返回列表 發帖
我純粹 Mark 第一場唱嗰個咋  
我同意 Love In London 版好聽啲
616.1314 發表於 2021-1-3 00:48

其實兩場都好聽

有無人幫手將嘉賓part dvd轉成mp3.

利申:已買碟

Sa都要自己(叫人)去搵黎買
真難買
hehe 發表於 2021-1-2 20:59

問英皇攞咪得囉
好明顯扮嘢話要買

問英皇攞咪得囉
好明顯扮嘢話要買
angelcheng0203 發表於 2021-1-3 18:09

幫手宣傳嘛!

希望補返Gotta Get High同雜技段間場片

嘉賓其實冇乜所謂,disc 4我直頭無睇過 ...
kelvinyu188 發表於 2021-1-1 22:18

真!
真祖迷

咁辛苦集齊晒啲嘉賓歌嘅版權然後唔用
just11256 發表於 2021-1-1 18:01

dvd已用
真祖迷

睇返紀錄,走著睡係第三plug,第四plug先係怯,新城仲plug咗擁抱天下。
風見志郎 發表於 2020-12-31 11:03

diu佢,擁抱天下有plug又唔唱 ,變次次淨係識唱刀X媽媽歌
擁抱天下勁好聽
真祖迷

我覺得最正最感動嗰part係紅館360
完全係笑住聽 好high
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

DVD 有兩隻色,一銀一粉紅
真祖迷

DVD 有兩隻色,一銀一粉紅
jack27 發表於 2021-1-7 22:16

會有第二版?

回復 710# af_k1

會有第二版?
af_k1 發表於 2021-1-7 23:19

應該只係因為銀色物料唔夠貨

上週日送祖祖,佢自己話唔知有粉紅色嘅版本。仲有確定有藍光無4K。剛剛聽訪問佢拍緊新歌MV啦,好期待
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

上週日送祖祖,佢自己話唔知有粉紅色嘅版本。仲有確定有藍光無4K。剛剛聽訪問佢拍緊新歌MV啦,好期待 ...
TT进化论 發表於 2021-1-11 22:07

咁應該真係因為物料冇貨
你有冇問埋係咪真係有巡迴bonus?

上週日送祖祖,佢自己話唔知有粉紅色嘅版本。仲有確定有藍光無4K。剛剛聽訪問佢拍緊新歌MV啦,好期待 ...

Btw下次見到佢可唔可以叫佢bluray入返encore花千樹

佢話佢唔可以唔理我地
真祖迷

Btw下次見到佢可唔可以叫佢bluray入返encore花千樹
angelcheng0203 發表於 2021-1-12 00:48

OK,如果我記得 次次見佢就忘記自己要問乜,不過佢都可能扮無聽到
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

美祖喺心之科學個「有人是獨個離場才完」粒音
真係聽住佢越唱越自如同進步
巡迴唱得又比PC更好聽

可唔可以快啲出 BD
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Crazy In Love 嗰 Part 好聽到痛哭
再見我的初戀同天之驕女個編曲做得超好
二〇二三年度全女班投票

有人話睇左10場, 話美捲有D場唱快歌咪嘴. 係真唔係啊

boy4dudes 發表於 2021-1-22 20:27

19場都係啦
你而家先知?

點解今次冇documentary幕後花絮?

點解今次冇documentary幕後花絮?
MonChi 發表於 2021-1-22 22:01

藍光先有掛,上次《My Secret Live》都係

藍光消息:
- 據說會有新的剪輯
- 不會收錄嘉賓部份
- 新增巡演獨佔曲目影像
- 特別收錄花絮紀錄片
...
TT进化论 發表於 2021-1-1 12:35

Bd 唔知新年前係咪真係出到呢
    如果係應該差唔多有消息

19場都係啦
你而家先知?
angelcheng0203 發表於 2021-1-22 20:49

祖粉: 我唔信,我唔知,我睇唔到
在這畢生不滅 無極的狀態

boy4dudes 發表於 2021-1-22 20:27

香港D樂迷真係好嘔心
pre-recorded track 同半開咪全世界都用緊
係香港一用D人就大驚小怪咁 無知同肉酸死人

香港D樂迷真係好嘔心
係香港一用D人就大驚小怪咁 無知同肉酸死 ...
SPNicole 發表於 2021-1-27 11:49

佢今次backing又的確開得大過以往好多嘅
不過佢開騷嗰時都病緊同埋都成40歲
跳到咁勁已經好犀利啦
香港人體諒吓啦

香港D樂迷真係好嘔心

睇過live都知係有開咪唱
係d人睇youtube片睇到以為全咪咀
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

睇過live都知係有開咪唱
係d人睇youtube片睇到以為全咪咀
water:) 發表於 2021-1-27 13:24

我都有睇四場
好事多為嗰啲轉音好明顯都係一模一樣喎(我睇嗰幾場係一樣+冇抖氣,一面之緣簡直係神跡)
不過唔知其他場係咪都一樣
但我就知有人踢爆過佢都係唱一句抖五六句 backing開80%
我就分辨唔到呢啲係咪嘴定係半開咪lu
不過旁人評論都冇乜用啦 最緊要係表演者本人心知肚明 自己覺得OK嘅咪由佢囉

香港D樂迷真係好嘔心

不過空港都冇可能係半開咪
人聲太明顯

回復 728# tyli

19場又唱又跳好易爛聲 佢又唔係未試過
每場都三個鐘多啲都算係咁啦
慢歌咪又係唱得好好
相反Sammi 11:00都未到就完

其實唔係咪唔咪咀問題
係成日sell 佢又唱又跳零喘氣先覺得難頂
【This is MC】澳門見

其實唔係咪唔咪咀問題
係成日sell 佢又唱又跳零喘氣先覺得難頂
lemontea1069 發表於 2021-1-27 16:42

又唱又跳零喘氣,呢樣 SL (28) / N6 (30) / 1314 (34) 已經做過喇
其他女歌手喺 28、30、34 歲嘅時候做唔做到?
咁佢哋又真係做唔到啊嘛,所以大家咪讚春卷囉
至於今次 PC 開 backing vocal 開得勁又真係真嘅,呢個駁唔到
二〇二三年度全女班投票

又唱又跳零喘氣,呢樣 SL (28) / N6 (30) / 1314 (34) 已經做過喇  
其他女歌手喺 28、30、34 歲 ...
616.1314 發表於 2021-1-27 16:51

咁又唔好話其他女歌手做唔到
可以聽返sammi 97 star show

同埋N6 其實勁喘氣
【This is MC】澳門見

咁又唔好話其他女歌手做唔到
可以聽返sammi 97 star show

同埋N6 其實勁喘氣 ...
lemontea1069 發表於 2021-1-27 17:05

咁 Sammi 做到係人都知喇
同埋 Sammi 係 JY 前輩,加上街客普遍喺 PC 之前都覺得 Mi > JY
係講緊 JY 嘅同輩後輩做唔到,所以大家先讚 JY 啫
咁依家 Mi 同 JY 都老了,Keep 唔到都係人之常情,我又覺得唔洗覺得難頂
當然你有你覺得難頂嘅自由
二〇二三年度全女班投票

回復 736# 616.1314

JY同MI兩個嘅演唱會都係值得睇 唔使去比較嘅
好多人成日話容擺住女歌手唔肯走 公平講句
咁真係冇一個後輩女歌手可以超越佢嘅
又唱又跳又開到咁多場

我認為我睇嗰場係有快歌咪嘴
至少Lovin’ you 同一面之緣係
講真我睇嗰陣係無諗過
都係事後睇返自己拍嘅片先知
仲要俾fd 一睇就睇得出咪嘴
零喘氣同有啲位跳緊舞個咪離開左啲/郁得勁但聲量同穩定性係一模一樣

講真PC 係近年最佳concert
真心睇到好開心
但個人接受唔到咪嘴/ backing vocal 仲大聲過live
入得場我寧願要喘晒氣甚至走音
總覺得蛋公司係特別多呢啲走精面 / 陰暗面嘅嘢
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

我認為我睇嗰場係有快歌咪嘴
至少Lovin’ you 同一面之緣係
講真我睇嗰陣係無諗過
都係事後睇返自己拍嘅片 ...
ricnature 發表於 2021-1-27 19:25

作為祖粉都覺得今次某啲歌可以唔洗咪
寧願佢跳少啲
不過睇黎係1314 病左令佢地保守左 話哂19 場

作為祖粉都覺得今次某啲歌可以唔洗咪
寧願佢跳少啲
不過睇黎係1314 病左令佢地保守左 話哂19 場 ...
eggsteven 發表於 2021-1-27 19:42

下次開返少4, 5 囉
講到尾蛋記都係想賺盡姐
不過我好欣賞佢重演第一場嘅
我諗無人想俾錢睇咪嘴啩?
頂盡一兩首咪算

回復 740# ricnature

比盡15場就算啦下次 唱幾日抖一日
19場已經破晒記錄 冇女歌手又破到

回復  ricnature

比盡15場就算啦下次 唱幾日抖一日
19場已經破晒記錄 冇女歌手又破到 ...
Joeyyung616_ 發表於 2021-1-27 22:16

其實都分唔到係英皇想賺到盡定係祖兒好勝
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

唔係PERFORMER既歌手就冇人想比錢睇咪嘴
即係企係度就咁唱果D 就算係果D都大把歌手咪
去到PRETTY CRAZY 呢到咁大PRODUCTION 半開咪都已經好有誠意
容祖兒既CONCERT 唔係得唱,有好多唔同既VISUALS
開少5場我都寧願佢半開咪唱快歌, 特別係PRETTY CRAZY呢D編曲咁重既歌
起碼演唱會大部分都係完全真唱
真係好唔明點解呢個係一個問題,佢又唔係全咪 就算全咪跳舞都唔係D咩大件事
去到外國BEYONCE 都會咪
不過鍾意D 小歌手既人好難識咁多野架喇

其實都分唔到係英皇想賺到盡定係祖兒好勝
water:) 發表於 2021-1-27 22:29

做左咁耐都有團火想突破自己都算係咁
佢未開PC 果時我已經都問點解佢唔半開咪 又傷聲 效果又唔係特別好

下次開返少4, 5 囉
講到尾蛋記都係想賺盡姐
不過我好欣賞佢重演第一場嘅
ricnature 發表於 2021-1-27 21:55

不過今次 production 咁勁
好懷疑就算開夠 19場係咪真係賺到好多 lol
PC 真係將條 bar 推得太高
唔敢想像下次會係點
二〇二三年度全女班投票

不過今次 production 咁勁
好懷疑就算開夠 19場係咪真係賺到好多 lol
PC 真係將條 bar 推得太高
唔敢想像 ...
616.1314 發表於 2021-1-27 22:41

Production 真係至少亞洲級
拍得住蔡依林
真心好睇

有啲人好心唔好影衰自己偶像啦
呢度個個理性討論又係都要抵唔住頸加兩句話人唔識嘢
真係無鬼聊又影響討論氣氛
而家呢度又無人踩緊容

唔係PERFORMER既歌手就冇人想比錢睇咪嘴
即係企係度就咁唱果D 就算係果D都大把歌手咪
去到PRETTY CRAZY 呢 ...
SPNicole 發表於 2021-1-27 22:34

你不如聽下空港先講係咪半開咪

Production 真係至少亞洲級
拍得住蔡依林
真心好睇

有啲人好心唔好影衰自己偶像啦
呢度個個理性討論又係 ...
ricnature 發表於 2021-1-27 23:07

Agger
呢個世界唔會個個人都係一樣諗法
實有人唔同意佢咪咀㗎啦
更何況大家都知空港肯定唔會係半開咪

回復 742# water:)

應該係前者 係公開發售嗰陣 英皇本來話想加到20場 但係佢話唔想自己太辛苦先冇加到

做左咁耐都有團火想突破自己都算係咁
佢未開PC 果時我已經都問點解佢唔半開咪 又傷聲 效果又唔係特別好 ...
SPNicole 發表於 2021-1-27 22:40

所以先話抵佢紅其實 做咗20年都仲有團火 仲肯練彈琴 4年前仲要開埋My Secret Live