返回列表 發帖
回復  water:)

應該係前者 係公開發售嗰陣 英皇本來話想加到20場 但係佢話唔想自己太辛苦先冇加到 ...
Joeyyung616_ 發表於 2021-1-27 23:28

好彩無加到咋!
如果唔係補唔到場都唔知點算
雖然其實頭場爛台但佢都唱足 3個鐘
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

回復 751# 616.1314

係呀 仲要cut左跑步機上去到越唱越強段dance medley

回復 745# 616.1314

唔敢想像紅館之後所有演唱會係點先啱

Production 真係至少亞洲級
拍得住蔡依林
真心好睇

有啲人好心唔好影衰自己偶像啦
呢度個個理性討論又係 ...
ricnature 發表於 2021-1-27 23:07

以偏概全唔係無知係咩?
呢到係唔係都有人踩佢 i don't care
不過我好鍾意expose D無知當理性既人

用番你自己既建議 '講少啲xxx弱智嘢啦'

你不如聽下空港先講係咪半開咪
angelcheng0203 發表於 2021-1-27 23:10

我專登飛去香港 睇一場
現場似LIVE 但我唔可以確定
係LONDON都係睇左一場

Agger
呢個世界唔會個個人都係一樣諗法
實有人唔同意佢咪咀㗎啦
更何況大家都知空港肯定唔會係半開咪{:1 ...
angelcheng0203 發表於 2021-1-27 23:11

你呢句完全contradict 佢果句 '我諗無人想俾錢睇咪嘴啩?'

如果你ARGUE 幾個POST係想講空港 都有咪咀既 咁好啦 佢咪多一首歌囉 big deal...

所以先話抵佢紅其實 做咗20年都仲有團火 仲肯練彈琴 4年前仲要開埋My Secret Live ...
Joeyyung616_ 發表於 2021-1-27 23:30

所以佢出亞亞亞 同造就更好我都可以無視, 因為佢都幾令人配服

隔咗年半先嚟loop埋啲old news咩事

反OT
新年前可唔可以出blu-ray
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

所以先話抵佢紅其實 做咗20年都仲有團火 仲肯練彈琴 4年前仲要開埋My Secret Live ...
Joeyyung616_ 發表於 2021-1-27 23:30

其實佢開咗My Secret Live,我對佢嘅演唱會rundown已經無咩要求
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

又唱又跳零喘氣,呢樣 SL (28) / N6 (30) / 1314 (34) 已經做過喇  
其他女歌手喺 28、30、34 歲 ...
616.1314 發表於 2021-1-27 16:51

明明Gin Lee做到
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

明明Gin Lee做到
John 發表於 2021-1-28 09:38

Gin Lee 啲舞未夠 intense 啊
不過我都認同 FOA 舉手投足好有美祖嘅影子
嗰份自信 嗰份壓台感 好有天后風範
希望新碟會有快歌 然後好快會開 SOA 再進一步
亦都希望咁多位祖粉都可以支持同樣有實力嘅 Gin
二〇二三年度全女班投票

其實佢開咗My Secret Live,我對佢嘅演唱會rundown已經無咩要求
TT进化论 發表於 2021-1-28 02:08

唔知幾時再開 My Secret Live 2.0 呢
仲有好多好歌等住重光
二〇二三年度全女班投票

仲有好多好歌等住重光
616.1314 發表於 2021-1-28 11:21

想聽新貴
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

想聽新貴
John 發表於 2021-1-28 14:19

唱過喇
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

唱過喇
JayantL 發表於 2021-1-28 14:48

想聽新貴
John 發表於 2021-1-28 14:19

唱過一場
收錄咗喺 BD 版嘅 bonus CD 入面
https://youtu.be/tsIzEn9VWNs
二〇二三年度全女班投票

我專登飛去香港 睇一場
現場似LIVE 但我唔可以確定
係LONDON都係睇左一場

你呢句完全contradict 佢果 ...
SPNicole 發表於 2021-1-27 23:58

聽聞巡迴空港係live(冇去睇)
而香港就啲人話係第三場先開始咪嘴
第三場之後場場把聲都一模一樣
然後快歌現場聽真係唔覺得係半開咪
不過都係嗰句 表演者自己覺得OK嘅咪由佢 大家唔同諗法爭拗都冇意思

同埋我agger係回覆緊佢「呢度個個理性討論又係都要抵唔住頸加兩句話人唔識嘢
真係無鬼聊又影響討論氣氛」
我回覆佢嗰段嘢(#746)有寫「我諗無人想俾錢睇咪嘴啩?」咩

仲有好多好歌等住重光
616.1314 發表於 2021-1-28 11:21

想聽 貪慕虛榮

BR 2月5號出, tracklist一樣

BR - Disc 01
1. INFINITY
2. 空港
3. Medley :Show Up/好事多為/逃/美麗在望/隆重登場
4. 美麗在望 (music only)
5. 再見我的初戀
6. 天之驕女
7. 逃避你
8. 無人知道雙子座
9. 走著睡
10.桃色冒險
11.Lovin U
12.不容錯失
13.牆紙
14.啜泣
15.心之科學
16.歌姬
17. Medley : 未知/怯/想得太遠/與蝶同眠/花千樹/天窗/16號愛人/阿門/愛一個上一課
18. 痛愛   
BR - Disc 02
1. Talk
2. 世上只有
3. 這分鐘更愛你
4. 特別嘉賓
5. 夏日傾情 – 黎明合唱
6. 傻痴痴 – 黎明合唱
7. RETROGRADE
8. 破相
9. 悲觀生物學
10.跑步機上
11.Pretty Crazy
12.Medley : 派對機器/全身暑假/一面之緣/越唱越強
13.最後的茱麗葉
14.華麗邂逅
15.心淡
16.美麗在望
17.麻煩你
18.借過
19.舊日回憶的山丘
20.我的驕傲
BR -  Disc 03
1. 這麼近那麼遠 – 張學友 合唱
2. 真情流露 – 張學友 合唱  
3. 一生愛你一個 – 鄭伊健 合唱
4. 在我生命裡 – 鄭伊健 合唱
5. 假如讓我說下去 – 楊千嬅 合唱
6. 連續劇 – 楊千嬅 合唱  
7. 不為誰而作的歌 – 林俊傑 合唱
8. 月半小夜曲 – 李克勤 合唱
9. 刻不容緩 – 李克勤 合唱  
10.我的宣言 – 周柏豪 合唱
11.天窗 – 周柏豪 合唱  
12.末日 – 王菀之 合唱
13.牆紙 – 王菀之 合唱
14.愛如潮水 – 張信哲 合唱
15.習慣失戀 –張信哲 合唱
16.風箏與風 – 容祖兒
17.大紅大紫 – Twins合唱
18.死性不改 – Twins、關智斌合唱
BR - Disc 04
1. 不許你注定一人 – Dear Jane合唱
2. 習慣失戀 – Dear Jane合唱
3. 今期流行 – 古天樂 合唱
4. 男朋友 – 古天樂 合唱
5. 玉蝴蝶 – 謝霆鋒 合唱
6. 阿門 – 謝霆鋒 合唱
7. 特別嘉賓 – 農夫 合唱
8. 舉高隻手 – 農夫 合唱
9. 祝君好 – 張智霖 合唱
10.歲月如歌 – 張智霖 合唱
11.失樂園 – 草蜢 合唱
12.ABC – 草蜢 合唱
13.黃色大門 – 張敬軒 合唱
14.櫻花樹下 – 張敬軒 合唱
15.Pretty Hungry – 張敬軒 合唱
16.幸福之歌 –  Supper Moment合唱  
17.愛得太遲 – 古巨基 合唱
18.狂串樂基兒 – 古巨基 合唱
19.搜神記
20.黃色大門
21.爭氣
CD - Disc 1
1. INFINITY
2. 空港
3. Medley : Show Up/ 好事多為/ 逃/美麗在望/ 隆重登場
4. 美麗在望 (music only)
5. 再見我的初戀
6. 天之驕女
7. 逃避你
8. 無人知道雙子座
9. 走著睡
10.桃色冒險
11.Lovin U
12.不容錯失
13.牆紙
14.啜泣
15.心之科學
CD - Disc 2
1. 歌姬
2. Medley : 未知/怯/想得太遠/與蝶同眠/花千樹/天窗/16號愛人/阿門/愛一個上一課
3. 痛愛
4. 世上只有
5. 這分鐘更愛你
6. 特別嘉賓
7. 破相
8. 悲觀生物學
9. 跑步機上
10.Pretty Crazy
11.Medley : 派對機器/全身暑假/一面之緣/越唱越強
12.最後的茱麗葉
13.華麗邂逅
14.心淡
CD - Disc 3
1. 美麗在望
2. 麻煩你
3. 借過
4. 舊日回憶的山丘
5. 我的驕傲
6. 月半小夜曲 – 李克勤 合唱
7. 刻不容緩 – 李克勤 合唱
8. 風箏與風 –容祖兒
9. 大紅大紫 – Twins 合唱
10.死性不改 – 關智斌/Twins 合唱
11.玉蝴蝶 – 謝霆鋒 合唱
12.阿門 – 謝霆鋒 合唱
13.黃色大門 – 張敬軒 合唱
14.櫻花樹下 – 張敬軒 合唱
15.Pretty Hungry – 張敬軒 合唱
16.愛得太遲 – 古巨基 合唱
17.狂串樂基兒 –古巨基 合唱
18.搜神記
19.黃色大門
20.爭氣

無加到歌 封面又唔係開場diva look 有少少失望
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好失望 making of 都冇

桃色封面 好正

無加到歌 封面又唔係開場diva look 有少少失望
fifty1205 發表於 2021-1-29 11:29

呢套都靚,但係全身會好睇啲

無Making of,但係望落似有DVD個相集,價錢貴咗少少

封面正,無諗過cd都再收錄一次(因為上次MSL係新cd),宜家份DVD加CD變左雞肋。

其實點解Love in LA冇放上spotify既?

好紅底 美
桃色衫但背景係派對機器啲紅燈

如果DVD係藍色衫+包裝就perfect,一set咁

點解今次冇making of?

呢個演唱會真係好值得有making of...
不過睇定啲先
等美祖post
或者cd鋪寫漏咗, 上次dvd都漏咗我的驕傲啦

好紅底 美
桃色衫但背景係派對機器啲紅燈

如果DVD係藍色衫+包裝就perfect,一set咁 ...
721AXA 發表於 2021-1-29 12:28

又紅又藍襯返佢
Btw 無making of無encore花千樹有d失望
巡迴個d無就預咗
肥婆馬上收皮

4隻blu ray都滿哂
唔會係寫漏making of啦

應該賣500蚊以上?

無 Making Of 好失望
二〇二三年度全女班投票

Wow 原來粉紅色係bluray

應該賣500蚊以上?
stephybest 發表於 2021-1-29 13:11

Sky music $529
肥婆馬上收皮

本photo book 都一樣就晒錢
真祖迷

幾時出演唱會黑膠

本photo book 都一樣就晒錢
jack27 發表於 2021-1-29 14:04

希望本photobook執靚啲,dvd個本啲相起格真係唔得

如果內容一樣
今時今日出DVD真係好反人類480p真係有人睇咩

藍光消息:
- 據說會有新的剪輯
- 不會收錄嘉賓部份
- 新增巡演獨佔曲目影像
- 特別收錄花絮紀錄片
...
TT进化论 發表於 2021-1-1 12:35

琪望太高
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

如果內容一樣
今時今日出DVD真係好反人類480p真係有人睇咩
JayantL 發表於 2021-1-29 15:37

如果成年事一模一樣,只係差係咪bluray,我覺得隻DVD都幾呃錢

對個tracklist有少少保留

個盒寫5BD+3CD
唔知邊度錯

個盒寫5BD+3CD
唔知邊度錯
721AXA 發表於 2021-1-29 16:09

希望係個List錯啦

希望真係 5BD 有埋 making of 喇
老老豆豆我地 Fans 都係想睇祖兒啫
嘉賓 DVD 收錄完其實就 OK
唔洗 BD 再入多次喇
同埋 DVD 同 BD 個 CD 一模一樣又係好無言
我地要六隻一模一樣嘅碟嚟托 _?
呢個演唱會好精彩,但影音真係出曬事
二〇二三年度全女班投票

我覺得個盒係寫 3BD?
希望有抱抱

回復 790# 721AXA

問啲shop會唔會係英皇攞到料呢

仲會唔會有其他版本……

仲會唔會有其他版本……
af_k1 發表於 2021-1-29 18:24

我估蛋蛋會推出平裝BD

我估蛋蛋會推出平裝BD
stephybest 發表於 2021-1-29 18:26

我怕有豪華版BD

我覺得個盒係寫 3BD?
希望有抱抱
JYx 發表於 2021-1-29 17:24

睇翻 minishop 張高清少少嘅圖
確定係 5BD+3CD
不過咁唔代表真係有 making of
好擔心
二〇二三年度全女班投票

BR 2月5號出, tracklist一樣

BR - Disc 01
1. INFINITY
2. 空港
3. Medley :Show Up/好事多為/逃/美麗在 ...
阻住 發表於 2021-1-29 11:28

告解、抱抱
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

回復 798# 616.1314

I see...

但係佢個list都係得Disc 4
所以Disc 5 有驚喜