返回列表 發帖
天后之作,咁足本收錄,希望唔貴
Week53
1. 陳宗澤 - 滴滴金 2. 陳蕾/岑寧兒 - 言之無物 3. 林家謙 - 記得 4. 雷同二友 - 讓時間變慢 5. 馮允謙 - Me and the Moon

鷹王又用抵食夾大件方式銷售,樂壇已死。
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-15 05:59

erm 有咩問題?
個個賣到好貴 又收錄到一岩一忽 曲高和寡先得?
Week53
1. 陳宗澤 - 滴滴金 2. 陳蕾/岑寧兒 - 言之無物 3. 林家謙 - 記得 4. 雷同二友 - 讓時間變慢 5. 馮允謙 - Me and the Moon

香港人就是慢慢給貪婪行為侵蝕,最可笑是有些人說Disc 5 仲可以加多幾個嘉賓演出。現在看似好平好多 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-15 10:05

以本傷了誰?
無論佢唔出哂所有嘉賓,要買嘅始終係會買,唔買嘅點都唔會買
要上銷量榜嘅始終會上到,反之亦然
Week53

咁下次Eason,學友,城城出演唱會碟是否要跟風
既然銷量榜都一定好賣,為何不出一隻以質素行 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-15 10:25

你點知呢隻碟質素差?
其實佢嘉賓以外都係足本收錄架喎
Week53

好少回威廉嘅post,不過今次係同意你嘅
其實英皇呢個塞爆track list 做法都唔係第一次,當然商業上係可 ...
Serendipity 發表於 2020-12-15 12:39

starlight 1314 N6有無晚晚換rundown
唔好同我講encore part都唔可以晚晚唔同歌啊

唉得啦得啦其他演唱會(eg. KIM) 藝術成份最高又有特色啦
祖國真係呼個吸都係錯都係破壞呢個樂壇啦
Week53

係囉!邊句話講過質素差
唔通崩口人忌崩口碗
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-15 13:51

既然銷量榜都一定好賣,為何不出一隻以質素行先,包括録音,製作,音效等等。認真地說你買碟都是想聽祖兒的歌曲,嘉賓都祗是增添火花而已,選一些有心思總好過大包圍式,現在祗令人有錯覺。
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-15 10:25
Week53

如果今次唔擺雙子座做main,之後應該都冇咩機會
stephybest 發表於 2020-12-16 01:40

佢咁鐘意,肯定同牆紙一樣次次紅館都會唱!
Week53

墻紙11年當年係我SOTY,家下聽到intro直接skip
風見志郎 發表於 2020-12-16 10:10

PC頭場連唱 牆紙 黃色大門 無人知道
差啲瞓著咗
Week53

等緊心之科學隻大碟,如果錄好,其實都差唔多可以出了
風見志郎 發表於 2020-12-18 12:09

明明舊年都夠歌出EP
心之 一種永遠 PC 悲觀 (鏡子說 造就更好 勇氣情歌
希望下年起碼有8隻歌大碟啦
Week53

見到實物相,Cover張貼紙:
二十年美麗峰巔
十九夜歌舞盛宴
89首絕世曲目
20組驚喜嘉賓

咩料呀,leung到癲 ...
721AXA 發表於 2020-12-27 20:38

設計醜過環球貼紙
可以連包裝袋一齊扔
Week53