返回列表 發帖
明荃最後上咗心姐身係咪暗示緊773312?
mosesming 發表於 2020-12-12 20:17

同juno不和
唔怪得明荃個演唱會要cancelled

希望係宣布周爸加入幻國
交待addendum part two

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

有無可能一開始基因、偷情、再度、三生一吻等等既歌全部係773312而根本唔係浦銘心視覺出發
基因mv奇奇怪怪
偷情mv link到去4421
浦銘心係2003年之前一早死左

你連part 2都唔買喎
kayzzz 發表於 2020-12-13 19:19

Key黑粉confirmed.

Juno叫我問各位key粉(好似係)
如果所有心姐歌出張the album合輯+773312 EP
有冇人會想買
然後kay isnt me下年搞戲院實體專場

上戲院okay 但加字幕大合唱thx
HOTMAN 發表於 2020-12-13 19:49

你真係fans唔洗字幕都識唱㗎啦
唱到juno歌咪玩下電話hea住先~~

佢應該最尾一part先入場都得
kayzzz 發表於 2020-12-13 20:04

最尾一part係773312
超正

睇完個亂章
望返773312歌詞
"你們流淚至今
你們仍舊天真
你們誰為愛誕生
做我的人"

你們應該就係指董浦/人類,
就係另一部773312.

首席Key粉洗衣王國買左未?
點解從來唔見佢買碟

買左
Cd warehouse 有貨
kayzzz 發表於 2020-12-14 20:50

希望每賣出一隻
Kakaball都會收到10蚊當做奶粉基金

想聽kay唱埋juno堆歌
mosesming 發表於 2020-12-14 21:59

特別係  我在切爾諾貝爾等你

會唔會故事接落去[風林火山]
schoe 發表於 2020-12-14 01:28

古天樂係風林火山個名
可能就係叫藍定淩

有無段訪問嘅精華片段
616.1314 發表於 2020-12-14 22:32

終於睇曬啲文案
Well done JUNO!

想講其實啲嘢拆咗出嚟好難擺番入去
啲套好緊 ...
616.1314 發表於 2020-12-15 00:00

拆下拆下就會鬆

睇番part 2個post
原來都幾多人估中今次賣$599
mosesming 發表於 2020-12-14 23:22

kay isn't me 399

聽咗兩日part3
暫時成個The Album幻國系列十大會咁揀

一個女人和浴室
再度
忘記和記 (ft.黎明)
我在切爾諾貝爾 等你
勇悍17
沐春風
合唱歌
只想死於你身邊
我們的基因

冇工開咪炒下
stephybest 發表於 2020-12-15 01:03

係咪你黎ga ?

店主的話:
小妹是半熱充音樂音響的女生,希望和各位歌迷收藏者交流學習。
商品種類繁多,大部分放在迷你倉,搜尋需時,查詢盡量24小時內回覆

https://www.carousell.com.hk/p/一出即斷♥%EF%B8%8F-麥浚龍-謝安琪-kay-juno-the-album-and-the-end-of-it-1056031295/?t-id=zqRIQMxAEh_1607989727004&t-referrer_request_id=nA5s-O9rj2nyuKdM

Kiri T本身係咪做董浦個角色

好鍾意個結局
個個坐完航班773312都會死
希望Leon冇事

Kay Kay出完只想死於李私煙
私煙就走咗
mosesming 發表於 2020-12-16 20:09

像一錘敲定一切 
就這樣終此一世
誰還來為我嘆喟 
亦再沒有什麼可畏

做人做到咁其實都幾慘,走咗都冇人可憐

原來私煙就係心姐
用咗幾廿年時間搵真愛
最後肺炎死
mosesming 發表於 2020-12-16 23:41

唔驚
再過多2000年之後私煙嘅思想會置入AI 773312
變成人類最後嘅思想武器

貴哂啦
我諗最後應該$999一隻
mosesming 發表於 2020-12-17 16:37

下年賣到890我信

買唔起禁貴既
yoyo33342 發表於 2020-12-18 02:15

我覺得會出普通版
無boxset送d野得返本書
可能平 d

好奇想知其實Juno本身係咪諗住去Chernobyl/Pripyat 拍今次啲MV同相
Serendipity 發表於 2020-12-20 18:07

應該係

點會呢,我由 part one 追到 the end of it
作為 Juno 嘅歌迷
見到佢完成呢個 project 都好開心

其實佢 ...
SPD 發表於 2020-12-21 19:33

希望佢下個project暫時可以放低敍事式專輯(其實都做咗5張 addendum,問世, the Album x3)
而純粹為玩音樂嘅碟
天生地夢 到 柔弱的角 某啲歌真係佢音樂高峰

製作中定製作完?
會唔會12月31號就係俾條trailer大家睇
阻住 發表於 2020-12-23 19:16

一早有啦trailer

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=OyWEyPCRxhw

會唔會淨係剪淨Juno啲歌
不過有彳亍同雌雄同體已經會買 ...
nicknicknick 發表於 2020-12-23 20:00

Juno咁識做生意,應該會咁出:
Kay isn’t Me Part One CD (2021年中出)

01. 畸
02. 囍帖街
03. 鍾無艷
04. 人妻的偽術
05. 一個女人和浴室
06. 沐春風
07. 賴床 / 初開
08. 藝妓回憶錄 / 呻吟

Kay isn’t Me And the rest of it CD+BD (2021年尾出)
01. 成魔之路
02. 亥時出世
03. 惡搞之物
04. 雌雄同體
05. When i fall in love
06. 我們的基因
07. 一
08. 我在陽台上看你
09. 其實寂寞
10. 偷情的禮儀
11.  一個女人 一個男人 和浴室

Kay isn’t Me And the end of it 2CD+BD Boxset (2022年年中出)
CD1 Kay 773312 solo album

CD2 Kay isn’t Me and the end of it
01. 你們的幸福
02. 獨家村
03. 年度之歌
04. 彳亍
05. 773312
06. 羅生門

BD特別收錄773312專輯MV、再度、三生一吻、只想死於你身邊MV、三生一吻錄音室製作making of
隨碟附送Kay isnt me 限定熊仔一隻
Poster 4款
手巾 1條
浦銘心 香味皂 1個

想要琪琪同juno反枱鬧交製作making of
nicknicknick 發表於 2020-12-25 05:42

睇住文案先~~

頂撞.36  文案之一

二零二零年七月三十日,夜

我30來歲。在這一個晚上,沒想過我們的世界即將停頓。

炎•夜•十一點三十六分

也許是天氣關係吧,本已在舊office習以為常的你推我撞,誰也想不到我們二人,竟然在這個晚上走到了這一個結。

早上妳說錄音室快沒空氣清新劑(舒文的錄音室的確幾臭),晚上和Somade, queenid開完會後我特意去買,交到妳手上時妳冷眼一看,淡然地說我又買錯了。也許香味這回事我真的不太懂,香味就是香味,買甚麽品牌/品種,香精依舊是香精。反而如果是買了過期芝士,最起碼我知道該找誰。大家都沒錯,但如果是我買錯了的話…即是大家依舊都沒錯,錯的只是我。過去三年都是這樣。我心裡想,為何香精這麽簡單都要這樣分類複雜化。重要的是,為何總要放我在這個既討厭又兩難的情況?其實一早就不應叫一個對香味沒見解的人去買吧。坦白說,自問其實唱歌一點都不出眾,更加談不上有甚麽美貌。我只能盡我的銀行戶口的能力去擔起這個家 - 幼國文化娛樂有限公司。這一個晚上,妳如常地錄好了verse,但我這一刻只想post張selfie上社交媒體。

我放下了現金,也許妳並沒有留意到,從上個月開始,我賺多了。我沒說,因為這真的並不是一件需要慶賀的事。我父親比我富有。

我當上了另一個歌手的監制,原因不是我有甚麽超水準的表現,純粹原本當監制的,上個月突發性移民離開了。所以我這個暫替,真的沒有值得慶賀的理由。錄音室內,她站在我身後泡茶。而我背著她在煮麵。

妳:「我聽朝早…」

我:「…哦」

妳:「…你唔問點解?」

我:「…點解?」

妳:「…跑步做gym。」

我:『…之前冇聽妳講過?」

妳:「是但啦…講咗你都唔會上心,剩係識玩IG。」

我:「…」

妳:「記得食藥,好過打啲不明疫苗。」

七年前左右,我患上了躁鬱症(bipolar)。我感到詫異,忙著煮麵的手也停了下來。死寂了一秒,我突然失去了吃的意欲。不單止不想吃,我對眼前的一切感到生厭。我把整碗麵掉到牆上去。她好像早已預計到我會這様子反應般,冷冷地繼續泡茶。我步出錄音室把眼見的一切摧毁。過程中我依稀聽到電腦的爆烈聲。今次PK,錄咗嗰三首歌冇L哂。工作了一整天,一口氣拍了幾個音樂映畫,差不多十六小時,我也不清楚哪來這種力氣,是愛吧。

我返回錄音台,她慢慢遞上她手上的合約,傳過給我,我接過這件死物,然後放進口中,感覺並不好受,結果我把剩份合約吞了。

她重重的送我一巴掌,我亦全數送回,出手的―刻心裡有種空洞,這種感覺,之後才領會到,也許算是内疚吧。有句話想說,欲又說不出口,她轉身打開身後雪櫃上的冰格,冷卻這種刺痛,冷卻這種難受,冷卻了我們的關係,她背向著我,我看不到她的表情。有時我會想,為何妳要這樣狠,就連情緒也懶得給我看到,她冷得像一台機械人。

其實兩各自錄音絕對是一件正常不過的事情,只是我們不是曾經說好了我對外,妳對内的嗎…如果妳決意想自己監制,亦甚至已經找到了demo,我們不是該感興奮嗎…甚麽時候開始我們走到這種不知情而卻變了冷漠交待的一步。原來往往有很多事情那怕有多簡單多直白,道理容易,面對難。

「今年個女金,我唔恨,你自己玩埋佢。」

待續

希望下隻碟Juno同藍uncle合作
on07111 發表於 2020-12-25 23:52

希望Kay下隻幻國碟係以下班底

作曲:傅佩嘉、林二汶、Sophy、Kiri T、Serrini、Aga、馮穎琪、謝安琪(全女班)
編曲:李端嫻、張亞東、蔡德才、RubberBand & 雷柏熹、Alex Fung、雞蛋蒸肉餅、陳珊妮、方大同
全碟監制:謝安琪、王雙駿、陳哲盧、黃耀明、蔡德才
全碟歌詞:林夕、黃偉文、周耀輝、Tim Lui、詩詞

可能31號announce
let'sbegin 發表於 2020-12-27 03:12

可能31號出Juno solo project第一plug
Kay solo project第二plug
講1986年切爾諾貝爾當晚核爆同董浦相遇有咩關係

收到風呢隻碟 K solo song不會再派
Kay isnt me不收錄
henhenhen 發表於 2020-12-27 21:28

呢個應該真

點解juno次次都要plug歌先 仲要好聽過kay plug嗰啲
let'sbegin 發表於 2020-12-28 03:56

你應該知老闆同員工既分別ga可?

其實都派到epilogue,故事最後一隻歌,都估到三生同只想都唔會派啦,MV又講咗唔會再拍,好嘥。 ...
Serendipity 發表於 2020-12-28 15:28

可摸二還返 忘記和記 個墜機式mv比我

係咪今晚就可以嘟個code

想聽Juno唱773312
活著活像董~折

我發現大導演每次出片、出新歌、出文案、什至出張相
都只係引申更多問題同線索
而冇直接解決到啲問題
最直接嘅方法就係棄game唔好再理佢啲嘢

本帖隱藏的內容需要積分高於 2500 才可瀏覽

想問下今日scan咗個QR CODE有乜嘢睇?
aus 發表於 2020-12-31 15:00

微塵去留 這樣那樣 匆匆一生。

常言,男孩不該哭。曾經有著這樣的一個小男孩,從小希望將來能遇到一個懂欣賞這個不會唱歌的我。

長大後遇到了,才發現人生匆忙得忘了該去學唱歌。

這個男孩,姓麥名允然,這個名字或許寓意著希望這個男孩長大後,懂得怎去相信順其自然。

男孩長大後,常笑說,這個名字,其實寓意著人生,該懂得怎去學會"玩完"。

常言,女生不愛不會唱歌的男生。曾經有著這樣的一個小女孩,從小希望將來能尋覓到一個創意爆棚多材多藝的老闆。心中懷著一份自我,只顧埋頭相信,跌痛別怕,找不到,理性拋下,繼續埋頭尋覓。

長大後只懂匆忙尋覓,找到卻又像遇不到,遇到又卻像找不到。早遇到卻不知,早找到卻不信。

這個女孩,姓謝字安琪,這個名字或許寓意著希望這個女孩長大後,凡事冷暖也該安心期盼。

女孩長大後,苦笑說,這個名字,其實寓意著人生,凡事也安心期盼根本就是一場累人的天大作弄。

三十首歌,一笑便過。

悲歌喜宴,盡處之緣,樂壇作證,唯獨城中,緣滅相聚。

細說一場 不了之巔。

the album