返回列表 發帖
而家已出嘅歌︰
字典與聖經
想親你
合唱歌
我在切爾諾貝爾 等你
盡處
殊途
不歸
Epilogue
再度
忐忑
不 ...
路易 發表於 2020-12-4 17:36

咁又俾佢湊到三集夾埋30首,雖然取巧但冇呃人
我淨係關心Kay仲有幾多首歌未曝光/可以派台

早買早享受, CD倉 eshop 649
timgoi 發表於 2020-12-12 11:39

CD倉有賣過$580?定不嬲都$649?

我見之前 d 人 IG post 預訂係 $580
any肥有個可能係網購貴 d?
陣間如果得閒去門市望下有無貨先 ...
616.1314 發表於 2020-12-12 13:22

原來CD倉之前有得訂?唔知道添⋯
可能要去其他舖睇睇,有冇會員去信和買?

預購價580, 買左兩隻。
timgoi 發表於 2020-12-12 13:46

Thanks! 剛問其他唱片舖都可訂$580,但下星期先有貨
不過今次係咪冇poster?

邊間
Stanley 發表於 2020-12-12 14:20

灣仔聲威閣

早買早享受, CD倉 eshop 649
timgoi 發表於 2020-12-12 11:39

個價啱啱變咗599

都唔明點解要抽走啲歌

寧願佢延遲出 又唔係想爭至尊碟
Lewis 發表於 2020-12-12 21:16

我都覺得佢嘅講法好牽強,明明佢一向要求高,又點會突然為咗要夾時間出碟而將就?

雖然今次個售價好誇張,但打開後發現成個包裝好有誠意,啲配件全部製作得好用心,相又超多,有時真係一分錢一分貨。
好奇想知其實Juno本身係咪諗住去Chernobyl/Pripyat 拍今次啲MV同相,因為疫情搞到去唔到?如果係都好可惜。

有人係網上$5000賣一套parts1-3 但好似無乜人理
kayzzz 發表於 2020-12-20 18:19

Part 1、 2 絕咗版咩?早兩個月見過CD倉都有得賣

收到風呢隻碟 K solo song不會再派
Kay isnt me不收錄
henhenhen 發表於 2020-12-27 21:28

其實都派到epilogue,故事最後一隻歌,都估到三生同只想都唔會派啦,MV又講咗唔會再拍,好嘥。

一完the album kay即被遺棄
可能juno因為纖體單嘢蝕咗好多
let'sbegin 發表於 2020-12-29 03:40

所以搞到773312都由solo project變做話係The Album一部份?都唔知仲有冇solo project定完約就算。

阿kay專登揀留言黎pin
kayzzz 發表於 2021-1-3 13:13

好有心機    
如果咁快自由身就好,睇佢個勢上年年尾幻國已經好想雪藏佢

其實都半雪咗大半年

女金變女銅
Lewis 發表於 2021-1-3 13:54

都唔係嘅,中間有合唱歌
本身三生一吻係9月派,啲雜誌訪問都夾好晒時間,應該係同Juno solo一齊出,然後只想死於你身邊應該夾出碟時派,Epilogue就係最後一首跟返成隻碟個flow,所以我估係下半年先開始雪

其實條八婆同琪琪有咩恩怨 之前唔係好fd架咩?
sosad5587 發表於 2021-1-3 23:31

邊個IG?

支持加盟正向文化娛樂
kenny1102 發表於 2021-1-4 21:53

丁生似想要Aga多過Kay

其實依照the album 要派曬所有歌既風格 同埋三生一吻原定9月plug既plan
會唔會有人原本想開個part 4出抽起 ...
kayzzz 發表於 2021-1-10 15:30

我都係咁覺得
其實Juno好似王家衛,個plan不停轉。當初做兩隻碟又變咗三隻,仲有記得年頭明明一開始預告話8分鐘合唱歌係4個人唱,但最後又係得佢兩個,成日轉plan佢突然想出第4集都唔奇。