返回列表 發帖
賣咁貴 銷量榜到時咪又係冠軍
話嗮都係The Album終極version
kennyycfai 發表於 2020-12-4 16:29

真係唔敢講 出次賣成四百蚊都銷量冠軍真係好彩
如果包埋kay isn't me就實冠軍到

三生一吻 song of the year
已經係今年最高質既歌

三生一吻歌詞寫得OK,但曲唱真係好麻麻
吹得太大
lorbat 發表於 2020-12-10 01:46

大家今年都餓咗kay既solo歌好耐了

其實之前mv 鄭伊健同kay係lift錫女人解釋咗未?

麥大導剪完kay isn't me未?
定係諗住出年連埋kay solo album 賣$599

回復 536# HOTMAN

好難講 再度 三生一吻 忘記和記嗰mv都唔知剪咗去邊 話唔定剪剪吓傾唔掂版權所以出唔到碟

謝茜嘉最鐘意part one
chanching 發表於 2020-12-20 21:01

其實連kay都淨係對part one不捨
應該咁講 除咗juno之外全部人都想快啲完

其實 KINM d 編曲真係做得好細緻
616.1314 發表於 2020-12-24 00:52

唔單止編曲 燈光舞台都係

不過剪完會加黑白fliter 到時兩個鐘既片得白燈
然後歌詞會用新細明體+細到望唔到既font size
that's juno curation

“下隻幻國碟”存在?
kayzzz 發表於 2020-12-26 01:03

可能31號announce

可能31號出Juno solo project第一plug
Kay solo project第二plug
講1986年切爾諾貝爾當晚核爆同董浦相遇 ...
hehehaha 發表於 2020-12-27 18:36

點解juno次次都要plug歌先 仲要好聽過kay plug嗰啲

收到風呢隻碟 K solo song不會再派
Kay isnt me不收錄
henhenhen 發表於 2020-12-27 21:28

kay自動退出出年女金
有錢買邁亞同環球版權 但係唔出自己版權既歌 係咪諗住當bonus track入kay solo album   

juno新賺錢大計?

你應該知老闆同員工既分別ga可?
hehehaha 發表於 2020-12-28 05:30

咁唔怪得個員工同老闆不和

一完the album kay即被遺棄
可能juno因為纖體單嘢蝕咗好多

可能做獨立歌手,張生都係自己出歌

btw 張生好似仲有歌(from 小克IG)
chanching 發表於 2021-1-2 16:49

獨立歌手唔係唔得 不過佢想做既題材都做過哂 亦都因為咁佢先入幻國如果再做返
如果再做返  我諗連佢本人都唔知做乜歌好 加上佢又唔會好似其他歌手咁北上接show(有冇人揾佢都成問題)
而加湊女 得閒唱吓歌 退休生活 佢應該最想係咁
幻國又唔會好似英皇咁迫佢密密接job賺錢
事業同家庭balance得好好 真係人生贏家

其實會唔會係類似當年 FI / PH 咁
臨轉會 但想同 903 維持良好關係所以照去
另一邊廂今年無乜大星 903 好 ...
616.1314 發表於 2021-1-2 16:02

真 始終因為the album上兩年都俾哂獎 話哂今年完proj 正常都會俾番個獎佢
加上以kay而加個退休心態 今年唔俾 出年佢真係未必出席
所以都係嗰句啦 大家各取所需

獨立歌手好易姐 搵佢老公作曲監製 佢自己唱同填詞咪得
又可以衝擊下唱作歌手 ...
stephybest 發表於 2021-1-2 17:12

gchi kay出年攞埋作曲人金

阿kay專登揀留言黎pin
kayzzz 發表於 2021-1-3 13:13

pin咗 'This is the REAL Kay'

btw 如果再做番獨立歌手
下個演唱會應該冇碟出 因為版權問題
期待林夕同y包下隻碟

丁生似想要Aga多過Kay
Serendipity 發表於 2021-1-4 22:57

梗係 樣又唔可以好過老婆 live又唔可以太穩 順便又可以作埋曲

認真討論 其實kay使唔使簽返間公司幫佢搞promotion同budget啲嘢
然後kay可以放心做歌
開演唱會又有budget俾佢買歌版權同起stage

Kay Kay又出咗新post
Wonders 發表於 2021-1-5 19:18

佢個款唔似收山 應該係心入面有嘢想講 但又唔講得咁出面 應該關juno事(咁啱佢今日又宣佈同第二個合作)
不過佢心情咁好 樂迷放心了

希望juno快快手出埋kay isnt me
digital都好
(最後一次)賺埋kay粉d錢就同啲咩頂尖高質素人合作thx

light white studio開咗ig
唔知係咪kay開

咁佢可唔可以返返環球?
kenneth 發表於 2021-1-9 04:33

其實都未嘗不何 因琪琪好多歌版權係環球
不過佢一定唔會再返去啦 環球簽唔簽佢都成問題

只要Kay肯返環球,環球肯定要佢
你睇下環球簽既kary 同Ginlee,都賺唔到錢。 ...
我等我在 發表於 2021-1-9 19:51

如果gin lee約滿唔續約既話 就可能會簽嘅
但kay似乎想做返獨立歌手多啲 唔想俾公司迫出歌出碟

按照原定9月plug三生一吻既plan 年尾plug只想xxxxx
原本抽起左既歌如果跟正常宣傳期根本今年唔會plug得曬 ...
kayzzz 發表於 2021-1-10 22:13

如果佢諗住plug埋抽起既歌 根本一開頭講既2年proj冇可能派得哂
只可以跟碟一齊出 咁樣樂迷既新鮮感會多啲

相反唔明點解寧願出1分鐘interlude都唔出啲抽起咗既歌
單純因為kay唔續約就下半年hea出歌既話 咁佢當初係kkbox訪問話「唔鐘意侮辱觀眾智慧」係咪唔成立?