返回列表 發帖
有冇人loop三生一吻loop到停唔到

kayzzz 發表於 2020-12-9 17:28

琴晚12點一有聽左10次

kayzzz 發表於 2020-12-9 17:28

尋晚凌晨12點一直loop到凌晨兩點幾。跟住朝早又一直loop到 頭先四點幾

我有嘗試整合過文案
然後發現到一個bug位 仲有mon住劇情既會員可以幫手指正我

19 ...
JasOh103 發表於 2020-12-9 17:22

啲一分鐘點擺位

啲一分鐘點擺位
stephybest 發表於 2020-12-9 18:14

跟Tracklist就 不歸 > 我在切爾諾貝爾 等你 > 忐忑 > 殊途 > 不老 > 只想死於你身邊 > 盡處 > Epilogue
跟歌曲,文案推出時間就 我在切爾諾貝爾 等你 > 盡處 > 殊途 > 忐忑 > Epilogue > 不歸 > 不老 > 只想死於你身邊???
亂到hi hi

跟Tracklist就 不歸 > 我在切爾諾貝爾 等你 > 忐忑 > 殊途 > 不老 > 只想死於你身邊 > 盡處 > Epilogue
...
hehehaha 發表於 2020-12-9 18:27

等最後既懶人包小說算

...

文案內容同Tracklist次序match

好鍾意三生一吻
人大了珍惜今次不可有下次

啲一分鐘點擺位
stephybest 發表於 2020-12-9 18:14

都係發生喺2020-21年之間
就好似其實寂寞/偷情的禮儀都冇好specific既時間點
不過就分別係佢離婚後回復單身+同定凌一齊之後出去偷食既心境
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

都係發生喺2020-21年之間
就好似其實寂寞/偷情的禮儀都冇好specific既時間點
不過就分別係佢離婚 ...
JasOh103 發表於 2020-12-9 19:33

買完隻碟應該會搵到答案
我們的總和

周耀輝話《三生一吻》係2018年7月23號定稿
而家先出……
https://www.facebook.com/100000821102531/posts/3454732747897395/
2018音樂公民頒獎典禮得獎名單:https://goo.gl/NzkrwJ

周耀輝話《三生一吻》係2018年7月23號定稿
而家先出……
lms+spray 發表於 2020-12-9 22:58

周耀輝提番起清唱事件

靜靜踏葉聲
慢慢度暮色
輪輪迴迴卻發現
還是愛

喜歡輝兒

周耀輝提番起清唱事件
kayzzz 發表於 2020-12-9 23:10

Juno可以收一收皮

三生一吻歌詞寫得OK,但曲唱真係好麻麻
吹得太大

吹得太大
lorbat 發表於 2020-12-10 01:46

大家今年都餓咗kay既solo歌好耐了

吹得太大
lorbat 發表於 2020-12-10 01:46

下 ? 唱得好好喎

發現琪琪成日下半年出歌名有數字歌

一人之夏 3/8 十字架 十二月二十二 一個女人和浴室 773312 三生一吻

...

可能juno都唔知個timeline係乜
最好笑係the album 中後期既情節係無曬咁制, 一跳就跳左去結局話心姐死左

發現琪琪成日都要死

後窗知己搭小巴撞車死 the album墜機死
nicknicknick 發表於 10/12/2020 07:52
喺CM 都成日比自己啲粉燈死添啦

我有嘗試整合過文案
然後發現到一個bug位 仲有mon住劇情既會員可以幫手指正我

19 ...
JasOh103 發表於 2020-12-9 17:22

其實兩首寂寞suppose係响03-08年再婚前都係bug嚟
    又咩網中與女神鬥歌又按讚 嗰陣鬼有啲咁嘅嘢

啲一分鐘點擺位

我覺得跟番個official tracklist就講得通

可能juno都唔知個timeline係乜
最好笑係the album 中後期既情節係無曬咁制, 一跳就跳左去結 ...
Lewis 發表於 2020-12-10 10:23

同意
個劇情拖咗十世都仲係 17 -> 28 -> 34 然後偷情,偷情同偷情
今年就突然間死曬
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

同意
個劇情拖咗十世都仲係 17 -> 28 -> 34 然後偷情,偷情同偷情  
今年就突然間死曬 ...
616.1314 發表於 2020-12-10 23:34

劇情簡單 17歲相識結婚 之後家暴離婚 中年第二春 老年再遇 結局一個就盲眼 一個就去中幅射死左

劇情簡單 17歲相識結婚 之後家暴離婚 中年第二春 老年再遇 結局一個就盲眼 一個就去中幅射死左 ...
stephybest 發表於 2020-12-10 23:53

簡單唔係問題
如果簡單但係兩年完係 ok 的
問題係一開始明明話會去到 70歲
但最後關頭 cut 歌、改 plot、爛尾
成件事就變成根本唔需要三年去鋪墊
二〇二三年度全女班投票

簡單唔係問題
但最後關頭 cut 歌、改 plot、 ...
616.1314 發表於 2020-12-10 23:55

可能中間發生左啲野林夕啲歌唔見曬

簡單唔係問題
但最後關頭 cut 歌、改 plot、 ...
616.1314 發表於 2020-12-10 23:55

如果17 28 34 短短三首歌都已經交待到大半劇情
我比你用多三首講下內心戲,再多兩首心姐視角
咁其實40-70歲劇情部分根本做多十首成個故事咩都可以完哂
個故簡單都算
而最重要個樣 追看性 完全failed.

佢part 1就講晒個大剛出黎
Part 2先補返內心戲 就好似無推進
調下次序可能有追看性啲

stephybest 發表於 2020-12-10 11:58 PM

未曝光個兩首就系夕爺
至少只想死於你身邊系
只系唔派咁姐
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

其實之前mv 鄭伊健同kay係lift錫女人解釋咗未?

其實之前mv 鄭伊健同kay係lift錫女人解釋咗未?
let'sbegin 發表於 2020-12-11 03:22

Kay同Rosa sheshe應該只係one night stand
Rosa問會唔會再見,kay有話唔會
我諗呢part只係想呈現浦銘心再婚後仍然想試其他嘢
因為古天樂唔係最愛,只係最鍚自己嘅人

伊健就真係路人,完全冇哂下文
可能當彩蛋形式出現風林火山卦...?

Kay同Rosa sheshe應該只係one night stand
Rosa問會唔會再見,kay有話唔會
我諗呢part只係想呈現浦銘心再 ...
hehehaha 發表於 2020-12-11 04:01

伊健一早講左係客串路人
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

伊健一早講左係客串路人
abcxyz302006 發表於 2020-12-11 04:30

佢同黎明嘅出現都唔知做乜
完全同個故冇關

樓上熱烈討論證明juno果套仲有市場
我就好簡單當單曲咁聽 每首質素都有一定水平就算
根本唔care故事發展

伊健一早講左係客串路人
abcxyz302006 發表於 2020-12-11 04:30

原本以為kay同佢偶像會有合唱歌

佢同黎明嘅出現都唔知做乜
完全同個故冇關
hehehaha 發表於 2020-12-11 06:08

搵eason 同kay
juno同黎明
發展感情線好過

stephybest 發表於 2020-12-10 23:58

明明董折起碼仲有幾首歲數歌

其實個頭開得幾靚 但個尾爛到9彩

搵eason 同kay
juno同黎明
發展感情線好過
PEACH 發表於 2020-12-11 13:02

幾好
然後最後kay同juno係切爾諾貝爾偷情
Eason同Leon發展地下情

明明董折起碼仲有幾首歲數歌

其實個頭開得幾靚 但個尾爛到9彩
Lewis 發表於 2020-12-11 14:39

之前juno有冇講明後續仲有歲數歌?

我之前反而留意到cc原本疑以仲有一首歌

然後yy另一首今年先收order寫既歌又唔係the end of it度

三生一吻係咪無mv?

系咪出咗?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

因為
機身俯衝這世間
當我給火舌吞噬 天將你放低

所以
慢慢落到天邊是故居
而對著遍地塵埃好好的寄居
....愛到這裡 是廢墟

好正

仲未有tracklist? 聽日係咪真係出到?
我見電台都已經有廣告

我見電台都已經有廣告
星夢情真 發表於 2020-12-11 23:14

14隻歌
未曝光嘅得返 很怕死 只想死於你身邊
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

我見電台都已經有廣告
星夢情真 發表於 2020-12-11 23:14

同Juno IG post 幅圖一樣+ crop 咗嘅

1. 字典 與 聖經
2. 想親你

共13首

Source: 外國 iTunes 已上架

三生一吻係咪無mv?
kayzzz 發表於 2020-12-11 15:01

再度 says hi
忘記和記 says hi
二〇二三年度全女班投票

倒數四分鐘,好期待好緊張
二〇二三年度全女班投票

01.字典 與 聖經(麥浚龍/林嘉欣)
02.想親你(麥浚龍)
03.再度(謝安琪)
04.合唱歌(麥浚龍/謝安琪)
05.三生一吻(謝安琪)
06.不歸(麥浚龍)
07.我在切爾諾貝爾 等你(麥浚龍)
08.忐忑(謝安琪)
09.殊途(麥浚龍)
10.不老(謝安琪)
11.只想死於你身邊(謝安琪)
12.盡處(麥浚龍/謝安琪)
13.Epilogue(麥浚龍/謝安琪)

紫想死於李身鞭好似曾相識
DM多仔多到覆唔哂

只想死於你身邊好有賴床迷幻feel