返回列表 發帖
鷹王又用抵食夾大件方式銷售,樂壇已死。

咁都要鬧?
完整收錄一個演唱會都有錯?

反容真係 On _ _
616.1314 發表於 2020-12-15 08:39

香港人就是慢慢給貪婪行為侵蝕,最可笑是有些人說Disc 5 仲可以加多幾個嘉賓演出。現在看似好平好多好抵,實際是以本傷人,如果大家喜歡就買多兩隻,祝願鷹王策略成功

以本傷了誰?
無論佢唔出哂所有嘉賓,要買嘅始終係會買,唔買嘅點都唔會買
要上銷量榜嘅始終會 ...
yinjai 發表於 2020-12-15 10:24

咁下次Eason,學友,城城出演唱會碟是否要跟風
既然銷量榜都一定好賣,為何不出一隻以質素行先,包括録音,製作,音效等等。認真地說你買碟都是想聽祖兒的歌曲,嘉賓都祗是增添火花而已,選一些有心思總好過大包圍式,現在祗令人有錯覺。

你點知呢隻碟質素差?
其實佢嘉賓以外都係足本收錄架喎
yinjai 發表於 2020-12-15 10:38

咁就如你們所願,預祝聖誕快樂,祖兒送給大家聖誕節大禮,能夠製作一隻好質素的演唱會大碟。

碟都未睇就話質素差 笑左
fifty1205 發表於 2020-12-15 11:22

係囉!邊句話講過質素差
唔通崩口人忌崩口碗

yinjai 發表於 2020-12-15 14:04

第一碟都未有,我點會知質素差,第二 我講希望出演唱會能夠以質素行先,代表對唱咗二十年的祖兒有期望

仲有大家買碟是focus on 歌者唱每一首歌的音樂鋪排,包括舞台,燈光和重新演譯,還是和嘉賓打情駡俏式的演出,仲係喜歡TVB歡樂今宵式的唱法,仲係因為大家因為無睇到個一場嘉賓演出,所以希望在dvd 可以重看。我睇完演唱會後,從來都祗希望重温歌者精彩的演出,音樂鋪排,舞台調較,燈光和將至愛的曲目能帶出新的感覺。

其實你可唔可以見下世面?睇過容祖兒演唱會都知嘉賓part只不過係整場演唱會一個好小嘅部分,只不過 ...
TT进化论 發表於 2020-12-15 14:40

咁咪喧賓奪主,仲要咁大堆頭五隻DVD +3 CD ,祗會感覺是好勝的表現。

2020 JOOX 女歌手排名

第一位:容祖兒
第二位:G.E.M. 鄧紫棋
第三位:鄭秀文
美祖又用實力說話 ...
TT进化论 發表於 2020-12-24 05:33

阿Gem又用實力說話攞2020 亞洲女歌手奬,攞台灣金曲奬的評審團奬和國語女歌手奬