返回列表 發帖
今晚聽完 三生一吻 再連接返成個故事 好蕩氣迴腸 真係為董浦呢個故事 想喊出嚟

三生一吻歌詞寫得OK,但曲唱真係好麻麻
吹得太大
lorbat 發表於 2020-12-10 01:46

下 ? 唱得好好喎

只想xxxxx studio ver 正到
kayzzz 發表於 2020-12-12 00:06

同live 差不多 姐

01.字典 與 聖經(麥浚龍/林嘉欣)
02.想親你(麥浚龍)
03.再度(謝安琪)
04.合唱歌(麥浚龍/謝安琪)
05 ...
hehehaha 發表於 2020-12-12 00:01

正常長度嘅歌 係咪得 1, 2, 3 , 5,7,11,13 七首 , 跟住4 係兩首歌長度 , 其他interlude
   咁都等於 十首歌 大碟

01.字典 與 聖經(麥浚龍/林嘉欣)
02.想親你(麥浚龍)
03.再度(謝安琪)
04.合唱歌(麥浚龍/謝安琪)
05.三生一吻(謝安琪)
06.不歸(麥浚龍)
07.我在切爾諾貝爾 等你(麥浚龍)
08.忐忑(謝安琪)
09.殊途(麥浚龍)
10.不老(謝安琪)
11.只想死於你身邊(謝安琪)
12.盡處(麥浚龍/謝安琪)
13.Epilogue

自己排心姐tracklist:

1. Prologue: 不老 (做故事開場曲, 很多人都希望人生中有愛, 亦期待青春不老)

故事 ...
boy4dudes 發表於 2020-12-12 00:15

呢個timeline 好清楚 交待曬

自己排心姐tracklist:

1. Prologue: 不老 (做故事開場曲, 很多人都希望人生中有愛, 亦期待青春不老)

故事 ...
boy4dudes 發表於 2020-12-12 00:15

我即刻用你呢個rundown 整咗playlist

我一首一首聽,喺Spotify. 聽到中途發覺自己好唔妥,越黎越唔開心,感到好傷心。我都唔明點解心情突然間可 ...
schoe 發表於 2020-12-12 16:31

聽到人抑鬱 董浦之戀根本係悲劇

邊個係YT?
kayzzz 發表於 2020-12-30 13:41

俞琤

咪就係,愁人節個時都有十大,今時今日Kay嘅地位攞個女銅都要靠幻國咩 ...
ifeinano 發表於 2021-1-2 15:06

其實 有Kay 拎女銅 先顯得 女歌手獎仲值得注意 Aga 拎女金 完全nobody 咁

其實會唔會係類似當年 FI / PH 咁
臨轉會 但想同 903 維持良好關係所以照去
另一邊廂今年無乜大星 903 好 ...
616.1314 發表於 2021-1-2 16:02

我覺得Kay 真心撐場 903 亦想Kay 幫手墊高下女金 女銀

幻國有份sponsor個頒獎禮
JasOh103 發表於 2021-1-2 16:09

其實幻國都冇落力爭奬 我估唔到Juno 尋晚都唔出席

應該走架喇 kay第3個post都話收到晒d祝福 又置晒頂
edwardngwy 發表於 2021-1-4 00:47

真係走 ?  唉 次次都不歡而散 好嚟好去 咪好