返回列表 發帖
咁多個演唱會最靚聲今次,好神奇。
angelicdestiny 發表於 2020-12-31 09:26

唔知點解,佢係屬於越唱越開聲果隻,MSL都係。
試下自己唱快歌medley真係好似聽觀眾唱360果種。
佢真係食CD穩到癡線。跳舞唔帶喘氣。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

《隆重登場》隻碟最先skip呢首同埋R U READY 4 ME ?
風見志郎 發表於 2020-12-31 08:57

當年原定係第二PLUG, 但無反應+要H2O廣告, 先轉再見我的初戀佢隆重登場演唱會有PART 走著睡+穿花蝴蝶 已經好藝術高質

當年原定係第二PLUG, 但無反應+要H2O廣告, 先轉再見我的初戀佢隆重登場演唱會有PART 走著睡+穿花蝴蝶 ...
gordon0807 發表於 2020-12-31 10:27

佢真係好中意plug冷門野
夢路,七不思議都係
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

《隆重登場》隻碟最先skip呢首同埋R U READY 4 ME ?
風見志郎 發表於 2020-12-31 08:57

R u ready for me 好正wor
命苦都好正

當年原定係第二PLUG, 但無反應+要H2O廣告, 先轉再見我的初戀佢隆重登場演唱會有PART 走著睡+穿花蝴蝶 ...
gordon0807 發表於 2020-12-31 10:27

睇返紀錄,走著睡係第三plug,第四plug先係怯,新城仲plug咗擁抱天下。

睇返紀錄,走著睡係第三plug,第四plug先係怯,新城仲plug咗擁抱天下。
風見志郎 發表於 2020-12-31 11:03

哪裡有source話走著睡是plug? 當年海報的接力推介都無寫呢首
https://joeyyung.fandom.com/wiki/%E9%9A%86%E9%87%8D%E7%99%BB%E5%A0%B4_Grand_on_Stage_(album)

風見志郎 發表於 2020-12-31 11:03

擁抱天下 - 呢首無咩印象個時記得係PLUG國語碟說真的同HEARTBEAT

01年個4隻碟都好正
個時都唔係LIKE佢,
仲係千FA, GIGI,柏芝個邊的人
都會買齊哂

全身暑假其實有無PLUG過愛ASIULU

擁抱天下 - 呢首無咩印象個時記得係PLUG國語碟說真的同HEARTBEAT

01年個4隻碟都好正
個時都唔係LIKE ...
gordon0807 發表於 2020-12-31 11:37

得 全身暑假 和 告解正式派。 阿門上了D榜尾,但因為好快就宣傳炸爆紅館演唱會,呢隻碟就完左...........

全身 同 隆重 應該係佢最近的廣東作品

得 全身暑假 和 告解正式派。 阿門上了D榜尾,但因為好快就宣傳炸爆紅館演唱會,呢隻碟就完左........ ...
stevenchoi 發表於 2020-12-31 11:45

作為佢03-04年的fans表示呢隻碟正呀
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

作為佢03-04年的fans表示呢隻碟正呀
on07111 發表於 2020-12-31 11:58

可惜track 2 瘦身大法 係佢top3難聽作品........碟尾好多正side cuts, 我不要你仲未live過

可惜track 2 瘦身大法 係佢top3難聽作品........碟尾好多正side cuts, 我不要你仲未live過 ...
stevenchoi 發表於 2020-12-31 12:00

01. 告解
02. 瘦身大法
03. 全身暑假
  (H2O+TVC主題曲)
04. 一個人砌圖
05. 寂寞大道
06. 阿門
07. 愛ウサゆペ
08. 他狠過你
09. 故弄玄虛
10. 我不要你

成隻都好正, 唔會SKIP, 愈後愈正
瘦身大法未去到難聽的, 只係應該係TWINS的歌路
即WHAT UP 其實都好TWINS FEEL

01. 告解
02. 瘦身大法
03. 全身暑假
04. 一個人砌圖
05. 寂寞大道
06. 阿門
07. 愛 ...
gordon0807 發表於 2020-12-31 12:06

其實最早3隻大碟都好多歌冇唱過LIVE。。PC rundown 算係好保守

可惜track 2 瘦身大法 係佢top3難聽作品........碟尾好多正side cuts, 我不要你仲未live過 ...
stevenchoi 發表於 2020-12-31 12:00

瘦身大法好似今期流行
膠膠哋但好正

01年個4隻碟都好正
個時都唔係LIKE ...
gordon0807 發表於 2020-12-31 11:37

有plug啊,好記得郭偉Online點唱節目,祖兒長期霸住個位係08號,好醒目嘅位置,見過出現擁抱天下。就係《說真的》前果期。

一個人砌圖
gordon0807 發表於 2020-12-31 12:06

side中金曲金

01. 告解
02. 瘦身大法
03. 全身暑假
04. 一個人砌圖
05. 寂寞大道
06. 阿門
07. 愛 ...

他狠過你同故弄玄虛真係超正!多謝MSL俾咗呢兩首一個重生機會
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

佢真係 ...
風見志郎 發表於 2020-12-31 09:50

我都覺得係,把聲呢五年好似越唱越開,換氣位亦都冇咁大聲添。
I talk a lot of BS.

今晚喺信和見到得一間仲有賣緊
Skymusic都唔見有

終於搵到時間聽!! Omggg 粒波開緊
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

佢真係 ...
風見志郎 發表於 2020-12-31 09:50

隻碟入backing vocal 梗係冇喘氣

係我眼花定係金曲medley冇補場同chilam嗰晚啲片段?
我好鍾意補償個look

係我眼花定係金曲medley冇補場同chilam嗰晚啲片段?
我好鍾意補償個look ...
tyli 發表於 2021-1-1 10:42

無補場look
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

各位祖粉新年快樂,祝大家身體健康

各位祖粉新年快樂,祝大家身體健康
TT进化论 發表於 2021-1-1 12:16

新年快樂
2020年最後一隻買嘅實體唱片係 Pretty Crazy DVD
希望2021年第一隻買嘅會係 Pretty Crazy Blu-ray
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

新年快樂  
2020年最後一隻買嘅實體唱片係 Pretty Crazy DVD
希望2021年第一隻買嘅會係 Pretty C ...
616.1314 發表於 2021-1-1 12:31

藍光消息:
- 據說會有新的剪輯
- 不會收錄嘉賓部份
- 新增巡演獨佔曲目影像
- 特別收錄花絮紀錄片
- 全新封套設計包裝
- 農曆新年前推出

藍光消息:
- 據說會有新的剪輯
- 不會收錄嘉賓部份
- 特別收錄花絮紀錄片
...
TT进化论 發表於 2021-1-1 12:35

希望係真
好想睇 MAKING OF
嘉賓 DVD 收錄過就夠了
BD 可以 Focus 翻係美祖同呢個咁震撼嘅 Show
二〇二三年度全女班投票

希望係真  
BD 可以 Focus 翻係美祖同呢個咁 ...
616.1314 發表於 2021-1-1 12:44

冇嘉賓係咪啫係傳說中嘅質素行先Btw有邊幾首係巡演先有

冇嘉賓係咪啫係傳說中嘅質素行先Btw有邊幾首係巡演先有
Yan 發表於 2021-1-1 12:53

這就是愛嗎 (Love In Las Vegas)
獨照 (Love In Atlantic City)
抱抱 (Love In The Hague)

應該係呢三首
二〇二三年度全女班投票

應該係呢三首 ...
616.1314 發表於 2021-1-1 13:02

抱抱剩係呢首已經值得買

抱抱剩係呢首已經值得買
Yan 發表於 2021-1-1 13:04

Agger!!! 仲要唔係笑著唱

藍光消息:
- 據說會有新的剪輯
- 不會收錄嘉賓部份
- 特別收錄花絮紀錄片
...

真嘅話又係誠意滿滿

回復 668# 721AXA

Sky music 同 mini shop今日都有,地庫果間冇
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

藍光消息:
- 據說會有新的剪輯
- 不會收錄嘉賓部份
- 特別收錄花絮紀錄片
...

又有人接機問佢? 唔通medley會有第二種效果
不過嘉賓部份唔入藍光都正常 畫質就咁睇本身都應該好差

應該係呢三首 ...

大愛抱抱

我好鍾意補償個look ...
tyli 發表於 2021-1-1 10:42

Chilam有
補場應該因為得巡邏影片 所以唔入 細心留意會見到嘉賓部份右上角blur咗英皇娛樂

應該係呢三首 ...

有一場紅磡360唱過抱抱

藍光消息:
- 據說會有新的剪輯
- 不會收錄嘉賓部份
- 特別收錄花絮紀錄片
...

咁辛苦集齊晒啲嘉賓歌嘅版權然後唔用

有一場紅磡360唱過抱抱
stephybest 發表於 2021-1-1 17:53

360 就算喇
唔想聽到啲驚嚇歌聲
二〇二三年度全女班投票

360 就算喇
唔想聽到啲驚嚇歌聲
616.1314 發表於 2021-1-1 18:09

全部都係「容祖兒我好愛你呀」
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

希望係真  
BD 可以 Focus 翻係美祖同呢個咁 ...
616.1314 發表於 2021-1-1 12:44

同意呀!有啲嘉賓其實同祖祖冇乜火花,有啲悶。唔入blueray仲好。

just11256 發表於 2021-1-1 18:01

好衰,要買曬兩版

藍光消息:
- 據說會有新的剪輯
- 不會收錄嘉賓部份
- 特別收錄花絮紀錄片
...

希望補返Gotta Get High同雜技段間場片

嘉賓其實冇乜所謂,disc 4我直頭無睇過

嘉賓其實冇乜所謂,disc 4我直頭無睇過 ...
kelvinyu188 發表於 2021-1-1 22:18

我想要翻何炳彈琴 solo 啊
二〇二三年度全女班投票

全部都係「容祖兒我好愛你呀」
John 發表於 2021-1-1 21:16

有冇john子

just11256 發表於 2021-1-1 18:01

啲片質素咁差
唔入仲好

嘉賓其實冇乜所謂,disc 4我直頭無睇過 ...
kelvinyu188 發表於 2021-1-1 10:18 PM

DVD無嘅話正常藍光都唔會有
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

Sa都要自己(叫人)去搵黎買
真難買
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

藍光消息:
- 據說會有新的剪輯
- 不會收錄嘉賓部份
- 特別收錄花絮紀錄片
...

好想瘋狂聽抱抱
希望可以有CD version
漫天子彈 朦起雙眼 都會為你分擔

應該係呢三首 ...

唔知點解個個吹奏海牙站抱抱
倫敦站先係王道

唔知點解個個吹奏海牙站抱抱
倫敦站先係王道
hihi 發表於 2021-1-3 00:40

我純粹 Mark 第一場唱嗰個咋
我同意 Love In London 版好聽啲
二〇二三年度全女班投票