返回列表 發帖
呢個節目幾時播啊?煲完PC碟就睇乘風破浪,諗到都開心要買個芒果會員先,千祈唔好咁快淘汰,至少 ...
tham 發表於 2020-12-20 14:16

英皇肯定會保送佢到總決賽

caijinglong 發表於 2020-12-20 14:47

咁就最好,又有舞台睇,又唔嗮成團。睇美祖跳女團舞都幾有趣
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

caijinglong 發表於 2020-12-20 14:47

我們的歌佢無入決賽不過第依祖比一啲直通組唱多幾隻歌,舞台次數vs直通決賽,應該舞台緊要啲

咁就最好,又有舞台睇,又唔嗮成團。睇美祖跳女團舞都幾有趣
TT进化论 發表於 2020-12-20 14:50

我們的歌第依祖一直都無正式唱跳/女團舞,我好遺憾...PC裡邊有啲舞唔夠好睇,希望祖可以學下女團舞嘅優點

我們的歌佢無入決賽不過第依祖比一啲直通組唱多幾隻歌,舞台次數vs直通決賽,應該舞台緊要啲 ...
tham 發表於 2020-12-20 14:54

好嬲啊!明明希林娜已經有13號錄製行程,點知突然13號早晨取消,唔知發生咩事 美祖去上海都帶咗7個行李箱!不過都好多謝呢個節目啦,接客多咗好多,有11個表演舞台,我去錄咗4期,美祖真係好勁,唱功進步好多,高音宜家好穩

好嬲啊!明明希林娜已經有13號錄製行程,點知突然13號早晨取消,唔知發生咩事 美祖去上海都 ...
TT进化论 發表於 2020-12-20 15:03

不過只有一日,應該都唔關決賽事...同希林有機會嘅話可以再合作,我鐘意第依祖係咯,又進步咗,好犀利
之前9月尾話可能11月返,但係我們的歌之後突然間多咗幾個晚會、綜藝節目

不過只有一日,應該都唔關決賽事...同希林有機會嘅話可以再合作,我鐘意第依祖係咯,又進步咗, ...
tham 發表於 2020-12-20 15:41

我懷疑容祖兒應該請咗唱歌老師,好似連唱法都換咗,睇到佢到呢個年紀地位都無原地踏步又真係欣慰。我們的歌結束啦,好可惜綵排嘅心之科學無唱到,意難平
之前快手直播好似系mani話自己想聖誕翻HK,其實我估美祖翻香港應該都係等到兩地之間唔嗮隔離14日,希望疫情快d好轉啦 期待23號

我懷疑容祖兒應該請咗唱歌老師,好似連唱法都換咗,睇到佢到呢個年紀地位都無原地踏步又真係欣慰。 ...
TT进化论 發表於 2020-12-20 15:49

我們的歌唔係有修音咩?
同埋上個禮拜唱獨照好似麻麻

我懷疑容祖兒應該請咗唱歌老師,好似連唱法都換咗,睇到佢到呢個年紀地位都無原地踏步又真係欣慰。 ...
TT进化论 發表於 2020-12-20 15:49

聽講決賽後會有個特別版,有嘅話希望會唱...繽fun live祖話11月㗎

我們的歌唔係有修音咩?
tyli 發表於 2020-12-20 15:52

我睇到人哋fans話容祖兒現場同節目播出版差唔多可能獨照直播收音問題現場幾好啊https://m.weibo.cn/1937958562/4581359437745994

回復 53# 616.1314

E 家未知邊邊先啱
真祖迷

medley 合體唔想沒左其中一個set,好似msl咁單丁cut出黎又太怪
真祖迷

我們的歌唔係有修音咩?
tyli 發表於 2020-12-20 15:52

修音超多!激死我 亞亞亞我系現場聽真係超級爆,百年孤寂浮誇都係,鼓點重好多,佢哋兩個都唱的勁好多,但節目播出就修的好平!特別係浮誇,容祖兒嘅高音宜家穩咗咁多係我估唔到嘅,現場就算大部分都係王源fans但係聽完第依祖都係勁大歡呼

修音超多!激死我 亞亞亞我系現場聽真係超級爆,百年孤寂浮誇都係,鼓點重好多,佢哋兩個 ...
TT进化论 發表於 2020-12-20 16:24

唔係呀fa , 修音係修差佢。。。。。。
真祖迷

我睇到人哋fans話容祖兒現場同節目播出版差唔多可能獨照直播收音問題現場幾好啊 ...
tham 發表於 2020-12-20 16:09

轉音一步到位,少左扯上去
真祖迷

btw,大家有冇諗過dvd會cut talk 同 interlude
真祖迷

btw,大家有冇諗過dvd會cut talk 同 interlude
jack27 發表於 2020-12-20 16:38

唔好啦!!!咁唔係同1314一樣,我唔要!!!

唔係呀fa , 修音係修差佢。。。。。。
jack27 發表於 2020-12-20 16:33

但反而唱的麻麻嘅難以抗拒你容顏同不如跳舞雖然都係好難聽播出效果就OK

但反而唱的麻麻嘅難以抗拒你容顏同不如跳舞雖然都係好難聽播出效果就OK ...
TT进化论 發表於 2020-12-20 16:45

auto adjust 咁,太好會降番少少,太差又執好少少
真祖迷

唔好啦!!!咁唔係同1314一樣,我唔要!!!
TT进化论 發表於 2020-12-20 16:42

辛辛苦苦搵各地團體黎表演,根住唔入碟真係會打爆電視
真祖迷

辛辛苦苦搵各地團體黎表演,根住唔入碟真係會打爆電視
jack27 發表於 2020-12-20 17:47

但我又相信彭秀慧應該OK嘅,MSL佢剪的好好

祖祖可唔可以唔好去嗰啲節目?同埋啲奀星一齊玩,降grade

angelcheng0203 發表於 2020-12-20 20:16

算啦,閒著也是閒著,佢自己開心,重要係有舞台睇 只不過就希望佢玩嘅同時要安排多d新歌來聽

angelcheng0203 發表於 2020-12-20 20:16

佢目的係簡簡單單冇咩特別意思。佢只係鐘意表演/搵機會唱多d歌姐,佢一直都係咁。只要佢仲記得照顧我地歌迷就都已經好滿意。
真祖迷

一隻碟已經個幾鐘,驚會因為時間長而犧牲音質,唔知少左條karaoke track幫唔幫補番
真祖迷

佢目的係簡簡單單冇咩特別意思。佢只係鐘意表演/搵機會唱多d歌姐,佢一直都係咁。只要佢仲記得照顧 ...
jack27 發表於 2020-12-20 21:20

睇佢喺kkbox一起聽講嘅嘢唔多似係自願喎,同埋private acc改埋名做imissmammy
一定係英皇覺得佢用咗14日隔離之後唔好浪費,繼續喺上面接多啲野做

一隻碟已經個幾鐘,驚會因為時間長而犧牲音質,唔知少左條karaoke track幫唔幫補番 ...
jack27 發表於 2020-12-20 21:25

相信畫質都會差咗,將本身需要四隻碟嘅內容壓縮左去兩隻碟

相信畫質都會差咗,將本身需要四隻碟嘅內容壓縮左去兩隻碟
angelcheng0203 發表於 2020-12-20 21:38

想要畫質都唔會睇 DVD 喇
希望 BD 快啲出
不過似要新年
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

希望 BD 快啲出
不過似要新年
616.1314 發表於 2020-12-20 23:29

dvd 係想快嘆,遲d要買埋bluray
真祖迷

dvd 係想快嘆,遲d要買埋bluray
jack27 發表於 2020-12-20 23:51

餓得太耐
等成年幾先出
二〇二三年度全女班投票

希望 BD 快啲出
不過似要新年
616.1314 發表於 2020-12-20 23:29

但冇辦法嘅係而家要睇DVD頂住先
畫質似乎好難接受

睇佢喺kkbox一起聽講嘅嘢唔多似係自願喎,同埋private acc改埋名做imissmammy
一定係英皇覺得佢用咗14日 ...
angelcheng0203 發表於 2020-12-20 21:38

但祖祖真係OKwor,除咗有d重大晚會佢作為香港代表不得不上之外,其他嘅節目我覺得都係佢自願上嘅「特別係乘風破浪的姐姐2」 其實有認識北京英皇嘅人,宜家就係英皇真係好多資源,容祖兒自己揀鐘意嘅上,佢又住霍汶希北京嘅屋企,咩都好方便,又唔似許靖韻要自己係北京租房加上疫情,其他港台藝人來回要隔離一個月,超級唔方便。不過好似聽講薛凱琪都係北京租房

但冇辦法嘅係而家要睇DVD頂住先
畫質似乎好難接受
angelcheng0203 發表於 2020-12-21 00:00

唔知今次DVD會贈送咩?會唔會出咩普通版

https://instagram.com/stories/ke ... igshid=hocfc0ozixjr
Medley似乎唔止剪接兩場咁簡單

作曲班底有一首AGA,一首伍卓賢
炎力 發表於 2020-12-19 23:18

AGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

唔知今次DVD會贈送咩?會唔會出咩普通版
TT进化论 發表於 2020-12-21 01:42

海報、相集掛
我估都係呢啲
唔知容祖兒會唔會拍開箱片呢
N6、1314、JxH、MSL 好似都有
二〇二三年度全女班投票

Medley似乎唔止剪接兩場咁簡單
angelcheng0203 發表於 2020-12-21 03:18

但佢自己覺得好睇,都應該真係好睇
真祖迷

海報、相集掛
我估都係呢啲
唔知容祖兒會唔會拍開箱片呢
N6、1314、JxH、MSL 好似都有 ...
616.1314 發表於 2020-12-21 11:35

召集佢聽日偷跑,佢應該都可以問人攞左集碟先
真祖迷

延遲到28號?!

延遲到28號?!
tyli 發表於 2020-12-21 12:24

我都見到
真祖迷

延遲到28號?!
tyli 發表於 2020-12-21 12:24

fc ????
真祖迷

見MINI SHOP WEB SITE講係
SKY MUSIC未通知YESASIA仲係23

gordon0807 發表於 2020-12-21 12:28

yes.   唔好啦
真祖迷

gordon0807 發表於 2020-12-21 12:28

係minishop自己改期28only?
真祖迷

但cho repost kearen story 個 story 寫聖誕節出爐
真祖迷

係minishop自己改期28only?
jack27 發表於 2020-12-21 12:31

真係唔知但今次好像真係好多人訂定
SKY MUSIC 我星期2即訂
星期四4已經話FULL ORDER\
仲提左我幾次話如果唔夠貨,會跟落訂時間來分
都驚聖誕無佢陪

sky music 都改了

真係唔知但今次好像真係好多人訂定
SKY MUSIC 我星期2即訂
星期四4已經話FULL ORDER\
仲提左我幾次話 ...
gordon0807 發表於 2020-12-21 12:34

但現貨應該照舊處理。佢會預quota。點都23號衝出去搵
真祖迷

sky music 都改了
tyli 發表於 2020-12-21 12:34

nooooooooo
真祖迷

唔知音樂平台係咪照23號上架
希望係啦