返回列表 發帖

[Dec/28/2020] Pretty Crazy演唱會 - 容祖兒 (5DVD + 3CD)

歌手: 容祖兒
唱片名稱:Pretty Crazy演唱會
唱片封面:

推出日期:2020/12/23 > 2020/12/28
唱片類型:5 DVD + 3 CD

TrackList:
DVD - Disc 1
1. INFINITY
2. 空港
3. Medley :Show Up/好事多為/逃/美麗在望/隆重登場
4. 美麗在望 (music only)
5. 再見我的初戀
6. 天之驕女
7. 逃避你
8. 無人知道雙子座
9. 走著睡
10. 桃色冒險
11. Lovin U
12. 不容錯失
13. 牆紙
14. 啜泣
15. 心之科學
16. 歌姬
17. Medley : 未知/怯/想得太遠/與蝶同眠/花千樹/天窗/16號愛人/阿門/愛一個上一課
18. 痛愛

DVD -  Disc 2
1. Talk
2. 世上只有
3. 這分鐘更愛你
4. 特別嘉賓
5. 夏日傾情 – 黎明合唱
6. 傻痴痴 – 黎明合唱
7. RETROGRADE
8. 破相
9. 悲觀生物學
10. 跑步機上
11. Pretty Crazy
12. Medley : 派對機器/全身暑假/一面之緣/越唱越強
13. 最後的茱麗葉
14. 華麗邂逅
15. 心淡
16. 美麗在望
17. 麻煩你
18. 借過

DVD -  Disc 3 (Bonus)
1. 這麼近那麼遠 – 張學友 合唱
2. 真情流露 – 張學友 合唱  
3. 一生愛你一個 – 鄭伊健 合唱
4. 在我生命裡 – 鄭伊健 合唱
5. 假如讓我說下去 – 楊千嬅 合唱
6. 連續劇 – 楊千嬅 合唱  
7. 不為誰而作的歌 – 林俊傑 合唱
8. 月半小夜曲 – 李克勤 合唱
9. 刻不容緩 – 李克勤 合唱  
10. 我的宣言 – 周柏豪 合唱
11. 天窗 – 周柏豪 合唱  
12. 末日 – 王菀之 合唱
13. 牆紙 – 王菀之 合唱
14. 愛如潮水 – 張信哲 合唱
15. 習慣失戀 –張信哲 合唱
16. 風箏與風 – 容祖兒
17. 大紅大紫 – Twins合唱
18. 死性不改 – Twins、關智斌合唱

DVD - Disc 4 (Bonus)
1. 不許你注定一人 – Dear Jane合唱
2. 習慣失戀 – Dear Jane合唱
3. 今期流行 – 古天樂 合唱
4. 男朋友 – 古天樂 合唱
5. 玉蝴蝶 – 謝霆鋒 合唱
6. 阿門 – 謝霆鋒 合唱
7. 特別嘉賓 – 農夫 合唱
8. 舉高隻手 – 農夫 合唱
9. 祝君好 – 張智霖 合唱
10. 歲月如歌 – 張智霖 合唱
11. 失樂園 – 草蜢 合唱
12. ABC – 草蜢 合唱
13. 黃色大門 – 張敬軒 合唱
14. 櫻花樹下 – 張敬軒 合唱
15. Pretty Hungry – 張敬軒 合唱

DVD - Disc 5 (Bonus)
1. 幸福之歌 –  Supper Moment合唱  
2. 愛得太遲 – 古巨基 合唱
3. 狂串樂基兒 – 古巨基 合唱
4. 搜神記
5. 黃色大門
6. 爭氣

CD - Disc 1
1. INFINITY
2. 空港
3. Medley : Show Up/ 好事多為/ 逃/美麗在望/ 隆重登場
4. 美麗在望 (music only)
5. 再見我的初戀
6. 天之驕女
7. 逃避你
8. 無人知道雙子座
9. 走著睡
10. 桃色冒險
11. Lovin U
12. 不容錯失
13. 牆紙
14. 啜泣
15. 心之科學

CD - Disc 2
1. 歌姬
2. Medley : 未知/怯/想得太遠/與蝶同眠/花千樹/天窗/16號愛人/阿門/愛一個上一課
3. 痛愛
4. 世上只有
5. 這分鐘更愛你
6. 特別嘉賓
7. 破相
8. 悲觀生物學
9. 跑步機上
10. Pretty Crazy
11. Medley : 派對機器/全身暑假/一面之緣/越唱越強
12. 最後的茱麗葉
13. 華麗邂逅
14. 心淡

CD - Disc 3
1. 美麗在望
2. 麻煩你
3. 借過
4. 舊日回憶的山丘
5. 我的驕傲
6. 月半小夜曲 – 李克勤 合唱
7. 刻不容緩 – 李克勤 合唱
8. 風箏與風 –容祖兒
9. 大紅大紫 – Twins 合唱
10. 死性不改 – 關智斌/Twins 合唱
11. 玉蝴蝶 – 謝霆鋒 合唱
12. 阿門 – 謝霆鋒 合唱
16. 愛得太遲 – 古巨基 合唱
17. 狂串樂基兒 –古巨基 合唱
18. 搜神記
19. 黃色大門
20. 爭氣

Source: Sky Music facebook
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

必買!!!終於出咗!!!英皇真係好良心
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

5dvd係咪第一次

幾時出bd

嘩 好豐盛,好似主要都係錄尾場

對返wiki啲資料
Mega Hit個part有哂咁多歌但剪埋一齊
Hung Hom 360應該係尾場
十九場嘉賓剩係無 JJ 她說 / 填海華 2首 / Supper Moment 告解
尾場2nd encore既舊日回憶的山丘 / 我的驕傲得CD有, 花千樹無收錄
其他應該齊

對返wiki啲資料
十九場嘉賓剩係無 JJ 她說 /  ...
阻住 發表於 2020-12-14 18:06

Leon都無

對返wiki啲資料
十九場嘉賓剩係無 JJ 她說 /  ...
阻住 發表於 2020-12-14 18:06

360係尾場咪應該有我?

其實 Disc 5 仲有位
點解唔將成個尾場 SECOND ENCORE 搬落 Disc 5
搞到依家錄唔齊
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Leon都無
kelvinyu188 發表於 2020-12-14 18:08

有啊 Disc 2
Leon 係主 Rundown
二〇二三年度全女班投票

點解唔將DVD5入尾場encore encore根本應該喺bonus而唔係regular track
要放去dvd2
搞到唔夠位擺週日回憶的山丘同埋我的驕傲

邊度仲會有咁誇張嘅收錄呀等blu-ray
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

舊日回憶的山丘/我的驕傲DVD無???
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

舊日回憶的山丘/我的驕傲DVD無???
Qmen 發表於 2020-12-14 18:17

都好詫異~唔知點解無,唱的OK呀

邊度仲會有咁誇張嘅收錄呀等blu-ray
JayantL 發表於 2020-12-14 18:15

都係嘅
已經好癲
要感恩
雖然都係覺得 DVD 無入齊尾場 Encore 好可惜
二〇二三年度全女班投票

TT进化论 發表於 2020-12-14 18:19

似係 Disc 2 唔夠位囉
但係其實只要用下個腦
Disc 5 仲有空間
二〇二三年度全女班投票

DVD勁吸引,如果收錄埋黎明劉德華就強咯

天后之作,咁足本收錄,希望唔貴
Week53
1. 陳宗澤 - 滴滴金 2. 陳蕾/岑寧兒 - 言之無物 3. 林家謙 - 記得 4. 雷同二友 - 讓時間變慢 5. 馮允謙 - Me and the Moon

乜街music話$399
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

乜街music話$399
hehe 發表於 14/12/2020 18:24
嘩咁買兩隻THE ALBUM 嘅價錢可以買到三隻美祖合共24 隻碟都幾抵喎

d人睇到又話佢地好襯,救命打晒冷震
btw 祖兒又贏The Album
我估錯這個世界得到教訓

都係嘅
已經好癲
要感恩  
雖然都係覺得 DVD 無入齊尾場 Encore 好可惜  ...
616.1314 發表於 2020-12-14 18:19

希望blu-ray入齊唔知會唔會收埋tour嗰啲bonus呢
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

希望blu-ray入齊唔知會唔會收埋tour嗰啲bonus呢
JayantL 發表於 2020-12-14 18:33

之前拖咁耐好似就因為要收錄tour啲bonus點知等到東京人瑞都未出

之前拖咁耐好似就因為要收錄tour啲bonus點知等到東京人瑞都未出
TT进化论 發表於 2020-12-14 18:35

我諗完曬成個tour之後會再出第二版入返tour啲歌
仲有之前佢講嗰個tour歷程

終於出啦 我以為冇曬件事
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

我諗完曬成個tour之後會再出第二版入返tour啲歌
仲有之前佢講嗰個tour歷程 ...
angelcheng0203 發表於 2020-12-14 18:42

等緊part2

明明做替換嘅歌都收齊曬
我的驕傲ending反而唔見咗

封面就咁睇好似唔算好吸引

明明做替換嘅歌都收齊曬
我的驕傲ending反而唔見咗

封面就咁睇好似唔算好吸引 ...
721AXA 發表於 2020-12-14 18:47

茱麗葉會更好

其實 Disc 5 仲有位
點解唔將成個尾場 SECOND ENCORE 搬落 Disc 5
搞到依家錄唔齊  ...
616.1314 發表於 2020-12-14 18:10

好懷疑個track list 係咪完整ga 無左ending唔似佢作風
Btw 好期待金曲medley點剪 場場d look都唔一樣 但又串埋一首
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

茱麗葉會更好
kaka1224 發表於 2020-12-14 19:01

係囉...咁多張唔揀揀呢張

好懷疑個track list 係咪完整ga 無左ending唔似佢作風
Btw 好期待金曲medley點剪 場場d look都唔一樣  ...
fifty1205 發表於 2020-12-14 19:03

只係set a set b嗰個位唔同 其他應該都係同一件衫

Leon個晚甘唔配合,表現勁差,居然入埋主rundown

雖然知隻碟整完好耐,但係今次出得都幾突然
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

Leon個晚甘唔配合,表現勁差,居然入埋主rundown
lightupmylight 發表於 2020-12-14 19:11

尾場嘛,又冇爛聲
不過尾場心之科學甩咗幾下

終於都出啦
可以聖誕節睇

其實碟五點解咁少歌,明明可以收錄多幾首,送埋pretty crazy悲觀生物學幾首歌都好呀

碟一track10桃色冒險已經值曬
成功將一首歌第二春

封面take得幾好 睇唔到個衰樣

雖然知隻碟整完好耐,但係今次出得都幾突然
風見志郎 發表於 2020-12-14 19:16

阿祖係咪試水溫諗住下年重返香港樂壇?

為左Leon 有d 想買
【This is MC】澳門見

阿祖係咪試水溫諗住下年重返香港樂壇?
kayzzz 發表於 2020-12-14 19:44

希望重奪女金 made a record

只係set a set b嗰個位唔同 其他應該都係同一件衫
angelcheng0203 發表於 2020-12-14 19:07

Set A Set B着嘅衫唔一樣 放喺同一首剪接出嚟應該幾核突下
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

等左好耐啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

希望重奪女金 made a record
henhenhen 發表於 2020-12-14 19:51

佢想攞一定攞到架
我估錯這個世界得到教訓

尾場嘛,又冇爛聲
不過尾場心之科學甩咗幾下
風見志郎 發表於 2020-12-14 19:16

同埋彈啜泣好似彈錯左?

買唔落
再將我相信的如煙火般綻放

睇怕kay isn’t me都準備出了

Set A Set B着嘅衫唔一樣 放喺同一首剪接出嚟應該幾核突下
fifty1205 發表於 2020-12-14 19:52

諗起starlight又紅又黑

TT进化论 發表於 2020-12-14 18:19

joey ig post出嚟個list又有返

搞返個聖誕交換禮物