返回列表 發帖
終於出啦 我以為冇曬件事
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

雖然知隻碟整完好耐,但係今次出得都幾突然
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

Leon個晚甘唔配合,表現勁差,居然入埋主rundown
lightupmylight 發表於 2020-12-14 19:11

尾場嘛,又冇爛聲
不過尾場心之科學甩咗幾下

其實碟五點解咁少歌,明明可以收錄多幾首,送埋pretty crazy悲觀生物學幾首歌都好呀

碟一track10桃色冒險已經值曬
成功將一首歌第二春

還我深水埗Beyonce個look做cover

咁都要鬧?
完整收錄一個演唱會都有錯?

反容真係 On _ _
616.1314 發表於 2020-12-15 08:39

收錄埋吳業坤就真係樂壇已死

erm 有咩問題?
個個賣到好貴 又收錄到一岩一忽 曲高和寡先得?
yinjai 發表於 2020-12-15 08:44

佢可能想睇舒老闆D原始生態寫真

祖祖好紅,又洗版

其實無人話 Disc 5 要入多 d 嘉賓
大家係話 Disc 5 仲有位可以完整收錄尾場 Second Encore (JOEY ...
616.1314 發表於 2020-12-15 15:16

碟五應該收錄首場蝦碌+即場感受+宣佈加場
碟六making of

講真有睇 PC 嘅都知道呢個演唱會無論係舞台、編曲、燈光、舞蹈等等都係首屈一指
616.1314 發表於 2020-12-15 16:18

直情世界級啦,完全唔想去廁所

無聊統計下英皇上傳果d演唱會views:
My Secret Live 307081
1314 241595
N6 83758
Starlight 175178
Refle ...
TT进化论 發表於 2020-12-16 08:12

其實係咪真係冇曬美麗在望隻碟,係得TVS3先有

佢咁鐘意,肯定同牆紙一樣次次紅館都會唱!
yinjai 發表於 2020-12-16 10:06

墻紙11年當年係我SOTY,家下聽到intro直接skip

PC頭場連唱 牆紙 黃色大門 無人知道
差啲瞓著咗
yinjai 發表於 2020-12-16 10:59

因為真係太悶了,個個show都攞嚟唱,好似Kelly花花宇宙果幾首咁。

我本人就暫時除左PC之後最鍾意就係N6,可能N6真係做比Fans睇,N6狀態又好
Thomas 發表於 2020-12-16 10:34

其實StarLight狀態先係最fit,28歲,咁啱D歌又儲夠,唔會好似05咁未係好成氣候。
StarLight就整到成個大型disco咁,N6就個製作同誠意都好好觀賞性更上一個level,1314就太七不思議。
好彩PC個世界級成功超越以往救返個口碑。

我覺得牆紙今次個投影有救翻首歌
個山水畫 visuals 好靚
相反黃色大門個投影就 hea 咗小小 ...
616.1314 發表於 2020-12-16 11:13

救歌:
TOP1:桃色冒險
TOP2:最後的茱麗葉
TOP3:心之科學/派對機器

毀歌:
TOP1:再見我的初戀

桃色冒險真係好震撼
尤其係俾 5354 毀完

LOL 我反而覺得呢個版本嘅再見我的初戀正 d
...
616.1314 發表於 2020-12-16 11:24

唔知呢,我睇果場佢笑住唱,勁hea,真係冇曬果浸情懷

online streaming 最琪待桃色!! 同埋啜泣OMG
eggsteven 發表於 2020-12-16 11:25

我已經成日攞youtube和風扇子舞嚟解渴

哈?原來個網仲未執咩?
TT进化论 發表於 2020-12-18 10:58

係今年死壇咁姐,舊年PC仲幾活躍。

好耐無上去 不過祖祖宜家搵緊真銀~唔知《我們的歌》結束後仲有咩活動 ...
TT进化论 發表於 2020-12-18 12:05

等緊心之科學隻大碟,如果錄好,其實都差唔多可以出了

據我所知就東京人壽以外仲有兩首
616.1314 發表於 2020-12-18 14:37

上次18年11月派完心之科學就話錄好曬,但係第二plug就決定放一放等一下,俾國語長大先。以為係大歌,點知19年先出嚟一種永遠。雷聲大雨點小。

明明舊年都夠歌出EP
心之 一種永遠 PC 悲觀 (鏡子說 造就更好 勇氣情歌 )
希望下年起碼有8隻歌 ...
yinjai 發表於 2020-12-18 13:28

其實可唔可以skip咗果幾隻+1種永遠

回復  TT进化论

之前好似聽講有張栢芝... 兩個99年新人聚首?
黃家正 發表於 2020-12-20 04:38

咁係咪聖誕要聽返chihuahua

明天保了壽命,誰說一定有DVD與祖兒

開始~開始有心跳~
John 發表於 2020-12-22 22:00

你好衰啊,你搞到我成日都代入咗明荃把聲

Pretty Crazy 本身就係一個好震撼嘅演唱會,所以呢張 DVD / Blu-ray 真係好值得珍藏(彭秀慧,2020)

期待 ...
616.1314 發表於 2020-12-24 00:53

至尊碟

祖祖可唔可以plug桃色冒險 live

多謝祖祖嘅聖誕禮物雖然都係DVD吸引d
TT进化论 發表於 2020-12-25 08:34

即刻想loop返墻紙個英國MV

點解英皇冇2000美麗在望紅館D片

聽晚等0000即聽再見XXXX
jack27 發表於 2020-12-26 12:33

誰人是露絲不太緊要

唔洗訓

第一首就播桃色冒險

唔該英皇轉plug

聽到美麗在望過場真係好感動
water:) 發表於 2020-12-28 00:19

呢首經歷咗今次演唱會又爬返上我嘅祖庫top5

齋聽已經有曬畫面,舊年D回憶返曬黎,呢個女人痴線

冇諗過真係入尾場 聽到自己的聲音,唔會skip
Thomas 發表於 2020-12-28 01:42

邊個

這分鐘更愛你叫大"奶媽 我得左啦"嗰個
Thomas 發表於 2020-12-28 10:00

洗唔洗免你人頭費啊

上果盆
Thomas 發表於 2020-12-28 10:09

你應該帶個蛋糕點著蠟燭,等祖祖係360度吹

#阿Sa的蛋糕

雙子座唱錯一兩句 但係最後個感情滿分

今晚睇你靚唔靚仔先
賴爽 發表於 2020-12-28 12:16

祖兒神早post過啦 360D片

CLS show up深水埗Beyoncé出場起曬雞皮

我叫Joey啊
得閒打俾你

琴日去澳門,一張659!癡線
TT进化论 發表於 2020-12-29 16:57

咁你又買係咪癡線

成隻J-POP佢淨係識無人想聽雙子座咋
JayantL 發表於 2020-12-29 20:18

樂觀後面D歌好似都唔唱,係咪驚20週年街客唔熟

其實點解冇咗劉華?
容粉 發表於 2020-12-29 23:21

前面講咗好多次啦

你睇一種永遠都無得係演唱會首唱
tham 發表於 2020-12-30 09:29

唔好啦唔該曬
真係唔想睇許願池出場360度假笑揮手大家好嗎

你個名

反OT 希望下次演唱會跳唱扮了解
bagfgfcde 發表於 2020-12-30 10:43

其實碟1仲有隻今年新款,我覺得幾正正子

佢P10嗰陣好似話唔會再唱
eggsteven 發表於 2020-12-30 10:52

PC已經太巔同癲了。
佢仲話3年後一定會再開。
不如開MSL2.0啦,真係仲有好多好多side。

香港開埠以嚟最好睇嘅演唱會  (派下膠先  )
真係唔敢想像之後仲可以點超越 PC 呢個巔峰 ...
616.1314 發表於 2020-12-30 12:23

其實我中意N6嘅吉他舞台
但係PC個ball真係玩得太出色了
一下蚊香一下巨型disco
高潮一浪接一浪

開頭係個蛋爆粒蒲公英出黎,之後變青花瓷,再變蚊香,再變巨型disco ball,再變火山爆發同diva ...
stephybest 發表於 2020-12-30 17:19

每次都有一個造型俾人印象深刻
潑水裝 vs 金鳳裝

越整越大鑊 MSL暴風雪同PC人牆 真係要現場睇先知咩叫震撼
stephybest 發表於 2020-12-30 17:24

yes ar,第一場壞台,俾D haters彈到冇曬期望,以為全部金曲慢歌廿載情。
第二晚心之科學+破相+派對機器視覺簡直就係世界級,完全兩回事。
仲要俾我睇到第四場,悲觀生物學首live,又冇cut到爭氣,無憾的生存。

新祖粉表示 走著睡好正
John 發表於 2020-12-30 23:23

《隆重登場》隻碟最先skip呢首同埋R U READY 4 ME ?

咁多個演唱會最靚聲今次,好神奇。
angelicdestiny 發表於 2020-12-31 09:26

唔知點解,佢係屬於越唱越開聲果隻,MSL都係。
試下自己唱快歌medley真係好似聽觀眾唱360果種。
佢真係食CD穩到癡線。跳舞唔帶喘氣。