返回列表 發帖
當年原定係第二PLUG, 但無反應+要H2O廣告, 先轉再見我的初戀佢隆重登場演唱會有PART 走著睡+穿花蝴蝶 ...
gordon0807 發表於 2020-12-31 10:27

佢真係好中意plug冷門野
夢路,七不思議都係
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

當年原定係第二PLUG, 但無反應+要H2O廣告, 先轉再見我的初戀佢隆重登場演唱會有PART 走著睡+穿花蝴蝶 ...
gordon0807 發表於 2020-12-31 10:27

睇返紀錄,走著睡係第三plug,第四plug先係怯,新城仲plug咗擁抱天下。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

擁抱天下 - 呢首無咩印象個時記得係PLUG國語碟說真的同HEARTBEAT

01年個4隻碟都好正
個時都唔係LIKE ...
gordon0807 發表於 2020-12-31 11:37

有plug啊,好記得郭偉Online點唱節目,祖兒長期霸住個位係08號,好醒目嘅位置,見過出現擁抱天下。就係《說真的》前果期。

一個人砌圖
gordon0807 發表於 2020-12-31 12:06

side中金曲金

咁辛苦集齊晒啲嘉賓歌嘅版權然後唔用
just11256 發表於 2021-1-1 18:01

好衰,要買曬兩版

22號零點,容祖兒2021全新主打煙花記全平台上線!東京人壽功成身退啦
TT进化论 發表於 2021-2-19 17:19

星期一

串流平台已經接到物料 好期待
TT进化论 發表於 2021-2-19 17:38

我都好期待,不過伏味重,人壽呢D失驚無神就好驚喜

又Jazz又異國風情,
真係不抱期望好啲
最理想係:melody好pop,只係編曲少少jazz ...
721AXA 發表於 2021-2-19 21:30

聽到jazz已經好有百老匯果浸伏味

報,又改成煙花紀唔知做乜
TT进化论 發表於 2021-2-20 00:10

好野,煙花紀先似續集。
期待值又大增

煙花紀先啱喎
搜神記句歌詞係「只要敢遠飛 亦能自創我的煙花紀」
叫煙花記反而係唔扣題 ...
616.1314 發表於 2021-2-20 00:16

可惜過咗最應該出現嘅19年,10年後的續集,總覺得會同搜神記爭好遠,而且似為祖迷FF集氣而出

估中真係歌詞

嘩,墻紙D friend

唔知係邊個填呢
唔似阿Y
water:) 發表於 2021-2-20 14:07

我覺得係天窗個付帳....所以可能係Y
當然何方應該最大機會

用何方、許弘毅嘅名義咪得
616.1314 發表於 2021-2-20 20:37

最叻係你
期待Gin Lee御用金牌班底

許弘毅!   
gingin搬/成家都幾正
721AXA 發表於 2021-2-21 15:21

許弘毅嘅玩家都好正

祖兒IG LIVE緊
睇黎一陣有得首唱煙花紀

口琴加曬分

點睇都係林夕寫
stephybest 發表於 2021-2-22 00:32

無論何方定許弘毅
都係不方便的真相

印象中祖兒表演過口琴
係咪下次紅館可以玩返

Btw張圖係煙花記 但歌名係煙花紀
好亂啊媽咪
stephybest 發表於 2021-2-22 00:40

我張圖係煙花紀

仲有幾隻存貨,咁即係大碟啦,年底祖點都返黎點都出啦掛

誰無情便妄想誰    三天兩夜一對.  唔明呢句歌詞意思,求解釋
comeonbabe 發表於 2021-2-22 00:58

覺得今次嘅碟都係圍繞伴侶、兩性科學

#都只不過借段歲月同歲
#在一起歡喜幾秒就好
#一乍醒身傍沒人
#跟你做過一晚夜至親

會唔會有兩個project ongoing呢
一邊係兩性科學
一邊係旅行風
Polcat 發表於 2021-2-22 12:24

不如新曲+精選啦好冇

我覺得佢係想吊fans引先唔唱東京
jamie1002 發表於 2021-3-15 23:02

關智斌饑饉咪優先試唱囉