返回列表 發帖
回復  616.1314

I see...

但係佢個list都係得Disc 4
所以Disc 5 有驚喜 ...
JYx 發表於 2021-1-29 21:46

Alex Fung 貼嗰張 poster 係 4BD+3CD
睇嚟真係無 making of 了
any肥張 poster 好靚所以都係會含淚買
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

藍光消息:
- 據說會有新的剪輯
- 不會收錄嘉賓部份
- 新增巡演獨佔曲目影像
- 特別收錄花絮紀錄片

- 全新封套設計包裝
- 農曆新年前推出
TT进化论 發表於 2021-1-1 12:35 PM

紅字去咗邊?
嘉賓有收囉
新剪輯要睇過先知
定呢个系平装版BD?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

Alex Fung 貼嗰張 poster 係 4BD+3CD
睇嚟真係無 making of 了
any肥張 poster 好靚所以都係會含 ...
616.1314 發表於 2021-1-29 22:10

Poster係咩?桃色張相?
OT:
乘風破浪的姐姐2|容祖兒獲最低分落淚 Mani冇情講:你放不開祖好慘

Poster係咩?桃色張相?
OT:
乘風破浪的姐姐2|容祖兒獲最低分落淚 Mani冇情講:你放不開祖好 ...
stephybest 發表於 2021-1-30 11:24

呢張

紅字去咗邊?
嘉賓有收囉
新剪輯要睇過先知
定呢个系平装版BD?
Qmen 發表於 2021-1-30 10:59

我就唔信有新剪輯
個packing都差唔多一樣, 有啲失望
雖然封面係靚

好想要 making of 啊
BD 會唔會出平裝版
唔係好想要多三隻 CD
二〇二三年度全女班投票

好想要 making of 啊
BD 會唔會出平裝版
唔係好想要多三隻 CD
616.1314 發表於 2021-1-30 14:46

係囉
好似msl 有平裝版咁平少少咪好
反正買左DVD已經有3隻cd啦

話說DVD返貨已經換咗玻璃膜唔系袋嚟
PS雖然無花絮但藍光封面太愛又有海報就照買啦
我MSL藍光都無買嘎
遲下出花絮藍光又要破產
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

話說DVD返貨已經換咗玻璃膜唔系袋嚟
PS雖然無花絮但藍光封面太愛又有海報就照買啦
我MSL藍光都無買嘎{:1_11 ...
Qmen 發表於 2021-1-31 18:20

其實想要袋多過玻璃膜
可以方便保存
-
Same here!!
封面海報太靚了
雖然 tracklist 一樣但都會含淚
不過遲啲再出 making of 版就頭痕
二〇二三年度全女班投票

其實想要袋多過玻璃膜
可以方便保存
-
Same here!!
封面海報太靚了
雖然 tracklist 一樣但都會含淚
不過 ...
616.1314 發表於 2021-1-31 19:42

唔通真係再出多個平裝版 新剪輯再放making of 嚟代替cd

唔通真係再出多個平裝版 新剪輯再放making of 嚟代替cd
Alanalan 發表於 2021-1-31 21:32

接受唔到呢個咁正嘅 show 無製作特輯
下次容祖開 live 各位祖粉唔該炸爆佢
二〇二三年度全女班投票

Alanalan 發表於 2021-1-31 21:32

Making of 放平裝版會唔會太on_

eggsteven 發表於 2021-1-31 22:33

BD DVD 送同一堆 CD 都 on _ 喇
英皇點會做唔出
二〇二三年度全女班投票

eggsteven 發表於 2021-1-31 22:33

放 Making of 落平裝版咪可以吸引你買多隻

放 Making of 落平裝版咪可以吸引你買多隻
Alanalan 發表於 2021-1-31 23:35

仲有藍色戰衣封面可以搾乾你班fans

仲有藍色戰衣封面可以搾乾你班fans
721AXA 發表於 2021-2-1 00:46

仲有朱朱火鳳凰其實都靚到可以出封面
二〇二三年度全女班投票

616.1314 發表於 2021-2-1 00:56

呢個look 好正,又靚又有氣勢
【This is MC】澳門見

616.1314 發表於 2021-2-1 00:56

仲有黑膠啊,岩岩好

紅字去咗邊?
嘉賓有收囉
新剪輯要睇過先知
定呢个系平装版BD?

Making of 其中一部分,早於演唱會完咗之後無耐,就已經搵『全行最貴主持』以主持訪談形式去錄咗一個6個鐘既心路歷程(當時有講過佢想做part 2)
但最終有冇落碟定會放上utube頻道抑或石沉大海,你地好快知

Making of 其中一部分,早於演唱會完咗之後無耐,就已經搵『全行最貴主持』以主持訪談形式去錄咗一個6個 ...
rfv123 發表於 2021-2-1 10:10

全行最貴主持係咪姐係睇住佢出道嗰個 Derek
-
不如 Up 上 YouTube 算啦
唔好又出多個版本玩我地
再係咁破產㗎喇
二〇二三年度全女班投票

-
唔好又出多個 ...
616.1314 發表於 2021-2-1 10:19

唔知出唔出 4K Blu-ray 呢
可能嗰隻先有making of

聽完你哋咁講 我決定唔買bluray住
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

-
唔好又出多個 ...
616.1314 發表於 2021-2-1 10:19
點數都未到Derek啦,應該係森美

Ki 發表於 2021-2-1 11:34

Google 咗最貴又真係 Derek 喎
同埋 JY 同森美都無乜交集
反而 Derek 真係睇住佢出道
搵 Derek 合理好多
二〇二三年度全女班投票

咁睇黎你唔知道佢兩個既淵源

係DEREK呀好似仲要係通宵錄LOL

咁睇黎你唔知道佢兩個既淵源
rfv123 發表於 2021-2-1 12:51

我知呀,但係我無諗過佢係最貴

早排唔記得睇咩報導先話森美做主持人工數一數二咁高

會唔會有2nd edition先收錄making of同360 part 未出版歌曲(抱抱/誰來愛我etc)
肥婆馬上收皮

係DEREK呀好似仲要係通宵錄LOL
eggsteven 發表於 2021-2-1 13:24

Derek

會唔會有2nd edition先收錄making of同360 part 未出版歌曲(抱抱/誰來愛我etc)
fifty1205 發表於 2021-2-1 14:11

可能出母親節特別版
加送金鳳衫version世上只有
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

一直都等緊有making of先買...
幾時先出呀
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

一直都等緊有making of先買...
幾時先出呀
water:) 發表於 2021-2-1 22:24

啱啱睇翻原來張敬軒隻 Hinside out
dvd 同 bd 都係同埋送3隻相同 cd
同埋都無 making of
唔知係咪egg出演唱會影音產品嘅新趨勢

唔知係咪egg出 ...
Alanalan 發表於 2021-2-2 21:36

Follow mi都無
肥婆馬上收皮

都有機會
英皇成日都有啲無聊 trend
例如有一排好興幫旗下歌手出 EP (CD+DVD)
全部都係四首歌三隻MV
宜家又變咗淨係出 singles
二〇二三年度全女班投票

紅字去咗邊?
嘉賓有收囉
新剪輯要睇過先知
定呢个系平装版BD?

應該收錄Pretty Crazy (with 勝利)
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

應該收錄Pretty Crazy (with 勝利)
l00540 發表於 2021-2-3 08:23

九唔搭八勝利都玩完啦

好跟唔跟,跟埋哂啲衰嘢
Making of先係主菜,個演唱會係甜品黎架咋

不過個訪問錄咗幾粒鐘,都唔預佢會跟碟「送」埋
但係就咁放上網好似好蝕底
就咁獨立出隻碟又唔會咁多街外客買

九唔搭八勝利都玩完啦
stephybest 發表於 2021-2-3 08:39

呢個版本一直石沉大海...

應該趁出BR/ 特別版
加推audio CD... 換吓CD曲目
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

九唔搭八勝利都玩完啦
stephybest 發表於 2021-2-3 08:39

錄都冇錄,勝利未錄就比人拉左啦

好跟唔跟,跟埋哂啲衰嘢
Making of先係主菜,個演唱會係甜品黎架咋

不過個訪問錄咗幾粒鐘,都唔 ...
Ki 發表於 2021-2-3 08:56

可能學 I • II • III MY STORY 咁
搵間戲院首映,然後再放上 YouTube
所以要等戲院重開先有機會見光
二〇二三年度全女班投票

錄都冇錄,勝利未錄就比人拉左啦
Thomas 發表於 2021-2-3 10:18

有合唱版

當然重光嘅機會唔大

節錄:
早前,容祖兒方就宣佈容祖兒將和Big Bang成員李勝利合作新歌曲《Pretty Crazy》,並且已經錄了音,就差後期製作和混音了,但是沒想到製作到一半,李勝利因為醜聞退圈了。
這次 《Pretty Crazy》刪掉李勝利的部分再推出,由容祖兒獨唱

有合唱版

當然重光嘅機會唔大

節錄:
早前,容祖兒方就宣佈容祖兒將和Big Bang成員李勝利合 ...
l00540 發表於 2021-2-3 12:45

咦! 咁我記錯左lu Thanks

所以要等戲院重開先有機會見光 ...
616.1314 發表於 2021-2-3 12:01

我都覺有可能係咁
好似Eason 個 duo 紀錄片
反正英皇有自己戲院
到時佢仲可以獨家放映
跟住再出碟都仲得

有合唱版

當然重光嘅機會唔大

節錄:
早前,容祖兒方就宣佈容祖兒將和Big Bang成員李勝利合 ...
l00540 發表於 2021-2-3 12:45

其實宜家版本一樣有哂勝利把聲

所以要等戲院重開先有機會見光 ...
616.1314 發表於 2021-2-3 12:01

我都覺有可能係咁
好似Eason 個 duo 紀錄片
反正英皇有自己戲院
到時佢仲可以獨家放映
跟住再出碟都仲得 ...
Alanalan 發表於 2021-2-3 14:27

Smart! Pretty Crazy戲院版
唔知道你地記唔記得咩係《容我說》全紀錄呢?

Smart! Pretty Crazy戲院版
唔知道你地記唔記得咩係《容我說》全紀錄呢? ...
rfv123 發表於 2021-2-3 15:55

我盒容我說仲係度loll

lol Eason 攞住隻 PC DVD 影相
二〇二三年度全女班投票

lol Eason 攞住隻 PC DVD 影相
616.1314 發表於 2021-2-4 11:23

唔知係咪個痴漢送俾佢

有新一輯相

有新一輯相
Alanalan 發表於 2021-2-4 20:36

一定啦