返回列表 發帖
好奇名單依什麼排序?林夕排係黃偉文前面,Wyman會唔會反面?黎明堂堂天王排得咁後?可能因為佢唔肯幫Jun ...
xteve 發表於 2020-12-8 21:38

個名單基本上我係跟Part One, The rest of it同部分The end of it 歌曲出場次序credit自己mark
個次序唔係重點
純粹想數下點樣可以有150人
現在數極得50人(可能計埋Kay isnt me隊band)
到時出the end of it再update

個名單我係跟Part One, The rest of it同部分The end of it credit自己mark
次序唔重要
純粹想數下點樣可 ...
hehehaha 發表於 2020-12-8 21:43

計埋佢啲黑色mv既crew??

計埋佢啲黑色mv既crew??
stephybest 發表於 2020-12-8 21:48

好多人名都冇
點mark

好多人名都冇
點mark
hehehaha 發表於 2020-12-8 21:51

好似林家棟,鄭伊健有客串過MV,計唔計?

個名單基本上我係跟Part One, The rest of it同部分The end of it 歌曲出場次序credit自己mark
個次序唔 ...
hehehaha 發表於 2020-12-8 21:43

咁雷頌德唔應該排那麼后,人妻唔係佢作曲嗎?

好似林家棟,鄭伊健有客串過MV,計唔計?
xteve 發表於 2020-12-8 22:10

你Mark囉
交比你

特別通告:
於12號(星期六)出版的 麥俊龍 (JUNO) + 謝安琪 (KAY) - The album   and the end of it (CD), 本店收到發行商通知 因包裝及其他各方面因素而須要分批出貨, 已經在本店預定之顧客, 本店會依客人落單日子先後次序安排通知取貨 , 煩請各位客人耐心等候, 不便之處 敬請原諒.

From ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

12點三生一吻上架
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

終於上架!!!

回復 149# palshing

Juno 大碟 (feat. kay)
就在世間最亂時 你是最穩的牆

本帖隱藏的內容需要積分高於 420 才可瀏覽

無特別預訂
希望 12/12 會順利買到
(睇嚟都幾難

Kay竟然淪落為合作單位 ???
palshing 發表於 2020-12-8 12:55

我諗好似電影咁 電影係導演既作品
就算男女主角都只會係參演單位

老老豆豆
本身會買係因為都買咗 1 同 2 無理由唔儲齊佢睇曬成個故事
聽完 三生一吻 之後會 GUR 啲咁去買

好擔心 只想死於你身邊studio version都好好聽

hehehaha 發表於 2020-12-9 00:23

一定啦
琪琪貴為錄音室天后
Studio ver 有幾何會令人失望

啱啱聽哂呢一個幾月出嗰堆歌
Part 3 都好虎頭蛇尾下
明明再度去到切爾諾貝爾呢一堆高質過哂前兩部分啲歌
但之後完全唔知想點

老老豆豆
本身會買係因為都買咗 1 同 2 無理由唔儲齊佢睇曬成個故事
聽完 三生一吻 之後會 GUR 啲咁去買 ...
616.1314 發表於 2020-12-9 00:18

原本失望到無預訂
聽完三生一吻都係乖乖俾錢

好多人名都冇
點mark
hehehaha 發表於 2020-12-8 21:51

音樂製作單位
即係計埋樂手、錄音師、音響工程師個堆
唔會數到架喇
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

音樂製作單位
即係計埋樂手、錄音師、音響工程師個堆
唔會數到架喇
sampras625 發表於 2020-12-9 00:34

我上面個list有啲有
隻碟有寫
但MV crew真係數唔到,仲多人
剩係廢話個mv已經成百個dancers

原本失望到無預訂
聽完三生一吻都係乖乖俾錢
kayzzz 發表於 2020-12-9 00:28

Me too 諗住即刻上網預訂

我上面個list有啲有
隻碟有寫
但MV crew真係數唔到,仲多人
剩係廢話個mv已經成百個dancers ...
hehehaha 發表於 2020-12-9 00:39

但佢話150人係還未計算拍攝單位
所以MV crew應該唔計
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

咁到底董折仲有幾首年齡歌去咗邊?
爛尾爛到癡線...

乖乖俾錢

三生一吻 song of the year
已經係今年最高質既歌

睇黎不和係真
三生一吻咁大歌竟然唔plug

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2020-12-8 23:33

本帖隱藏的內容需要積分高於 1500 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
kayzzz 發表於 2020-12-9 01:22

唔夠分睇
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

其實啲歌都ok 係啲一分鐘interlude煩膠左啲姐

舒文ig話:終於等到里隻:-)

既然舒文都有
Juno點解唔搵Eric Kwok, Alex Fung, Alvin Leong
又話成就一個樂壇
係咪不和

hehehaha 發表於 2020-12-9 12:23 AM

全碟我等緊呢首
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

啱啱聽哂呢一個幾月出嗰堆歌
Part 3 都好虎頭蛇尾下
明明再度去到切爾諾貝爾呢一堆高質過哂前兩部分啲歌
但 ...
bagfgfcde 發表於 2020-12-9 00:27

本身以為Part 3會係最高質
但係去到最尾成堆一分鐘唔知想點
Long's Music Picks WK03
Little Darling | 要做更壞的事|Summer Day is Gone

既然舒文都有
Juno點解唔搵Eric Kwok, Alex Fung, Alvin Leong
又話成就一個樂壇
係咪不和 ...
hehehaha 發表於 2020-12-9 02:06

係咪因為3個係樂壇天后Gin Lee嘅監製?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

今晚聽完 三生一吻 再連接返成個故事 好蕩氣迴腸 真係為董浦呢個故事 想喊出嚟

係咪因為3個係樂壇天后Gin Lee嘅監製?
HOTMAN 發表於 2020-12-9 02:35

但係Gin Lee同Kay好friend
佢有follow k.daybykay
Long's Music Picks WK03
Little Darling | 要做更壞的事|Summer Day is Gone

預購都斷埋貨 好勁
[點我]新地投票站

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 03
1. 東京人壽 2. 越壞越強 3. 要做更壞的事

爛尾碟

預購都斷埋貨 好勁
帥小寶` 發表於 2020-12-9 09:18

可能今次出50隻
。Kaykay。Taytay。Kelly。

預購都斷埋貨 好勁

假像 印刷問題 JUNO出得少
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

睇見琪琪以下啲歌個覺得好欣慰,終於走出自己comfort Zone,發掘更多不可能性,歌路闊咗
人妻的偽術
一個女人和浴室
沐春風
其實寂寞
廢話
偷情的禮儀
我們的基因
我在陽台上看你
再度
合唱歌
Epilogue
三生一吻
只想死於你身邊

預購都斷埋貨 好勁

好煩囉
又用呢招
唔好扮斷貨喇 _
畀啲真係有心買嘅人快啲擁有呢隻碟得唔得

睇見琪琪以下啲歌個覺得好欣慰,終於走出自己comfort Zone,發掘更多不可能性,歌路闊咗
人妻的偽術
一個女 ...
timgoi 發表於 2020-12-9 10:34

呢十幾首加埋係咪就係佢一開始宣傳人妻果時話有十八隻歌由女性角度出發講人同人嘅相處嘅大碟
。Kaykay。Taytay。Kelly。

呢十幾首加埋係咪就係佢一開始宣傳人妻果時話有十八隻歌由女性角度出發講人同人嘅相處嘅大碟 ...
nicknicknick 發表於 2020-12-9 11:25

呢個訪問好經典
亦係我三年裡面唯一一個有去聽既訪問

嗰陣佢回歸真係勁期待 記得班底有舒文都係當時講 估唔到搞咗咁鬼耐...
[完成] Jason's Year-End Playlist 2020
Wk 3 惡夢經 | 陳健安

呢十幾首加埋係咪就係佢一開始宣傳人妻果時話有十八隻歌由女性角度出發講人同人嘅相處嘅大碟 ...
nicknicknick 發表於 2020-12-9 11:25

如果佢咁樣出一隻solo碟會好正
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

有無clean album version 飛走哂1分鐘歌
我在乎~~~~我在乎~~~~~

連續三年都出到碟都算係咁比數愛時期少走左走數

連續三年都出到碟都算係咁比數愛時期少走左走數
stephybest 發表於 2020-12-9 13:00

合輯都計?笑死

琪琪呢三年出既歌每首都值冠
[點我]新地投票站

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 03
1. 東京人壽 2. 越壞越強 3. 要做更壞的事

如果佢跟返呢個tracklist出隻solo碟,搞返好D順序,真心有興趣collect,加埋Kay isn't me bluray 賣$580 都合理