返回列表 發帖
謝茜嘉最鐘意part one
chanching 發表於 2020-12-20 21:01

有人留言 “ 今次d 歌悶咗d,可能要時間消化”

嘉姐like左個留言

姐係得翻咁?

1. 畸
2. 人妻的偽術
3. 一個女人和浴室
4. 沐春風
5. 初開
6. 呻吟
7. Me ...
616.1314 發表於 2020-12-23 20:17

疑似有收錄尾場 “encore” 羅生門
淨係最後一part(包括彳亍)加羅生門都抵買

希望Kay下隻幻國碟係以下班底

作曲:傅佩嘉、林二汶、Sophy、Kiri T、Serrini、Aga、馮穎琪、謝安琪(全 ...
hehehaha 發表於 2020-12-26 00:44

“下隻幻國碟”存在?

如果kay isnt me無彳亍 我會慳番d錢唔買

老闆同YT食飯  琪琪無運行喇
chanching 發表於 2020-12-28 11:37

邊個係YT?

咁關琪琪乜事?

有冇人解釋下段片up乜春

我睇唔明段片想講啲乜嘢,但我唔會怪佢,因為我只係一個平凡人
geminian 發表於 2020-12-31 01:07

juno無怪AI叛變 好似係

Juno同YT食飯,最後Kay真的拿了女銅,但如果當初三生一吻改在九月派台取代我在切爾,Kay已經是女金了!!! ...
universal 發表於 2021-1-2 09:13

YT已經無管商台好耐喇.....

笑死人
都2021年仲YT
cymusic 發表於 2021-1-2 11:55

有時見到依d過氣留言真係唔知俾咩反應

黑色衫又唔除罩 我覺得仲好有心姐影子worrr  

anyway我都覺得佢會入一年雪櫃 (假如係5年約 ...
JasOh103 發表於 2021-1-2 11:45

佢話好愛音樂 希望佢唔好收山
但未諗新一年plan...

感覺佢情緒狀態好好,已經當「同公司反面」係食生菜
有時間諗下聽日去邊間素食餐廳好過嘅feel ...
HOTMAN 發表於 2021-1-2 13:23

睇佢對答唔似收山喎

仲有星煥金牌大風同華誼
nicknicknick 發表於 2021-1-2 13:49

依3間唔算啦

星煥轉入星夢
金牌摺埋
華誼你懂的

可能已經習慣左 環球邁亞幻國
edwardngwy 發表於 2021-1-2 13:28

如果當初唔係堅持跟夏森美 依家可能仲留係環球
點估到之後同夏森美關係搞到咁

仲有初代ban ban music
losyes 發表於 2021-1-2 14:02

Ban ban music 咪同邁亞同一班人

邁亞/banban 都無不和
chanching 發表於 2021-1-2 14:10

Kay同周博關係仲好好

反而諗個女銅係邊度走出嚟呢?
如果幻國爭,點解仲要幫手爭?
如果純因Kay出席,咁點解Kay咁誠心要出席 ...
HOTMAN 發表於 2021-1-2 14:11

仲出席頒獎禮但又唔係有野宣布 似係會繼續玩個遊戲

男女銅係會頒俾細公司或無公司support既歌手 唔使大公司出手爭 eg 2015 kay 之後 jw 今年 林家拎

Juno唔去但kay去頒獎禮 你見幻國恭喜kay d posts story 都估到間公司有冇出力爭獎啦

因為903唔想俾女銅Cath
ifeinano 發表於 2021-1-2 14:24

最詭異係其實可以播多d janice/gin 可以please到華納/環球
點解要keep舊銅俾kay

有咩咁詭異,Janice903一向都唔buy la, Gin連新城都白果
ifeinano 發表於 2021-1-2 14:52

去到女歌手依d奬 公司推唔推不嬲係好重要因素

真係全部睇你d音樂好唔好咩

咁903對佢唔算好好但都唔差嘅
細公司果時有十大有新人獎 響環球要力捧霏妹嘅情況下都仲有女銀

所以有個 ...
nicknicknick 發表於 2021-1-2 14:58

所以我都覺係因為佢出席所以費事俾個白果佢

我睇法有少少唔同
因為aga非全約 所以要留住佢 要更落力 2020所以全力捧 搏繼續合作

gin成個catalogue畀 ...
liebe 發表於 2021-1-2 15:57

我都覺gin唔會走 佢d歌版權係環球
但今年兩個頒獎禮都白果真係好唔尋常 通常一姐都會起碼有d安慰獎 唔會完全白果

其實會唔會係類似當年 FI / PH 咁
臨轉會 但想同 903 維持良好關係所以照去
另一邊廂今年無乜大星 903 好 ...
616.1314 發表於 2021-1-2 16:02

英雄所見樂彤
如果好似2016山林道果年諗住收山 就會缺席頒獎禮

好彩尋晚佢唔洗唱歌,佢連講嘢都走音,
如果尋晚要唱live都凶多吉少
HOTMAN 發表於 2021-1-2 16:26

同感 佢尋日把聲唔係好掂

上年出隻完全無人識嘅國語碟
新城都造兩個獎畀佢
今年隻廣東碟咁正連新城都無
真係好奇怪 ...
616.1314 發表於 2021-1-2 16:11

難得CM今年無人反阿gin 但gin就無端端霉左
CM真係燈壇

大把反gin喎
stephybest 發表於 2021-1-2 16:39

今年阿gin隻碟都反 無良心呀

反OT: 如果kay isnt me 變成幻國告別作都幾諷刺

可能做獨立歌手,張生都係自己出歌

btw 張生好似仲有歌(from 小克IG)
chanching 發表於 2021-1-2 16:49

唔好啦

獨立歌手好易姐 搵佢老公作曲監製 佢自己唱同填詞咪得
又可以衝擊下唱作歌手 ...
stephybest 發表於 2021-1-2 17:12

唔好啦 唔簽公司好難專注音樂
佢又咁懶 又無後台 分分鐘幾年先一碟
演唱會更加唔知要等到幾時

咁都幾好丫
佢鐘意慢節奏 咁又少壓力
呢個年紀同地位唔使年年出碟出歌爭獎 ...
chanching 發表於 2021-1-2 19:35

想聽佢唱歌呀 佢仲唱得幾多年呀大佬

Kay姐全面奪回IG,Bio拎走曬幻國資料轉email轉電話,應該真係走?
HOTMAN 發表於 2021-1-3 12:41

依家就唔使俾人綁約?!

咁啫係份約係3年前1月1號簽?會唔會係3年死2年生嘅friend
HOTMAN 發表於 2021-1-3 12:57

有機會喎 如果依家就離開公司 即係起碼唔使俾人雪 lol
不過kay isnt me點

奇怪幻國點解無任何公布

阿kay專登揀留言黎pin

難怪兩首solo唔plug啦

其實都半雪咗大半年

女金變女銅
Lewis 發表於 2021-1-3 13:54

自從三月再度之後都無派過獨唱歌 咁都有女銅算經典

雖然年頭派曬 基因 陽台 而aga都只不過派左三首歌

Kaykay ig 係咪諗住洗版

係咪開心得滯
mosesming 發表於 2021-1-3 18:18

咁積極出ig post 唔似收山喎

死喇覺得773312個project有d可惜

幻國ig bio del咗kay了
Lewis 發表於 2021-1-4 00:21

冇delete喎

我咁睇 如果我係kay 入左間公司三年都未出一隻個人大碟 連個人EP都無
都會想走

Btw點解無記者跟依單case既?

認真討論 其實kay使唔使簽返間公司幫佢搞promotion同budget啲嘢
然後kay可以放心做歌
開演唱會又有budget俾 ...
let'sbegin 發表於 2021-1-5 18:17

留意番幻國ig仍然寫住 “旗下藝人 謝安琪”

琴晚翻睇琪琪18年攞女金嘅片段
嗰陣佢仲好開心同 JUNO 深情擁抱
此情不再了  ...
616.1314 發表於 2021-1-5 17:10

真係有興趣知道佢地中間究竟發生左d咩事

Bio 寫 Light White Studio
係咪新公司?
SPD 發表於 2021-1-3 12:56

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

記者朋友

**** 本內容被作者隱藏 ****
sosad5587 發表於 2021-1-5 21:19

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

hlyung 發表於 2021-1-5 21:16

Hide左佢啦 費事俾cd rom睇

果然真係完約
abcxyz302006 發表於 2021-1-5 22:54

奇怪幻國ig仲未改?

唔知阿kay錄起左未出果堆歌最尾會點處理呢

最好的時刻新曲加精選
chanching 發表於 2021-1-6 00:10

估會搵人取代佢重錄 或者juno自己錄番都唔出奇

唔好意思,想問知唔知依家仲有無邊度買到the end of it?因為之前有啲事無買到。 thanks ...
LovekaY123 發表於 2021-1-6 13:37

上個禮拜見到cd warehouse仲有

其實依照the album 要派曬所有歌既風格 同埋三生一吻原定9月plug既plan
會唔會有人原本想開個part 4出抽起左果批歌呀?
如果真係咁樣既話 唔怪得依家搞成咁啦

我都係咁覺得
其實Juno好似王家衛,個plan不停轉。當初做兩隻碟又變咗三隻,仲有記得年頭明明一開始預告 ...
Serendipity 發表於 2021-1-10 21:24

按照原定9月plug三生一吻既plan 年尾plug只想xxxxx
原本抽起左既歌如果跟正常宣傳期根本今年唔會plug得曬
所以可能真係需要4 年時間先可以係plug晒所有歌嘅情況之下完到個project

Kay tse ig follow 左juno個新品牌 ig(clothing brand)