返回列表 發帖
雖然2020冇榜 但純粹借個位放做個record唔知得唔得呢

===SAKURA HKMUSIC PICKS 2020===

年度最喜愛歌曲
第一位/ 水刑物語 - 柳應廷
第二位/ 地球來的人 - 馮允謙
第三位/ 惡夢經 - 陳健安
第四位/ 娑婆 - 陳蕾
第五位/ 黃金法則 - The Hertz
第六位/ 離原 - Serrini
第七位/ 粉碎糖果屋 - per se feat. Serrini
第八位/ 黑鏡 - 黎曉陽
第九位/ 牆身有裂 - 黃妍
第十位/ 百毒不侵 - RubberBand
===============================
第十一位/ Wake Me Up - GDJYB
第十二位/ 再度 - 謝安琪
第十三位/ 如斯 - Kendy Suen
第十四位/ ENEMY - Kiri T
第十五位/ 旁觀他人之痛 - 盧巧音

年度男歌手
第一位/ 陳健安
第二位/ 馮允謙
第三位/ 柳應廷

年度女歌手
第一位/ 陳蕾
第二位/ Serrini
第三位/ 黃妍

年度樂團
第一位/ The Hertz
第二位/ RubberBand
第三位/ per se

鑒於上年度女新人實在太underrated而特設此項
年度女新人
第一位/ iii
第二位/ DAWN
第三位/ 謝雅兒

年度專輯
Ther Hertz - The Hertz

年度課金專輯
Let's Be Real - 黃瑋中
Before I Forget - 黎曉陽
i - RubberBand
Awaken - 馮允謙
when all else fails... - stereo is the answer

好愛Jer
蕾婆同 rini 好勁!
WZA111 發表於 2021-2-27 03:41

就是一條柳柳粉
喜歡畀perry話好似Jer嘅7婆主唱同埋柳樹組合入面棵樹rini

Enemy! 如斯!
josey 發表於 2021-2-27 15:12

love chili T! 試問如斯世代!!
喜歡雅兒!
Gin Lee is robbed
616.1314 發表於 2021-2-27 15:23

我仲未拎隻碟畀雅兒簽名
下年開個獎叫年度大馬女歌手先

Serrini 得女歌手第二 好失望
bagfgfcde 發表於 2021-2-27 17:23

有進步空間係好事

咁男新人呢
RVHOCPC 發表於 2021-2-27 17:42

鑒於上年度男新人實在毫無競爭性故不予置評

黃瑋中2020年第二個個人獎!
weiquan 發表於 2021-2-27 20:15

congratssss!!!希望2021都有得頒

啱啱發現我串錯the hertz 咩料唔改了

趁好似未關帖

柳應廷好勁!
John 發表於 2021-2-28 00:16

喜歡喜歡赫茲嘅柳兒
新地樂壇流行榜頒獎禮2020
帥小寶` 發表於 2021-2-28 23:23

支持deadline fighter
新人銅從缺
明明有好多選擇 例如班女人