返回列表 發帖
特別通告:
於12號(星期六)出版的 麥俊龍 (JUNO) + 謝安琪 (KAY) - The album   and the end of it (CD), 本店收到發行商通知 因包裝及其他各方面因素而須要分批出貨, 已經在本店預定之顧客, 本店會依客人落單日子先後次序安排通知取貨 , 煩請各位客人耐心等候, 不便之處 敬請原諒.

From ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

12點三生一吻上架
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

終於上架!!!

回復 149# palshing

Juno 大碟 (feat. kay)
就在世間最亂時 你是最穩的牆

本帖隱藏的內容需要積分高於 420 才可瀏覽

無特別預訂
希望 12/12 會順利買到
(睇嚟都幾難
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Kay竟然淪落為合作單位 ???
palshing 發表於 2020-12-8 12:55

我諗好似電影咁 電影係導演既作品
就算男女主角都只會係參演單位

老老豆豆
本身會買係因為都買咗 1 同 2 無理由唔儲齊佢睇曬成個故事
聽完 三生一吻 之後會 GUR 啲咁去買
二〇二三年度全女班投票

好擔心 只想死於你身邊studio version都好好聽

hehehaha 發表於 2020-12-9 00:23

一定啦
琪琪貴為錄音室天后
Studio ver 有幾何會令人失望
二〇二三年度全女班投票

啱啱聽哂呢一個幾月出嗰堆歌
Part 3 都好虎頭蛇尾下
明明再度去到切爾諾貝爾呢一堆高質過哂前兩部分啲歌
但之後完全唔知想點

老老豆豆
本身會買係因為都買咗 1 同 2 無理由唔儲齊佢睇曬成個故事
聽完 三生一吻 之後會 GUR 啲咁去買 ...
616.1314 發表於 2020-12-9 00:18

原本失望到無預訂
聽完三生一吻都係乖乖俾錢

好多人名都冇
點mark
hehehaha 發表於 2020-12-8 21:51

音樂製作單位
即係計埋樂手、錄音師、音響工程師個堆
唔會數到架喇
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

音樂製作單位
即係計埋樂手、錄音師、音響工程師個堆
唔會數到架喇
sampras625 發表於 2020-12-9 00:34

我上面個list有啲有
隻碟有寫
但MV crew真係數唔到,仲多人
剩係廢話個mv已經成百個dancers

原本失望到無預訂
聽完三生一吻都係乖乖俾錢
kayzzz 發表於 2020-12-9 00:28

Me too 諗住即刻上網預訂

我上面個list有啲有
隻碟有寫
但MV crew真係數唔到,仲多人
剩係廢話個mv已經成百個dancers ...
hehehaha 發表於 2020-12-9 00:39

但佢話150人係還未計算拍攝單位
所以MV crew應該唔計
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

咁到底董折仲有幾首年齡歌去咗邊?
爛尾爛到癡線...

乖乖俾錢

三生一吻 song of the year
已經係今年最高質既歌

睇黎不和係真
三生一吻咁大歌竟然唔plug

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2020-12-8 23:33

本帖隱藏的內容需要積分高於 1500 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
kayzzz 發表於 2020-12-9 01:22

唔夠分睇
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

其實啲歌都ok 係啲一分鐘interlude煩膠左啲姐

舒文ig話:終於等到里隻:-)

既然舒文都有
Juno點解唔搵Eric Kwok, Alex Fung, Alvin Leong
又話成就一個樂壇
係咪不和

hehehaha 發表於 2020-12-9 12:23 AM

全碟我等緊呢首
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

啱啱聽哂呢一個幾月出嗰堆歌
Part 3 都好虎頭蛇尾下
明明再度去到切爾諾貝爾呢一堆高質過哂前兩部分啲歌
但 ...
bagfgfcde 發表於 2020-12-9 00:27

本身以為Part 3會係最高質
但係去到最尾成堆一分鐘唔知想點

既然舒文都有
Juno點解唔搵Eric Kwok, Alex Fung, Alvin Leong
又話成就一個樂壇
係咪不和 ...
hehehaha 發表於 2020-12-9 02:06

係咪因為3個係樂壇天后Gin Lee嘅監製?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

今晚聽完 三生一吻 再連接返成個故事 好蕩氣迴腸 真係為董浦呢個故事 想喊出嚟

係咪因為3個係樂壇天后Gin Lee嘅監製?
HOTMAN 發表於 2020-12-9 02:35

但係Gin Lee同Kay好friend
佢有follow k.daybykay

預購都斷埋貨 好勁
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

爛尾碟

預購都斷埋貨 好勁
帥小寶` 發表於 2020-12-9 09:18

假像 印刷問題 JUNO出得少

睇見琪琪以下啲歌個覺得好欣慰,終於走出自己comfort Zone,發掘更多不可能性,歌路闊咗
人妻的偽術
一個女人和浴室
沐春風
其實寂寞
廢話
偷情的禮儀
我們的基因
我在陽台上看你
再度
合唱歌
Epilogue
三生一吻
只想死於你身邊

預購都斷埋貨 好勁
帥小寶` 發表於 2020-12-9 09:18

好煩囉
又用呢招
唔好扮斷貨喇 _
畀啲真係有心買嘅人快啲擁有呢隻碟得唔得
二〇二三年度全女班投票

呢十幾首加埋係咪就係佢一開始宣傳人妻果時話有十八隻歌由女性角度出發講人同人嘅相處嘅大碟 ...
nicknicknick 發表於 2020-12-9 11:25

呢個訪問好經典
亦係我三年裡面唯一一個有去聽既訪問

嗰陣佢回歸真係勁期待 記得班底有舒文都係當時講 估唔到搞咗咁鬼耐...
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

呢十幾首加埋係咪就係佢一開始宣傳人妻果時話有十八隻歌由女性角度出發講人同人嘅相處嘅大碟 ...
nicknicknick 發表於 2020-12-9 11:25

如果佢咁樣出一隻solo碟會好正
DM多仔多到覆唔哂

有無clean album version 飛走哂1分鐘歌

連續三年都出到碟都算係咁比數愛時期少走左走數

連續三年都出到碟都算係咁比數愛時期少走左走數
stephybest 發表於 2020-12-9 13:00

合輯都計?笑死

琪琪呢三年出既歌每首都值冠
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

如果佢跟返呢個tracklist出隻solo碟,搞返好D順序,真心有興趣collect,加埋Kay isn't me bluray 賣$580 都合理

睇見琪琪以下啲歌個覺得好欣慰,終於走出自己comfort Zone,發掘更多不可能性,歌路闊咗
人妻的偽術
一個女 ...
timgoi 發表於 2020-12-9 10:34

人妻的偽術 1
一個女人和浴室 1
沐春風 1
其實寂寞 1
廢話 1
偷情的禮儀 1
我們的基因 1
我在陽台上看你 1
再度 1
合唱歌 1
Epilogue -
三生一吻 ?
只想死於你身邊 ?

好似有少少過分

唔知有冇記錯........上一隻碟好似都係臨出碟前一兩日先有曲目........

其實我比較想知道三隻碟嘅歌如果跟時序排會係點

宜家知道忘記和記係董折去切爾諾貝爾嗰程飛機

三生一吻係再度同合唱歌之後

同埋點解我數唔到30首嘅?忘記和記計兩首?

三生一吻係 ...
阿薯 發表於 2020-12-9 15:58

邊到講架@@? 我係咪有D文案冇睇到

算啦 不老 不歸 呢D一分鐘歌都可以計一首

邊到講架@@? 我係咪有D文案冇睇到

算啦 不老 不歸 呢D一分鐘歌都可以計一首 ...
Thomas 發表於 2020-12-9 16:05

Sorry, 我再睇返可能我理解錯左文案嘅「目的地」(忘記和記文案話係去瑞典北部)

其實可以有兩個解讀

一個係想親你後再度前

一個係三生一吻同切爾之間

Sorry, 我再睇返可能我理解錯左文案嘅「目的地」(忘記和記文案話係去瑞典北部)

其實可以有兩個解讀

...
阿薯 發表於 2020-12-9 16:14

咁都講得通,佢去切爾諾貝爾就唔諗住番黎,所以成個編曲都再激動啲,仲要加埋黎明令首歌上高潮

其實可以有兩個解讀

...
阿薯 發表於 2020-12-9 16:14

忘記和記應該就係董折去切爾諾貝爾嗰程飛機
忘記和記文案寫航班編號773312
我在切爾諾貝爾 等你文案張圖董折攞住張機票航班編號都係773312 (https://www.instagram.com/p/CGsTMpWph8D/)

只想死於你身邊應該就係浦最後去左切爾諾貝爾(可能董折死後)但飛機失事死亡(反白)

三生一吻係 ...
阿薯 發表於 2020-12-9 15:58

我有嘗試整合過文案
然後發現到一個bug位 仲有mon住劇情既會員可以幫手指正我

1969 3月13日 (琪生日) 浦銘心出世 | 3月18日 (龍生日) 董折 出世
1986 勇捍.17 | 我們的基因
1992 情感的廢墟
1994 幼女 董浦 出世 (based on 2003已經9歲)
1997 困獸.28 | 我在陽台上看你
1998 廢話
2003 暴烈. 34 (離婚)
2005 一個女人和浴室
2008 沐春風 (已再婚)
2011 人妻的偽術
2012 再度 | 想親你
2020-21 我在切爾諾貝爾等你 (疫情)
2021 7月29號 11:59 董折死亡

bug位就係...再度 & 想親你 係同一個時間點 (醫院重遇)
不過文案就話重遇之前同27歲既董浦講完電話...which is impossible
應該係17歲同阿爸reconnect 中間開始病 然後27歲得到眼膜?