返回列表 發帖
死於身邊

只想xxxxx studio ver 正到

直接聽只想死於你身邊
好正果然無失望
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

靈堂歌一唔唱live好聽咗十倍
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

kayzzz 發表於 2020-12-12 00:06

同live 差不多 姐

kayzzz 發表於 2020-12-12 00:06

聽唔慣vocal後期處理

鍾意live多啲

鍾意live多啲
timc524 發表於 2020-12-12 00:07

同live 差不多 姐
洗衣王國130 發表於 2020-12-12 00:07

Live把聲太「真」

btw RIP 浦銘心
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

兩首kay的歌唔plug好可惜,Kay歌完全吊打龍兒。

鍾意live多啲

估唔到cd天后會有人話佢live好聽過cd

冇 很怕死
係流料定係DQ咗
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

只想xxxxx live版感情重啲

自己排心姐tracklist:

1. Prologue: 不老 (做故事開場曲, 很多人都希望人生中有愛, 亦期待青春不老)

故事正式開始, 董浦一起到分開:
2. 我們的基因
3. 我在陽台上看你
4. 廢話

心姐離婚後享受單身:
5. 其實寂寞
6. 一個女人和浴室

心姐再婚然後偷情:
7. 偷情的禮儀
8. 沐春風

偷情後繼續享受被一個愛自己多過自己愛(藍定凌)嘅人, 總結做人妻的藝/偽術:
9. (一個男人) 一個女人 和浴室
10. 人妻的偽術

Party重遇董折, 及心姐的複雜心情:
11. 再度
12. 合唱歌
13. 三生一吻
14. 忐忑

董折死亡
15. 只想死於你身邊
16. 盡處
17. Epilogue

心姐死亡後再生變成AI:
18. 773312

*773312 係 bonus track 因為董浦已死, Kay 正式同 Juno bye bye

01.字典 與 聖經(麥浚龍/林嘉欣)
02.想親你(麥浚龍)
03.再度(謝安琪)
04.合唱歌(麥浚龍/謝安琪)
05 ...
hehehaha 發表於 2020-12-12 00:01

正常長度嘅歌 係咪得 1, 2, 3 , 5,7,11,13 七首 , 跟住4 係兩首歌長度 , 其他interlude
   咁都等於 十首歌 大碟

01.字典 與 聖經(麥浚龍/林嘉欣)
02.想親你(麥浚龍)
03.再度(謝安琪)
04.合唱歌(麥浚龍/謝安琪)
05.三生一吻(謝安琪)
06.不歸(麥浚龍)
07.我在切爾諾貝爾 等你(麥浚龍)
08.忐忑(謝安琪)
09.殊途(麥浚龍)
10.不老(謝安琪)
11.只想死於你身邊(謝安琪)
12.盡處(麥浚龍/謝安琪)
13.Epilogue

好似係第一次聽新歌唔洗睇歌詞

只想死於你身邊

只想死於你身邊
彼此終於變一體
公開了關係
機身俯衝這世間
當我給火舌吞噬
天將你放低

若然害怕生離 當初怎會逃避眼望眼
但眼未閉 老病友 要跟你病危
就如合葬一齊 像一槌敲定一切
就這樣終止一世 猶如成就了約誓
讓愛活到下世 若偷情只為安慰
同生共死是否污穢 仍然殘酷到壯麗
就算犯了俗世最忌諱 沒有祝福花瓣包圍 有話題

死如嬉水剎那間
浸沒這沉淪關係
煙波裡消逝
死如攀山霎眼間
從懸崖墮進天腳底
等血肉枯萎
共騎木馬失蹄 同在淋浴裡昏迷
你共我撞到路障像愛慾 在決堤
你共我遇上核爆無分彼此 化做春泥

是最恨那位 是最盡那位 是最後那位
就挽手去見上帝 避過一世最沉痛喪禮
被殞石炸毀 在鐵路脫軌 共你越了軌
暴斃變一對野玫瑰

望真臨終前一眼
像一槌敲定一切
就這樣終止一世
誰還能為我嘆喟
亦再沒有甚麼可畏
若偷情只為安慰
愛到淨盡何須解穢  仍然殘酷到壯麗
沒法避過俗世最忌諱  沒法想偉大人妻  這問題

只想死於你身邊
不想稀罕誰傷逝
不必再虛偽...

1. Prologue: 不老 (做故事開場曲, 很多人都希望人生中有愛, 亦期待青春不老)

故事 ...
boy4dudes 發表於 2020-12-12 00:15

希望呢個rundown再開一次演唱會
比580我會睇

馬後炮,剩係 只想死於你身邊,再度,三生一吻,合唱歌 呢幾首都值女金

故事 ...
boy4dudes 發表於 2020-12-12 00:15

呢個timeline 好清楚 交待曬

比580我會睇
hehehaha 發表於 2020-12-12 00:18

希望juno可以用盡謝安琪既商業價值
佢開個咁既演唱會我會俾$980睇!!!

紫想死於李身鞭好似曾相識
mosesming 發表於 2020-12-12 00:05

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

馬後炮,剩係 只想死於你身邊,再度,三生一吻,合唱歌 呢幾首都值女金
hehehaha 發表於 2020-12-12 00:20

三生一吻一首歌已經吊打ada今年所有歌(加埋)

希望juno可以用盡謝安琪既商業價值
佢開個咁既演唱會我會俾$980睇!!!
kayzzz 發表於 2020-12-12 00:21

$980得18首歌既演唱會 are u sure?

$980得18首歌既演唱會 are u sure?
hehehaha 發表於 2020-12-12 00:23

佢開得成 fans俾得起

今年自殺式派歌/ Kay被謀殺式派歌

攞鬼攞馬咩

估唔到cd天后會有人話佢live好聽過cd
kayzzz 發表於 2020-12-12 00:13

聽聽吓覺得CD Version都唔差
只想xxxxx>>三生一吻

只想死於你身邊D EFFECT 好八十年代

鍾意live多啲

喺連登發現啲人都係鍾意live版

比580我會睇
hehehaha 發表於 2020-12-12 00:18

不過Kay同Juno不和, 而且Juno唱live成pat屎咁, 開演唱會堆董浦合唱歌要同 Juno hologram 合唱, 如果邀請到古天樂唱男女浴室就夠gimmick啦, ticket price可以charge多D

Old news...
但係阿kay係咪好耐冇上過tvb
利申:段片係youtube search “epilogue 謝安琪” suggestion彈出黎

Old news...
但係阿kay係咪好耐冇上過tvb
利申:段片係youtube search “epilogue 謝安琪” sug ...
kayzzz 發表於 2020-12-12 00:44

娛樂訪問好似一向會做

娛樂訪問好似一向會做
chanching 發表於 2020-12-12 00:45

Key回應話交俾公司回應

好似全隻碟咁聽
啲一分鐘無咁怪
可以當 Interlude 咁
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

只想死於你身邊
作詞:林夕    作曲:Bert
編曲:Jerald & His Dad 陳永良
監製:麥浚龍 / Jerald

只想死於你身邊 彼此終於變一體 公開了關係
機身俯衝這世間 當我給火舌吞噬 天將你放低

若然害怕生離 當初怎會逃避眼望眼 但眼未閉
老病也 要跟你病危 就如合葬一齊

像一錘敲定一切 就這樣終此一世
猶如成就了約誓 讓愛活到下世
若偷情只為安慰 同生共死是否污穢
人言殘酷到壯麗 就算犯了俗世最忌諱
沒有祝福花瓣包圍 有話題

死於嬉水剎那間 浸沒這沈淪關係 煙波裡消逝
死於攀山霎眼間 從懸崖墮進天腳底 等血肉枯萎

共騎木馬失蹄
同在淋浴裡昏迷
你共我撞到路障像愛慾 在決堤
你共我遇上核爆無分彼此 化做春泥

是最恨那位 是最盡那位 是最後那位
就挽手去見上帝 避過一世最沈痛喪禮
被隕石炸毀 在鐵路脫軌 共你越了軌
暴斃變一對野玫瑰
望真臨終前一眼
像一錘敲定一切 就這樣終此一世
誰還來為我嘆喟 亦再沒有什麼可畏
若偷情只為安慰 愛到淨盡何須解穢
人言殘酷到壯麗 沒法避過俗世最忌諱
沒法想偉大人妻 這問題

只想死於你身邊 不再稀罕誰傷逝 不必再虛偽

故事 ...

我即刻用你呢個rundown 整咗playlist

紫想死於李身鞭好似曾相識
mosesming 發表於 2020-12-12 00:05

只想死於你身鞭
咩鞭都即刻變淫歌

聽聽吓覺得CD Version都唔差
只想xxxxx>>三生一吻
timc524 發表於 2020-12-12 00:36

三生一吻個曲好快厭

係咪無訂都無現貨買

三生一吻好甜,只想死於你身邊好悲

早買早享受, CD倉 eshop 649

timgoi 發表於 2020-12-12 11:39

炒價

不歸、忐忑、殊途、不老、盡處、Epilogue OP 統統都係 EEG Music Publishing Ltd.
合唱歌 - SP: EEG Music Publishing Ltd.
但係 我在切爾諾貝爾 等你 無 EEG 份, 奇怪奇怪

勁大盒

好想買啊
究竟仲有無貨呢
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

想睇下實體

關心有無Kay既靚靚相?

我等我在 發表於 12/12/2020 12:43
你嚟嚟去去都淨係CARE 有無相架啫你都唔_ 係聽歌架啦

好似全隻碟咁聽
啲一分鐘無咁怪
可以當 Interlude 咁
616.1314 發表於 2020-12-12 01:09

順住聽咗成隻碟一次
其實真係幾好
再度、三生一吻、我在切爾諾貝爾等你 好好聽

timgoi 發表於 2020-12-12 11:39

CD倉有賣過$580?定不嬲都$649?

隻碟其實有咩?

我諗緊買唔買
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

我等我在 發表於 2020-12-12 12:43

幫埋你問 有冇海報送?