返回列表 發帖
本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2020-12-13 02:43
2021: the album and the real end of it
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

佢應該有改嘢,想親你之前寫董浦27歲,而家出碟改咗做18歲
geminian 發表於 2020-12-13 01:51

點解會咁樣改?!
但想親你 唔係講緊戴慈欣?
呢首好似係當中唯一/兩首 冇心姐做和音
感覺上唔係講述緊董浦
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

有無人可以砌返全部歌個順序出黎

點解會咁樣改?!
感覺上唔係講 ...
liebe 發表於 2020-12-13 09:17

講緊嘅「董浦」係佢哋個女董浦

其實果幾首分幾鐘歌有冇可能會係full version

有冇人睇完個故事都想去切爾諾貝爾睇吓? 另外仲有個疑問,juno真人係咪未去過切爾諾貝爾?
就在世間最亂時 你是最穩的牆

點解會咁樣改?!
感覺上唔係講 ...
liebe 發表於 2020-12-13 09:17

偽 Kay 粉!
連董浦 =/= 董折 浦銘心 都唔知
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

唔知冇左幾多首呢

同埋我覺得成三年都錄不到??? 祖兒都可以用其他方法錄東京人壽la

有無人可以砌返全部歌個順序出黎
sunny 發表於 2020-12-13 09:52

我有嘗試整合過文案
然後發現到一個bug位 仲有mon住劇情既會員可以幫手指正我

19 ...
JasOh103 發表於 2020-12-9 17:22

Year 1986-2003: part one
1. 勇悍.17 / 我們的基因
2. 情感的廢墟
3. 困獸.28 / 我在陽台上看你
4. 廢話
5. 暴烈.34

Year 2004-2007: after the divorce
6. 黑盒
7. 忘記和記 (獨唱)
8. 寂寞就如 / 其實寂寞 /
9. 一個女人和浴室

Year 2008-2011: room 4421 and the rest of it
10. 偷情的禮儀
11. 沐春風
12. (一個男人) 一個女人和浴室
13. 字典 與 聖經
14. 人妻的偽術

Year 2012-2019: the end of it
15.
合唱歌 (urban fantasy)
16.
想親你 / 再度
17. 三生一吻

Year 2020-2021: Flight to Chernobyl
18. 忘記和記 (合唱)
19. 我在切爾諾貝爾 等你
20. 忐忑
21. 不歸
22. 殊途
23. 不老
24. 只想死於你身邊
25. 盡處
26. Epilogue

Year 4421
27. 773312
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

2. 情感的廢墟
4.  ...
JasOh103 發表於 2020-12-13 14:29

終於出到個故事啦

2. 情感的廢墟
4.  ...

好有心機

2. 情感的廢墟
4.  ...

其實個文案真係好亂
一個女人和浴室 頁碼係 071 但日期係 2003年7月17日
黑盒 頁碼係 88 但日期係2003年2月19日
二〇二三年度全女班投票

其實個文案真係好亂  
一個女人和浴室 頁碼係 071 但日期係 2003年7月17日
黑盒 頁碼係 88 但日期 ...
616.1314 發表於 2020-12-13 17:16

都唔一定係順敘??可以係插敘?

佢應該有改嘢,想親你之前寫董浦27歲,而家出碟改咗做18歲

字典與聖經同我們的基因+勇悍17重疊
除非 ...
geminian 發表於 2020-12-13 01:51

定時間線上董折係同時溝戴慈欣同浦銘心

有無可能一開始基因、偷情、再度、三生一吻等等既歌全部係773312而根本唔係浦銘心視覺出發
基因mv奇奇怪怪
偷情mv link到去4421
浦銘心係2003年之前一早死左

其實個文案真係好亂  
黑盒 頁碼係 88 但日期 ...
616.1314 發表於 2020-12-13 17:16

利申 只係買咗part one 其他睇ig拼合返

一個女人和浴室 既世界觀因為要延續 暴烈.34嗰一巴掌之後
回復單身後再遇上定凌 由心姐既角度出發
//
黑盒 先開始交代返董折既世界觀 再延續到04年遇上韓玲
呢個頁數我都可以接受 不過董折好似記錯係2月離婚 明明係6月互摑
//
不過有少許時間上既mismatch我又覺得可以接受
類似《歎息橋》咁每位主角既世界觀會有點出入 大家記得既野未必一樣 留待觀眾去定奪
我就覺得董折要食藥係會搞到精神錯亂...

至於點解我咁排係因為方便可以一skip就飛走暴烈+黑盒
〈浴室〉既time-jump去得遠啲(05年) 而且呢首接〈偷情〉有feel啲

回復單 ...
JasOh103 發表於 2020-12-13 18:05

原來依家啲 Kay 粉咁唔 Supportive
唔怪得心姐五強不入喇

Any肥 so far 我自己聽嘅 Flow 係:
基因 — 17 — 陽台 — 28 — 廢話 — 34 — 女浴室 — 廢墟 — 寂寞x2 — 男女浴室 — 人妻 — 偷情 — 沐春風

黑盒就直頭無擺入 Playlist
the end of it 嘅歌等買到碟 消化完全部文案先再考慮下點排
二〇二三年度全女班投票

唔怪得心姐五強不入喇
616.1314 發表於 2020-12-13 18:19

唔怪得心姐五強不入喇

Any肥 so far 我自己聽嘅 Flow 係: ...
616.1314 發表於 2020-12-13 18:19

俾五百幾蚊買啲一分鐘「歌」我寧願買多5隻dear secret派街坊

俾五百幾蚊買啲一分鐘「歌」我寧願買多5隻dear secret派街坊
JasOh103 發表於 2020-12-13 18:50

我會當佢係 8首歌大碟 + 5首 interlude
二〇二三年度全女班投票

JasOh103 發表於 2020-12-13 18:50

你連part 2都唔買喎

kayzzz 發表於 2020-12-13 19:19

Key黑粉confirmed.

kayzzz 發表於 2020-12-13 19:19

琪琪既budget用咗落演唱會度

回復單 ...
JasOh103 發表於 2020-12-13 18:05

same 比人呃一次就係佢好野 呃兩次就係你傻啦
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

琪琪既budget用咗落演唱會度
JasOh103 發表於 2020-12-13 19:30

我會買埋你果份

Juno叫我問各位key粉(好似係)
如果所有心姐歌出張the album合輯+773312 EP
有冇人會想買
然後kay isnt me下年搞戲院實體專場

如果所有心姐歌出張the album合輯+773312 EP
有冇人會想買
然後kay isnt me ...
hehehaha 發表於 2020-12-13 19:38

你可以同 JUNO 講 kay 粉唔會買
但係祖粉會買
-
KINM 搞戲院場,姐係仲出唔出碟?
二〇二三年度全女班投票

有冇人會想買

咁kay係咪有得拎影后

有冇人會想買

上戲院okay 但加字幕大合唱thx
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

咁kay係咪有得拎影后
stephybest 發表於 2020-12-13 19:46

咁要拎返佢女金個幾段speech黎播

Kay isn't me之前又話Netflix  

如果戲院既話會唔會好似Frozen咁有karaoke場先{:1 ...
nicknicknick 發表於 2020-12-13 19:45

我真係睇過呢場 唔小心買錯

上戲院okay 但加字幕大合唱thx
HOTMAN 發表於 2020-12-13 19:49

你真係fans唔洗字幕都識唱㗎啦
唱到juno歌咪玩下電話hea住先~~

你真係fans唔洗字幕都識唱㗎啦
唱到juno歌咪玩下電話hea住先~~
hehehaha 發表於 2020-12-13 19:55

佢應該最尾一part先入場都得

其實我the album 會skip juno d歌 包括合唱嗰啲

其實我the album 會skip juno d歌 包括合唱嗰啲
edwardngwy 發表於 2020-12-13 20:28

you are not alone

End of it 我由track 3先開始聽

係咪加印無期。。。
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

會唔會故事接落去[風林火山]

佢應該最尾一part先入場都得
kayzzz 發表於 2020-12-13 20:04

最尾一part係773312
超正

End of it 我由track 3先開始聽
Stanley 發表於 2020-12-14 00:25

頭兩首真係好難頂...Juno 唔可以唱普通K歌,
一定要tune到好似無念咁先聽得落

好想要啊
拜託一定要加印
二〇二三年度全女班投票

最尾一part係773312
超正
hehehaha 發表於 2020-12-14 05:58

我覺得The Album同Kay solo project有關係

今日番到貨喎CDW

今日番到貨喎CDW
Thomas 發表於 2020-12-14 11:40

係?邊間?

係?邊間?
winnie^_^ 發表於 2020-12-14 11:57

鑽石山,快去

鑽石山,快去
Thomas 發表於 2020-12-14 11:57

在公司...岩岩打了去問, 話下周先番貨.......

回復 459# Thomas

行過見到有得Walk in?

醒起佢3年都係咁玩 大貨遲2個星期左右先到

Sorry 佢話D貨未到 但今日會有 你試下晏少少再問