金 組金 女銀 十大三首 唱作銅 至尊碟)   
   環球似係Gin就約滿 所以唔會幫佢爭
   唔想比黃妍都講得通 但其實仲有小巧可以追上去
   舊年小巧直頭越級上女銀 唔存在"唔想比"女銅小巧

華納應該因為爆quota (男金 組金 女銀 十大三首 唱作銅 至尊碟)   
   環球似係Gin就約滿 所以唔會幫 ...
foreverkontinue 發表於 2021-1-2 14:30

sony本身廢 仲要畀莫后調上至尊
kay本身唔係神級愛將,都算係小愛將啦

903見無乜大牌歌手力邀Kay出席
而Kay又真心想支持樂壇,唔去都係留喺屋企,所以就去?

有咩咁詭異,Janice903一向都唔buy la, Gin連新城都白果

有咩咁詭異,Janice903一向都唔buy la, Gin連新城都白果
ifeinano 發表於 2021-1-2 14:52

去到女歌手依d奬 公司推唔推不嬲係好重要因素

真係全部睇你d音樂好唔好咩

咁903對佢唔算好好但都唔差嘅
細公司果時有十大有新人獎 響環球要力捧霏妹嘅情況下都仲有女銀

所以有個 ...
nicknicknick 發表於 2021-1-2 14:58

所以我都覺係因為佢出席所以費事俾個白果佢

咁903對佢唔算好好但都唔差嘅
細公司果時有十大有新人獎 響環球要力捧霏妹嘅情況下都仲有女銀

所以有個 ...
nicknicknick 發表於 2021-1-2 14:58

咪就係,愁人節個時都有十大,今時今日Kay嘅地位攞個女銅都要靠幻國咩

環球機會細但都覺得唔係完全冇可能
   因為Gin個感覺似會離巢 Gin呢2年條路有啲似Kay 10-11翻版咁(10 ...
foreverkontinue 發表於 2021-1-2 14:23

我睇法有少少唔同
因為aga非全約 所以要留住佢 要更落力 2020所以全力捧 搏繼續合作

gin成個catalogue畀球記買起 舊多新歌喺哂球記手上
佢已經冇乜bargaining power
即使球記唔捧 將佢降格為前輩歌手 佢都未必會走

咪就係,愁人節個時都有十大,今時今日Kay嘅地位攞個女銅都要靠幻國咩 ...
ifeinano 發表於 2021-1-2 15:06

其實 有Kay 拎女銅 先顯得 女歌手獎仲值得注意 Aga 拎女金 完全nobody 咁

所以我都覺係因為佢出席所以費事俾個白果佢
kayzzz 發表於 2021-1-2 15:01

其實會唔會係類似當年 FI / PH 咁
臨轉會 但想同 903 維持良好關係所以照去
另一邊廂今年無乜大星 903 好需要 Kay 撐場
然後就各取所需 903 禮尚往來畀番個女銅 Kay
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

點解要keep舊銅俾kay...

係囉 冇從呢個角度諗過...
可能傳統觀念睇 佢最有收視率保證 903絕對想佢繼續玩

不過老實講 而家係一號人物 女銅個獎根本唔洗公司fight都有 幻國真係準備終止合作? 仲未睇得透
anyway 773312pj快d繼續落去 好期待

另一邊廂今年無乜大星 903 好 ...
616.1314 發表於 2021-1-2 16:02

我覺得Kay 真心撐場 903 亦想Kay 幫手墊高下女金 女銀

我睇法有少少唔同
因為aga非全約 所以要留住佢 要更落力 2020所以全力捧 搏繼續合作

gin成個catalogue畀 ...
liebe 發表於 2021-1-2 15:57

我都覺gin唔會走 佢d歌版權係環球
但今年兩個頒獎禮都白果真係好唔尋常 通常一姐都會起碼有d安慰獎 唔會完全白果

幻國有份sponsor個頒獎禮

maybe應承完sponsor先反面
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

幻國有份sponsor個頒獎禮
JasOh103 發表於 2021-1-2 16:09

其實幻國都冇落力爭奬 我估唔到Juno 尋晚都唔出席

我都覺gin唔會走 佢d歌版權係環球
但今年兩個頒獎禮都白果真係好唔尋常 通常一姐都會起碼有d安慰獎 唔會 ...
kayzzz 發表於 2021-1-2 16:08

上年出隻完全無人識嘅國語碟
新城都造兩個獎畀佢
今年隻廣東碟咁正連新城都無
真係好奇怪
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

英雄所見樂彤
如果好似2016山林道果年諗住收山 就會缺席頒獎禮

好彩尋晚佢唔洗唱歌,佢連講嘢都走音,
如果尋晚要唱live都凶多吉少
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

英雄所見樂彤
如果好似2016山林道果年諗住收山 就會缺席頒獎禮
kayzzz 發表於 2021-1-2 16:14

可能佢都想望下d mirror仔仔,佢兩公婆咁迷

好彩尋晚佢唔洗唱歌,佢連講嘢都走音,
如果尋晚要唱live都凶多吉少
HOTMAN 發表於 2021-1-2 16:26

同感 佢尋日把聲唔係好掂

上年出隻完全無人識嘅國語碟
新城都造兩個獎畀佢
今年隻廣東碟咁正連新城都無
真係好奇怪 ...
616.1314 發表於 2021-1-2 16:11

難得CM今年無人反阿gin 但gin就無端端霉左
CM真係燈壇

同感 佢尋日把聲唔係好掂

難得CM今年無人反阿gin 但gin就無端端霉左
CM真係燈壇 ...
kayzzz 發表於 2021-1-2 16:33

大把反gin喎

大把反gin喎
stephybest 發表於 2021-1-2 16:39

今年阿gin隻碟都反 無良心呀

反OT: 如果kay isnt me 變成幻國告別作都幾諷刺

可能做獨立歌手,張生都係自己出歌

btw 張生好似仲有歌(from 小克IG)

今年阿gin隻碟都反 無良心呀

反OT: 如果kay isnt me 變成幻國告別作都幾諷刺 ...
kayzzz 發表於 2021-1-2 16:45

幻國: kay isnt here

chanching 發表於 2021-1-2 16:49

唔好啦

Ban ban music 咪同邁亞同一班人
kayzzz 發表於 2021-1-2 14:04

原來係咁
非粉唔知道
在這畢生不滅 無極的狀態

chanching 發表於 2021-1-2 16:49

獨立歌手唔係唔得 不過佢想做既題材都做過哂 亦都因為咁佢先入幻國如果再做返
如果再做返  我諗連佢本人都唔知做乜歌好 加上佢又唔會好似其他歌手咁北上接show(有冇人揾佢都成問題)
而加湊女 得閒唱吓歌 退休生活 佢應該最想係咁
幻國又唔會好似英皇咁迫佢密密接job賺錢
事業同家庭balance得好好 真係人生贏家

獨立歌手好易姐 搵佢老公作曲監製 佢自己唱同填詞咪得
又可以衝擊下唱作歌手

真 始終因為the album上兩年都俾哂獎 話哂今年完proj 正常都會俾番個獎佢
加上以kay而加個退休心態 今年唔俾 出年佢真係未必出席
所以都係嗰句啦 大家各取所需

又可以衝擊下唱作歌手 ...
stephybest 發表於 2021-1-2 17:12

gchi kay出年攞埋作曲人金

獨立歌手唔係唔得 不過佢想做既題材都做過哂 亦都因為咁佢先入幻國如果再做返
如果再做返  我諗連佢本人 ...
let'sbegin 發表於 2021-1-2 17:09

依家應該諗到新題材啦
上次jerald訪問都話完咗the album 有好多野想做   仲想自己做監製

唔好啦 唔簽公司好難專注音樂
佢又咁懶 又無後台 分分鐘幾年先一碟
演唱會更加唔知要等到幾時

Kay 自己都識作曲!

唔好啦 唔簽公司好難專注音樂
佢又咁懶 又無後台 分分鐘幾年先一碟
演唱會更加唔知要等到幾時 ...
kayzzz 發表於 2021-1-2 19:09

咁都幾好丫
佢鐘意慢節奏 咁又少壓力
呢個年紀同地位唔使年年出碟出歌爭獎

咁都幾好丫
佢鐘意慢節奏 咁又少壓力
呢個年紀同地位唔使年年出碟出歌爭獎 ...
chanching 發表於 2021-1-2 19:35

想聽佢唱歌呀 佢仲唱得幾多年呀大佬

想聽佢唱歌呀 佢仲唱得幾多年呀大佬
kayzzz 發表於 2021-1-2 19:39

隨緣啦
佢舒服就得啦

Btw 我們的基因唔係2020 年冠架咩
點解拎女銅嗰陣變咗得再度一首冠?
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

Btw 我們的基因唔係2020 年冠架咩
點解拎女銅嗰陣變咗得再度一首冠?
ricnature 發表於 2021-1-3 03:04

讀錯掛份稿錯

Kay姐全面奪回IG,Bio拎走曬幻國資料轉email轉電話,應該真係走?

第一張po嘅相就係自由飛翔
nicknicknick 發表於 2021-1-3 12:44

忍咗3年 終於忍唔住要走返出嚟9up

Kay姐全面奪回IG,Bio拎走曬幻國資料轉email轉電話,應該真係走?
HOTMAN 發表於 2021-1-3 12:41

依家就唔使俾人綁約?!

HOTMAN 發表於 2021-1-3 12:41

Bio 寫 Light White Studio
係咪新公司?