返回列表 發帖
五大訴求 缺一不可!!

1. 全面撤回《我們的基因》演唱會炒埋一碟MV
2. 撤回「580hkd」定價
3. 推出所有The album MV (忘記和記、再度、想親你、三生一吻) 和KAY ISN'T ME LIVE 2019影音產品
4. KAY成立獨立音樂品牌,徹底追究JUNO濫權情況
5. 立即實行「KAY SOLO PROJECT」

無記錯之前wyman好似提過除咗切爾諾貝爾仲有一首歌出,派歌未
最愛林家謙❤️

無記錯之前wyman好似提過除咗切爾諾貝爾仲有一首歌出,派歌未
路易 發表於 2020-12-4 19:52

有成年時間,個安排咁差...都唔有幾多個未出....

沒有曲目都可以出post?
l00540 發表於 2020-12-4 19:27

我初時以為嗰堆文字喺曲目
細沙萬物
悲歌喜宴
盡處之緣
孟婆作證
唯獨橋上

etc.
心可以留得低 身恐怕留不低
身份也沒憑沒據你認錯我那位

你買埋我一隻啦
貴到呢 不了
如出走 身處死角 逃不走 走遍低處 無出口 只有這傷口

嘩.... 個價錢 疫情搶錢?
Part 3 D歌都麻麻

文案誇到, 好好笑

而家已出嘅歌︰
字典與聖經
想親你
合唱歌
我在切爾諾貝爾 等你
盡處
殊途
不歸
Epilogue
再度
忐忑
不 ...
路易 發表於 2020-12-4 17:36

分幾鐘個堆垃圾真心搵笨

有 kay isnt me嘅話賣1580都買
nicknicknick 發表於 2020-12-4 16:21

@Jasoh 睇兩場貴飛分分鐘都唔使1580

Part 3依隻最唔想買

有冇收錄感情這回事
Long's Music Picks WK03
Little Darling | 要做更壞的事|Summer Day is Gone

而家已出嘅歌︰
字典與聖經
想親你
合唱歌
我在切爾諾貝爾 等你
盡處
殊途
不歸
Epilogue
再度
忐忑
不 ...
路易 發表於 2020-12-4 17:36

咁又俾佢湊到三集夾埋30首,雖然取巧但冇呃人
我淨係關心Kay仲有幾多首歌未曝光/可以派台

kayzzz 發表於 2020-12-5 00:37

我入手既跳樓價大概可以買到三場貴飛

@meanmeanmean 如果有KIM我1080轉讓俾你又點話
[完成] Jason's Year-End Playlist 2020
Wk 3 惡夢經 | 陳健安

我初時以為嗰堆文字喺曲目
細沙萬物
悲歌喜宴
盡處之緣
孟婆作證
唯獨橋上

etc. ...
on07111 發表於 2020-12-4 20:16

tag咗盡處
可能另外有幾首一分鐘歌叫
萬物、悲歌、孟婆、橋上、喜宴、細沙、作證、唯獨、緣滅、相聚、樂壇、三年、高端
開始信part 3有300首歌了

分幾鐘個堆垃圾真心搵笨
Lewis 發表於 2020-12-4 22:12

咁有首10分鐘喎
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

kayzzz 發表於 2020-12-5 00:37

已PM JUNO有CM會員肯出高價買 琪待2nd edition
我在乎~~~~我在乎~~~~~

咁有首10分鐘喎
KYC0347 發表於 2020-12-5 02:38

如果以時間長度去計抵唔抵
合唱歌可以當兩首正常歌,字典 + 再度 + 想親你 + 合唱歌 + 我在切爾諾貝爾 + 三生一吻 + epilogue
咁其實都有八首歌嘅時間,其餘五首一分鐘當interlude
呢度已經正常大碟長度

我入手既跳樓價大概可以買到三場貴飛

@meanmeanmean 如果有KIM我1080轉讓俾你又點話{:1_1 ...
JasOh103 發表於 2020-12-5 01:01

真係出先算啦
可能到時抽走晒林夕啲歌 冇獨家村 冇你們的幸福
。Kaykay。Taytay。Kelly。

估下先
- 董折鞋盒一個
- 董折、浦銘心 登機證
- 董折、浦銘心 切爾諾貝爾之旅火車票、戲院門票等等
-  ...
hehehaha 發表於 2020-12-4 17:45

580得一張小卡?
見定唔見 有人掛住你先好見

有冇收錄感情這回事
WZA111 發表於 2020-12-5 00:45

想睇Juno Kay互刮風沙
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

咁貴 有冇kay isn't me ar
佢個concert好似吸引過part 3
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

彷彿終生討債
nicknicknick 發表於 2020-12-4 17:55

越買越貴 越貴越買

越買越貴 越貴越買
kennyycfai 發表於 2020-12-5 10:37

彷彿討債
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

彷彿討債
l00540 發表於 2020-12-5 11:46

但大家都照送抱投懷

謝安琪今年連最女5強都冇,仲要賣580,即管睇下有幾好賣

一家之主得我一個
haaaaaaaaaaaa
47. Bring Him Home
2021Week04
1惡夢經2可再遇見3你已忘記但我還記得的事

So called最尾一隻但冇首hit
上隻仲話有寂寞同忘記有啲noise
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

580得一張小卡?
mrshadowll 發表於 2020-12-5 09:37

隻隻都係同一張
唔洗抽

夕爺系咪得只想死於你身邊一首?
PS iTunes好似無再度?
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

PS iTunes好似無再度?
Qmen 發表於 2020-12-5 20:42

可能等緊林夕交詞
hehehaha 發表於 2020-12-4 18:43

牙Key錄咁耐,又錄幾次等夕爺份詞再錄要等到Part 59都未出到wor
01. 馮允謙 - 遠在眼前 | 02. 容祖兒 - 東京人壽 | 03. Heyo / 阿弗 / Lydia / Jan Curious - 歡迎嚟到呢座城市 | 04. The Hertz / Yukilovey - Lay On My Shoulder | 05. 陳健安 - 惡夢經

好期待只想死於你身邊studio version

So called最尾一隻但冇首hit
上隻仲話有寂寞同忘記有啲noise
hehe 發表於 2020-12-5 17:47

三生一吻應該係冇人聽過但已經hit咗嘅歌

三生一吻應該係冇人聽過但已經hit咗嘅歌
hehehaha 發表於 2020-12-6 22:47

Hit得個名

Hit得個名
stephybest 發表於 2020-12-6 22:58

但片刻依舊沒沉
但約好三天偷一吻
悠然自得 如此過去 可以是未來 ...

6日後出碟都仲未有歌單

其實係咪有埋Key isn’t me Bluray+2CD
阻住 發表於 2020-12-4 14:34

完全冇消息
係有既話先值580
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

其實KAY有冇講過會出    Key isn’t me。。。。。

完全冇消息
係有既話先值580
abcxyz302006 發表於 2020-12-7 00:23

我們的基因個 MV 剪到成 PAT 屎
有都無期望

答案係又無曬所有歌,又無 KINM

仲有只想死於你身邊
[完成] Jason's Year-End Playlist 2020
Wk 3 惡夢經 | 陳健安

tracklist from Juno ig:
(字典 與 聖經)
(想親你)
再度
合唱歌
三生一吻
不歸
我在切爾諾貝爾 等你
忐忑
殊途
不老
只想死於你身邊
盡處
Epilogue

括號入面係推測,張圖cut左
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

就咁睇都相當合理,Juno 5首(一首係同Karena合唱),Kay 5首,兩人合唱3首

仲有只想死於你身邊
JasOh103 發表於 2020-12-7 14:09

呢首吹左咁耐起真空期都唔幫kay派
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Awards 2020 [投票進行中]
Wonders Music Recommendation 2021 Week 03

希望會補番 part two 無嘅文案, e.g. 偷情的禮儀

timgoi 發表於 2020-12-7 14:14

Dklm 有只想死於你身邊依首歌 都唔派台

Dklm 有只想死於你身邊依首歌 都唔派台
kayzzz 發表於 2020-12-7 14:22

應該係收到order要低調處理夕爺填嘅歌啦
如果唔係一早曝左光,我諗9成9會搵Wyman/耀輝再填過或者索性抽起
睇佢ig story repost嘅9成都係殘體字user就大概估到點解佢要咁做

應該係收到order要低調處理夕爺填嘅歌啦
如果唔係一早曝左光,我諗9成9會搵Wyman/耀輝再填過或者索性抽 ...
sampras625 發表於 2020-12-7 14:41

琪琪叻女 識得一早唱咗先
。Kaykay。Taytay。Kelly。

琪琪叻女 識得一早唱咗先
nicknicknick 發表於 2020-12-7 14:48

早知耀輝live唱曬全碟歌啦
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。