返回列表 發帖
CODE NO .COD004CD

003 系唔系 Kay isn't me?

睇見琪琪以下啲歌個覺得好欣慰,終於走出自己comfort Zone,發掘更多不可能性,歌路闊咗
人妻的偽術
一個女人和浴室
沐春風
其實寂寞
廢話
偷情的禮儀
我們的基因
我在陽台上看你
再度
合唱歌
Epilogue
三生一吻
只想死於你身邊

有冇人loop三生一吻loop到停唔到
kayzzz 發表於 2020-12-9 17:28

尋晚凌晨12點一直loop到凌晨兩點幾。跟住朝早又一直loop到 頭先四點幾

只想死於你身邊好有賴床迷幻feel

兩首kay的歌唔plug好可惜,Kay歌完全吊打龍兒。

只想死於你身邊
作詞:林夕    作曲:Bert
編曲:Jerald & His Dad 陳永良
監製:麥浚龍 / Jerald

只想死於你身邊 彼此終於變一體 公開了關係
機身俯衝這世間 當我給火舌吞噬 天將你放低

若然害怕生離 當初怎會逃避眼望眼 但眼未閉
老病也 要跟你病危 就如合葬一齊

像一錘敲定一切 就這樣終此一世
猶如成就了約誓 讓愛活到下世
若偷情只為安慰 同生共死是否污穢
人言殘酷到壯麗 就算犯了俗世最忌諱
沒有祝福花瓣包圍 有話題

死於嬉水剎那間 浸沒這沈淪關係 煙波裡消逝
死於攀山霎眼間 從懸崖墮進天腳底 等血肉枯萎

共騎木馬失蹄
同在淋浴裡昏迷
你共我撞到路障像愛慾 在決堤
你共我遇上核爆無分彼此 化做春泥

是最恨那位 是最盡那位 是最後那位
就挽手去見上帝 避過一世最沈痛喪禮
被隕石炸毀 在鐵路脫軌 共你越了軌
暴斃變一對野玫瑰
望真臨終前一眼
像一錘敲定一切 就這樣終此一世
誰還來為我嘆喟 亦再沒有什麼可畏
若偷情只為安慰 愛到淨盡何須解穢
人言殘酷到壯麗 沒法避過俗世最忌諱
沒法想偉大人妻 這問題

只想死於你身邊 不再稀罕誰傷逝 不必再虛偽

早買早享受, CD倉 eshop 649

CD倉有賣過$580?定不嬲都$649?
Serendipity 發表於 2020-12-12 13:12

預購價580, 買左兩隻。

有無網址?
hin0526 發表於 2020-12-12 16:06

https://www.cdwarehouse.com.hk/goods.php?id=16213

個價啱啱變咗599
Serendipity 發表於 2020-12-12 15:49

可能炒得太離譜,變左599

你班友啲分set到咁高我睇唔到
abcxyz302006 發表於 2020-12-12 20:10

你都差D D分乍,我差好遠

合唱歌之後已經明顯被雪,仲要首年度大作三生一吻無得派,睇黎十大中文金曲都有機會無獎,講真幻國送左兩 ...
1d14 發表於 2021-1-3 14:01

其實都唔關幻國事, kay個年只要復出簽邊間都會有女金。

邊個係羊皇后?  
再度合作,唔算有 tag 再度呀
SPD 發表於 2021-1-5 19:21

羊皇后 = queenie yeung artist manager

睇嚟琪琪真係自立門戶喎