返回列表 發帖
跟Tracklist就 不歸 > 我在切爾諾貝爾 等你 > 忐忑 > 殊途 > 不老 > 只想死於你身邊 > 盡處 > Epilogue
...
hehehaha 發表於 2020-12-9 18:27

文案內容同Tracklist次序match

佢part 1就講晒個大剛出黎
Part 2先補返內心戲 就好似無推進
調下次序可能有追看性啲

Old news...
但係阿kay係咪好耐冇上過tvb
利申:段片係youtube search “epilogue 謝安琪” sug ...
kayzzz 發表於 2020-12-12 00:44

娛樂訪問好似一向會做

好想知原有版本係點  琪琪話過好鍾意個結局

老闆同YT食飯  琪琪無運行喇

錄咗抽起嗰d歌聽少少都覺得好聽
Acerola 發表於 2020-12-31 00:32

又話錄唔切所以cut

好彩本身無期待

琪琪尋晚好似心情好好,好輕鬆

邁亞/banban 都無不和

華納應該因為爆quota (男金 組金 女銀 十大三首 唱作銅 至尊碟)   
   環球似係Gin就約滿 所以唔會幫 ...
foreverkontinue 發表於 2021-1-2 14:30

sony本身廢 仲要畀莫后調上至尊
kay本身唔係神級愛將,都算係小愛將啦

可能做獨立歌手,張生都係自己出歌

btw 張生好似仲有歌(from 小克IG)

獨立歌手唔係唔得 不過佢想做既題材都做過哂 亦都因為咁佢先入幻國如果再做返
如果再做返  我諗連佢本人 ...
let'sbegin 發表於 2021-1-2 17:09

依家應該諗到新題材啦
上次jerald訪問都話完咗the album 有好多野想做   仲想自己做監製

唔好啦 唔簽公司好難專注音樂
佢又咁懶 又無後台 分分鐘幾年先一碟
演唱會更加唔知要等到幾時 ...
kayzzz 發表於 2021-1-2 19:09

咁都幾好丫
佢鐘意慢節奏 咁又少壓力
呢個年紀同地位唔使年年出碟出歌爭獎

想聽佢唱歌呀 佢仲唱得幾多年呀大佬
kayzzz 發表於 2021-1-2 19:39

隨緣啦
佢舒服就得啦

仲有無kay isn't me

覺得係年中已經完約 但協議合作至the album完

其實條八婆同琪琪有咩恩怨 之前唔係好fd架咩?
sosad5587 發表於 2021-1-3 23:31

要擦老闆鞋底

Kay Kay又出咗新post
Wonders 發表於 2021-1-5 19:18

3/8 呀!!!

**** 本內容被作者隱藏 ****

記者朋友
kayzzz 發表於 2021-1-5 20:53

早幾日做過同一件事   不過未有

嘩!你哋咁勁嘅
唔知點解寫咗又 delete
SPD 發表於 2021-1-5 21:04

你都可以查下幻國有無執

唔知阿kay錄起左未出果堆歌最尾會點處理呢
kayzzz 發表於 2021-1-6 00:02

最好的時刻新曲加精選

啲人話Kay同親邊個合作都會反面,原來Juno先係
Thomas 發表於 2021-1-6 10:38

澄清琪琪無成日反面 (copy from lihkg)
第一間Avex 純粹幫手發行唱片 之後摺埋先簽第二間 15年叱咤更加有多謝
第二間 環球(新藝寶) 分手原因因為當時經理人夏森美同環球炒大鑊 kay果陣都話唔想走 最好2邊坐低傾掂佢 果陣環球已經想幫kay簽埋經理人約 只係kay最後揀左夏森美 kay係15年叱咤仲有多謝過環
球當時幫佢造到咁多成績出黎

第三間 星煥 當時星煥成間轉去tvb做星夢 仲要一定要簽埋經理人約 即要飛起夏森美 環球果陣已經揀左跟夏森美 仲點過檔去tvb呢

第四間 邁亞 冇乜特別 自己有份投資既發行唱片公司 16年完左就打算收山唔做 間公司後期仲摺埋
只於夏森美同周博賢既關係 上年入行15年 專登出post多謝佢地 跟本冇反過面

三年一銅越嚟越好聽
nicknicknick 發表於 2021-1-7 19:25

一生三銅呢

按照原定9月plug三生一吻既plan 年尾plug只想xxxxx
原本抽起左既歌如果跟正常宣傳期根本今年唔會plug得曬 ...
kayzzz 發表於 2021-1-10 22:13

依家又要怕蝕底   
唔plug離巢藝人既歌
藝術家唔係要傳達故事>>>利益
聽眾會唔會吸收唔到個故事