返回列表 發帖
其實英皇啲演唱會影音產品係咪開始唔整Karaoke version
我見軒仔隻盛樂都係出live dvd

有無人攞到BD?

Skymusic fb 講已到貨

CDWH 話碟到 但 Poster 2點後先有
利申:未放學,未攞到碟,但係見祖粉 Share 好似好靚
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

CDWH 話碟到 但 Poster 2點後先有
利申:未放學,未攞到碟,但係見祖粉 Share 好似好靚  ...
616.1314 發表於 2021-2-5 13:41

第一日希望正價出售

$529?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

第一日希望正價出售

$529?
l00540 發表於 2021-2-5 14:10

預購價係 529
唔知遲啲會唔會加價
二〇二三年度全女班投票

第一日希望正價出售

$529?
l00540 發表於 2021-2-5 14:10

信和minishop現貨$529
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

預購價係 529
唔知遲啲會唔會加價
616.1314 發表於 2021-2-5 14:20

應該唔會啦
DVD而家390

應該唔會啦
DVD而家390
Alanalan 發表於 2021-2-5 15:52

人哋講緊 cd warehouse

已拎blu ray 今次第一log貨直接係用玻璃膠封 唔用膠袋

人哋講緊 cd warehouse
angelcheng0203 發表於 2021-2-5 16:23

Sorry 睇漏左
cd warehouse 幾日後應該會標高過529

Photobook除左頭幾頁係新,其餘全部同dvd一樣
Msl dvd/bluray完全唔同正好多

其實講到咁高成本製作(雖然事實都係),隻碟又做咗成年幾,但又唔出4K到底係咩諗法?
已買DVD.. 唔想又要多3隻CD.. 本嘢又重運費好貴等平裝BD算..
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

其實講到咁高成本製作(雖然事實都係),隻碟又做咗成年幾,但又唔出4K到底係咩諗法?
已買DVD.. 唔想又要 ...
hehe 發表於 2021-2-5 20:13

我覺得
如果佢好似軒仔隻 hinsides out 同基仔隻我們演唱會模式咁出
Pretty crazy bd 都應該係唔會出平裝版

好似都唔係4K錄影

我覺得
如果佢好似軒仔隻 hinsides out 同基仔隻我們演唱會模式咁出
Pretty crazy bd 都應該係唔會出平裝 ...
Alanalan 發表於 2021-2-5 22:18

Msl有
希望今次都有

Msl有
希望今次都有
angelcheng0203 發表於 2021-2-5 23:08

msl 係2017年出
軒仔基仔係2018年出新pattern
不果如果真係賣得好賣得曬呢批嘅
都有機會會出
我今日去買時都見到好多人買

msl 係2017年出
軒仔基仔係2018年出新pattern
不果如果真係賣得好賣得曬呢批嘅
都有機會會出
我今日去買 ...
Alanalan 發表於 2021-2-5 23:36

其實冇得咁比較
MSL之前英皇嗰啲bluray都唔會有新剪輯

金鳯look原來都有影咗相 好靚... 不過得兩張
我覺得比桃色look更加適合做封面
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我覺得比桃色look更加適合做封面 ...
fifty1205 發表於 2021-2-6 10:04

今次 DVD 同 BD 嘅封面都揀得頗差
如果 DVD 用 Opening 星夜 Look
BD 用 Ending 金鳳 Look
咁樣就 perfect
二〇二三年度全女班投票

我覺得比桃色look更加適合做封面 ...
fifty1205 發表於 2021-2-6 10:04

特別影嗰幾張都影得好靚,唔夠喉

本身唔係4K錄製點出4K
英皇不嬲食老本,1080i呢個格式由Starlight到今次今日都無變過

特別影嗰幾張都影得好靚,唔夠喉
721AXA 發表於 2021-2-6 14:06

肯定又收埋畀下個版本用喇
黑膠/彩膠、SACD
唔信佢淨係影咗十幾張咁少
二〇二三年度全女班投票

肯定又收埋畀下個版本用喇  
黑膠/彩膠、SACD
唔信佢淨係影咗十幾張咁少 ...
616.1314 發表於 2021-2-11 17:47

好似SL咁有鐵盒版好似1314咁有阿銀版
好似MSL咁有彩膠版
好似P10咁有24k金碟版
無任歡迎蛋蛋狂出~~

又咁講
英皇啲演唱會製作同影音產品不嬲都做得幾好
俾佢任出啲唔同version呃下錢都抵嘅

Rworkshop ig post咗啲相出黎
勁靚勁高清,好想印做postcard
有一兩張好似photobook都冇,其他相好多都crop左好多

Rworkshop ig post咗啲相出黎
勁靚勁高清,好想印做postcard
有一兩張好似photobook都冇,其他相 ...
721AXA 發表於 2021-2-12 14:21

出多啲周邊產品啦應該

高清版桃色冒險,超好J
二〇二三年度全女班投票

煙花記快啦!好期待!!!mv好多衫
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

煙花記快啦!好期待!!!mv好多衫
TT进化论 發表於 2021-2-18 04:14

邊度有消息

邊度有消息
Polcat 發表於 2021-2-18 10:16

有容粉同mv導演係朋友,全程在場,話首歌好浪漫,好好聽 不過容粉有濾鏡,都係要出街先判斷

有容粉同mv導演係朋友,全程在場,話首歌好浪漫,好好聽 不過容粉有濾鏡,都係要出街先判斷 ...
TT进化论 發表於 2021-2-18 12:38

好浪漫期待中 希望唔好令人失望

好浪漫期待中 希望唔好令人失望
stephybest 發表於 2021-2-18 13:00

係咪俾《墻紙》仲要浪漫

其實好想問點解有d track唔收喺個cd度
明明咁多歌live都咁好聽
譬如話我的宣言 Joey唱得真係勁正啊

譬如話我的宣言 Joey唱得真係勁正啊 ...
Janice-Me 發表於 2021-2-18 13:35

應該係版權原因?

有容粉同mv導演係朋友,全程在場,話首歌好浪漫,好好聽 不過容粉有濾鏡,都係要出街先判斷 ...
TT进化论 發表於 2021-2-18 12:38

浪漫係咪啫係悶咁解   有冇話似以前邊首歌嘅風格

譬如話我的宣言 Joey唱得真係勁正啊 ...
Janice-Me 發表於 2021-2-18 13:35

應該版權問題啦
你見 CD 嗰啲歌全部都係英皇自己
二〇二三年度全女班投票

22號零點,容祖兒2021全新主打煙花記全平台上線!東京人壽功成身退啦

22號零點,容祖兒2021全新主打煙花記全平台上線!東京人壽功成身退啦
TT进化论 發表於 2021-2-19 17:19

星期一
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

邊度講

邊度講
hihi 發表於 2021-2-19 17:35

串流平台已經接到物料 好期待

串流平台已經接到物料 好期待
TT进化论 發表於 2021-2-19 17:38

我都好期待,不過伏味重,人壽呢D失驚無神就好驚喜
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

風見志郎 發表於 2021-2-19 17:46

其實一個月前已經有啲消息 hehe

不過佢話係jazz 吸引度大跌
如果真係同搜神記一樣咁pop就好

不過佢話係jazz 吸引度大跌
如果真係同搜神記一樣咁pop就好
星夢情真 發表於 2021-2-19 20:50

搜神記應該好難超越

風見志郎 發表於 2021-2-19 17:46

又Jazz又異國風情,
真係不抱期望好啲
最理想係:melody好pop,只係編曲少少jazz

又Jazz又異國風情,
真係不抱期望好啲
最理想係:melody好pop,只係編曲少少jazz ...
721AXA 發表於 2021-2-19 21:30

聽到jazz已經好有百老匯果浸伏味

又Jazz又異國風情,
真係不抱期望好啲
最理想係:melody好pop,只係編曲少少jazz ...
721AXA 發表於 2021-2-19 21:30

類似我杯茶/愛一個上一課jazz版咁都唔錯 希望唔好伏

搜神記應該好難超越
TT进化论 發表於 2021-2-19 21:21

搜神記直頭金曲金級數啦
嗰種金曲格之後都無乜邊首拍得住
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

https://www.facebook.com/eegmusichk/videos/3511104458988469
呢段音樂有啲jazz,應該真係煙花記
咁樣我諗起牆紙/上次坐飛機