返回列表 發帖
WYTV Music Award 2020

十大金曲 第二位

地球來的人 - 馮允謙

曲 馮允謙 / T-Ma馬敬恆
詞 王樂儀
編 ...
kevinlai1621 發表於 2021-1-2 22:20

LOVELY
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

十大金曲 第一位

幸福門 - Gin Lee

曲 Vincent Chow / 澤日生
詞 何方
編 Ga ...
kevinlai1621 發表於 2021-1-2 22:25

TALENT!!!!

恭喜Gin!!
同時恭喜謙B Oscar!!
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

Gin Lee好爭氣
WZA111 發表於 2021-1-2 22:25

終於一嘗至尊歌滋味, 佢都應該算係大滿貫
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

good try
kevinlai1621 發表於 2021-1-2 22:25

冇計
幾鍾意首歌
2001 Cantopop Journey Week 51
1.怪我只敢做好人 2.一了百了 3.正義病患者

Congrats Gin!!

GIN!!
幸福門今年喺 CM 成績好好
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

唱片銅

Finding Charlie - 林奕匡
上榜歌: 黑方格, 孤獨的對岸, 精神時間房
冠軍歌: 物之哀

唱片銀

另一個故事都係溫馨同生活有關嘅小故事, 更加係將佢柔情發揮到淋漓盡致. 有時都唔一定要做一首幾計算嘅歌, 一首大歌都足以表現實力.

GIN!!
幸福門今年喺 CM 成績好好
616.1314 發表於 2021-1-2 22:29

Congrats Gin!!
chachacharlie 發表於 2021-1-2 22:28

TALENT!!!!
JasOh103 發表於 2021-1-2 22:27

恭喜Gin!!
同時恭喜謙B Oscar!!
steven 發表於 2021-1-2 22:27

堅粉可以吐氣陽眉

明明都有大路歌
咁都零中十大

Aga 2:1
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

十大金曲 第二位

地球來的人 - 馮允謙

曲 馮允謙 / T-Ma馬敬恆
詞 王樂儀
編 ...
kevinlai1621 發表於 2021-1-2 22:20
遲咗入場
congrats Jay Fung!
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

Dear Secret 唱片銀?
二〇二三年度全女班投票

唱片銀

Dear Secret - Gin Lee
上榜歌: 開燈.熄燈
冠軍歌: 幸福門, 美男子與香煙

唱片金

另一隻碟嘅突破係零的突破, 事隔8年重奪唱片獎. 今次主題鮮明, 都唔知係咪睇得full band多, 呢d咁rich嘅編曲都好啱口味

Dear Secret 唱片銀?
616.1314 發表於 2021-1-2 22:34

bingo
遲咗入場  
congrats Jay Fung!
cymusic 發表於 2021-1-2 22:32

hello
Aga 2:1
on07111 發表於 2021-1-2 22:32

2:2 了
明明都有大路歌
咁都零中十大
CunninG 發表於 2021-1-2 22:32

即係你地球都無

即係美男子要三甲出場了

即係美男子要三甲出場了
JasOh103 發表於 2021-1-2 22:36

可能係煙幕呢

唱片金

i - Rubberband
上榜歌: First Date
冠軍歌: 漫長, 百毒不侵, 每道微小

組銅

組合今年就無咩新面孔, 但係新鮮感總會有. 銅獎今年出嘅歌就無上年咁多, 但係成績都唔差. 話就話好似到樽頸, 但係佢地嘅起點咁高, 咁有詩意嘅歌曲, 又豈能辜負

per se!
Serrini上埋台啦!

組銅

per se
上榜歌: 不日之約
冠軍歌: 無窮, 粉碎糖果屋

組銀

佢地勤力程度可以話一年接一年, 今年再接再勵, 不過主流都係好似無咩留意…

per se!
Serrini上埋台啦!
bagfgfcde 發表於 2021-1-2 22:41

咁心急做mud

Pandora?

The hertz deserve better

組銀

Pandora
上榜歌: 重聚那一天, 靈魂吶喊
冠軍歌: 前進號, 明日旅程

組金

同樣地都係等左8年, 事實上佢地都一直堅持, 無論係音樂路上還是人生路上, 都係陪伴香港人成長, 真正嘅逆流而上.

The hertz deserve better
bagfgfcde 發表於 2021-1-2 22:46

今年新人爭唔到
Pandora?
Mic2001 發表於 2021-1-2 22:45

bingo

天團

per se 同 Pandora 都好高汁

組金

Rubberband
上榜歌: First Date
冠軍歌: 漫長, 百毒不侵, 每道微小

男銅

銅獎都可以話跑足成年, 可能未必個個認同佢, 但今年其實係有進步, 當然都係貼合香港人, 年輕當然支持年輕.

per se 同 Pandora 都好高汁
chachacharlie 發表於 2021-1-2 22:51

連續兩年係到攞組合
天團
josey 發表於 2021-1-2 22:50

香港天團

BARF!

組銀

Pandora
上榜歌: 重聚那一天, 靈魂吶喊
冠軍歌: 前進號, 明日旅程

組金

...
kevinlai1621 發表於 2021-1-2 22:50

原來你都係嬅粉

原來你都係嬅粉
CunninG 發表於 2021-1-2 22:58

年頭谷得太勁
密食當三番其實都有賺

男銅

姜濤
上榜歌: 一天多一點, 蒙著嘴說愛你, 孤獨病, 愛情簽證申請

男銀

銀獎係2020年經歷唔少嘅高高低低, 不過就唱出當下, 以歌曲記錄只有2020先明嘅態度同說話.

男銅

姜濤
上榜歌: 一天多一點, 蒙著嘴說愛你, 孤獨病, 愛情簽證申請

男銀

銀 ...
kevinlai1621 發表於 2021-1-2 23:00

OMG SUPPORT!!!!!!!!!!

Wow姜濤!
男銀JF?

OMG SUPPORT!!!!!!!!!!
JasOh103 發表於 2021-1-2 23:00

Wow姜濤!
男銀JF?
Mic2001 發表於 2021-1-2 23:01

係咪好冷呢

男銀

陳健安
上榜歌: 惡夢經
冠軍歌: 未知道, 時光邊緣的人

男金

佢有男銅嘅產量, 兩隻ep, 男銀嘅記錄, 末日主題專輯, 更有強大幕後班底, 今年終於一嘗男金滋味.

居然係姜b
好紅

男銅

姜濤

男銀

銀 ...
kevinlai1621 發表於 2021-1-2 23:00
零首冠軍歌既男銅
but respect!
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

兩個謙B都喊緊

真嗰位喊住上台
假嗰位喊住離場

零首冠軍歌既男銅  
but respect!
cymusic 發表於 2021-1-2 23:07

你咁講起又係 組合就試過
居然係姜b
好紅
WZA111 發表於 2021-1-2 23:05

天理不容

男金

馮允謙
上榜歌: 尋找白金漢之You’re My Buckingham, 愛斯基摩人之吻, 遠在眼前
冠軍歌: 開始倒數, 地球來的人, A New Day

女銅

做得女歌手, 溫柔, 實力兼得. 但係更有性格, 做自己嘅歌手係呢個年代可能更為難得. 女銅就繼續做好歌者本份, 帶來一張好聽細膩嘅專輯.

兩個謙B都喊緊

真嗰位喊住上台
假嗰位喊住離場
JasOh103 發表於 2021-1-2 23:08

假個位今晚拎左新人獎同作曲人啦
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

兩個謙B都喊緊

真嗰位喊住上台
假嗰位喊住離場
JasOh103 發表於 2021-1-2 23:08

#還我一人之境

男金

馮允謙
上榜歌: 尋找白金漢之You’re My Buckingham, 愛斯基摩人之吻, 遠在 ...
kevinlai1621 發表於 2021-1-2 23:10

Jay Fung
女銅Gin?

女銅 joey

女銅

Gin Lee
上榜歌: 敢, 開燈.熄燈
冠軍歌: 幸福門, 美男子與香煙

女銀

呢位女歌手嘅本份, 可以話係將自己嘅特色發揮得淋漓盡致, 當然不限於唱功特色, 更係其音樂風格.

女銅 joey
bagfgfcde 發表於 2021-1-2 23:15

joey 咩
Jay Fung
女銅Gin?
Mic2001 發表於 2021-1-2 23:13

係咪好易估呢

女銀:Aga

3:3 super

Gin Lee 得銅
樂壇已死
二〇二三年度全女班投票