返回列表 發帖

陳曉華暗撻Ian陳卓賢秘密築愛巢 荃灣同居過二人世界

陳曉華對「舞男」零舍有Feel,戀上Ian。

前港姐冠軍陳曉華(Hera)與「舞」功了得的狄以達分手後,感情一直未有著落,不過鍾情「舞男」的她最近成功破Dry,暗撻同是舞技派的男團 MIRROR成員陳卓賢(Ian),打得火熱的他們還秘密築愛巢! 日前男方鬼祟接載Hera往撐枱腳,連名下愛車亦交給她任揸,出錢又出力,冧得女方頻頻選購家具佈置愛巢!

25歲的Hera入行以來緋聞不多,自前年與狄以達分手後,早前有指她主動出擊,黐實新劇《異搜店》拍檔、朱晨麗緋聞男友何廣沛,更不時相約撐枱腳, 可惜神女有心,襄王無夢。 不過,她轉頭已有新目標,雖然看似大纜都扯唔埋,但情迷「舞男」的她,原來近月撻著與狄以達同樣能歌善舞的27歲Ian! 為免戀情曝光,他們出入極為小心,據悉一直與家人居於佐敦的Hera為了與男友朝夕相對,最近秘密在荃灣築愛巢!

前後腳入店撐枱腳

日前下午6時許,穿黑衣、戴口罩的Hera離開佐敦寓所,她保持警覺,左顧右盼一番才極速步往後街,並登上泊在一旁的灰黑色座駕,原來Ian早已在此等待 。  2人驅車直駛深水埗,沿途亦相當小心,不停兜圈,抵達後Hera先落車往附近食肆等位,期間不時撳電話,引來途人目光時即避忌得低頭擰歪面,  Ian則繼續留在車內講電話,泊車後才與女方前後腳入店,並揀選較隱蔽的位置撐枱腳。

揸男友座駕掃家電

事隔數日,一直為愛巢張羅的Hera又出動,當日她駕駛男友的座駕先返回佐敦「娘家」接愛犬外出扮靚,之後折返交給家人照顧,再前往愛巢附近的百貨公司選購電器 及家品。 在台慶夜抽中38萬大獎的她甚為疏爽,見她「大小通殺」,揀完雪櫃又揀大電視,而踎低揀電飯煲時頻頻撳電話,似乎是問Ian意見,之後 再買了不少家品及電熱水煲就匆匆往付款。 收穫豐富的她步往停車場取車時,引來男店員狂(目及),她即一臉尷尬,趕往取車直返愛巢。

本報聯絡上Hera,對於與Ian拍拖,男方更把座駕交給她任揸,她未有否認戀情,只說:「大家認識嘅,工作以外嘅事唔回應喇。我會努力工作,希望大家 見到我進步。」

東方日報 18/12
https://hk.mobi.yahoo.com/news/%E9%99%B3%E6%9B%89%E8%8F%AF%E6%9A%97%E6%92%BBian%E7%A7%98%E5%AF%86%E7%AF%89%E6%84%9B%E5%B7%A2-214500862.html

討論重點:乜ian唔係sell乖乖仔處男路線?做咩咁快同TVB暗星同居培慾?

個人意見:原來ian都幾有錢,希望下次記者可以比心機啲,影埋佢地車震

開始 開始有心跳(明荃版)
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

係咪繼李佳芯同陳炳銓之後 tvb同viu嘅第二對

開始有心跳?
乾一罐冰汽水

Ian呢d點會係處男吖

聯姻
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

點解啲回覆只限作者可見

點解啲回覆只限作者可見
angelcheng0203 發表於 2020-12-18 15:01

sorry, hi錯制,而家應該ok

點解啲回覆只限作者可見
angelcheng0203 發表於 2020-12-18 15:01

點先可以set到回覆只限作者可見?
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

開始~ 開始有鹿 _

你話Ian同丁子朗拍拖都仲會可信啲
同埋舞男呢個朵係咪笑緊佢係舞蹈擔當
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

係咪繼李佳芯同陳炳銓之後 tvb同viu嘅第二對
小伙子. 發表於 2020-12-18 14:36

之前張振朗同renci就係啦 不過依家唔係 因為條女無做viu 了

同埋舞男呢個朵係咪笑緊佢係舞蹈擔當 ...
cymusic 發表於 2020-12-18 15:28

Ian丁丁佢地好似同一間gym

Ian呢d點會係處男吖
edwardngwy 發表於 2020-12-18 14:53

食女無數

契仔邊到能歌善舞啊?
其實hera都算靚女,又係港姐冠軍,襯契仔有餘啦
班契仔盲粉仲好意思叫人去照鏡

Ianbb 入過港隊,體力一定好持久

食女無數
lmml4 發表於 2020-12-18 15:39

人哋自稱單身3年㗎
估唔到之前連登嘅爆料係真,今次終於比記者斷正影埋
不過相信花老母會出錢幫契仔買走條片

人哋自稱單身3年㗎
估唔到之前連登嘅爆料係真,今次終於比記者斷正影埋
不過相信花老母會出錢幫契 ...
gocrazy 發表於 2020-12-18 15:44

單身3年 冇話冇sp

Ian同丁子朗搭上咁爆

乖乖仔處男路線嗰個係姜B喎

處男???
今日係?
利申:唔係鏡粉

單身3年 冇話冇sp
edwardngwy 發表於 2020-12-18 15:46

sp都可以唔止一個
除咗hera,仲有一姐hailey同chloe so呢

Ian呢d點會係處男吖
edwardngwy 發表於 2020-12-18 14:53

佢都拍左6-7次拖啦 成廿幾歲 點會仲係處 邊有咁純真
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

處男???
今日係?
tom 發表於 2020-12-18 15:56

後面可能係

咁大個人拍拖好正常姐
不過我想睇佢同丁子朗hehe多D

個女無否認到,但花姐否認咗,即係定唔係?

前度係狄易達
再將我相信的如煙火般綻放

今日《蘋果》向花姐求證Ian是否跟港姐陳曉華拍拖,Ian經理人花姐斬釘截鐵回應:「車裏面嗰個唔係Ian,其他不作回應,謝謝!」向MIRROR歌迷派出大大粒定心丸。至於陳曉華今日亦回應指傳媒認錯人,並透露目前自己仍然是單身。相信Ian fans應該順返條氣。

有fans見到報道即在FB群組狂轟陳曉華,叫陳曉華別搞她們的「魚仔(ViuTV原創劇《男排女將》角色名)」,有fans更表示對Ian感到失望,紛紛留言「可能遲啲過埋大台」、「唔知畀花姐炳咗未」、「魚仔上位中就咪搞件貢嘅嘢」,「點解唔揀個好啲」,「揀隻長頸鹿」、「契仔斷正今次花姐可以點拆呢」、「TVB 諗住用美人計」等。

From 蘋果日報

d相睇落好矇...點認到係Ian

要轉地下?定係認錯?

睇黎Hera過唔到人地契媽嗰關

Ianbb 入過港隊,體力一定好持久
ifeinano 發表於 2020-12-18 15:43

但好樣哀 我不會考慮!
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

前港姐冠軍陳曉華被東網踢爆暗撻組合MIRROR成員陳卓賢(Ian),2人被拍得「蜜」會,連日來女方駕駛男方名下座駕出入,而根據運輸署資料,女方駕駛的座駕則由男方數月前成立的公司持有。

https://hk.news.yahoo.com/%E9%99 ... A%82-091843187.html

車牌都check埋,真係冇得否認了

開始 飄飄賢被_ 反契徵兆
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

能歌都算佢啦
「善舞」真係...
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

longdistance 發表於 2020-12-18 17:17

可能想博否認擠牙膏

可能想博否認擠牙膏
John 發表於 2020-12-18 17:53

真係有牙膏擠#33

longdistance 發表於 2020-12-18 17:17

記者跟足幾日影,肯定仲有其他嘢未放啦
放張遠相出嚟都係等花老母出價買走條片啫

記者跟足幾日影,肯定仲有其他嘢未放啦
放張遠相出嚟都係等花老母出價買走條片啫 ...
gocrazy 發表於 2020-12-18 18:18

真係慘,Viu已經冇budget,仲要拎錢出嚟幫契仔拆彈,睇嚟 One and All 將會有多幾個version推出cap返啲水比viu填氹

真係慘,Viu已經冇budget,仲要拎錢出嚟幫契仔拆彈,睇嚟 One and All 將會有多幾個version推出cap返啲水 ...
samxdxd 發表於 2020-12-18 18:34

認咗佢咪得囉,順便轉型唔使唱正式開始呢D歌

MIRROR邊個成員有女朋友我都冇意見,除左Anson Lo
我估錯這個世界得到教訓

瓊姐個度D留言都幾好笑
證明呢個世界仲好多花痴港豬

認咗佢咪得囉,順便轉型唔使唱正式開始呢D歌
ifeinano 發表於 2020-12-18 18:37

睇嚟未來兩三日啲報紙仲有大把料爆,Ian可以準備推出新歌 《正式結束》

呢條仔感覺好扮野

戀情傳出後,Hera被Ian粉絲圍攻,到其社交網留言叫她放過Ian,又指她襯不起男方。Hera最初回覆傳媒時未有否認戀情,惟未知是否受壓力影響,她接受《明報》查詢時強調自己單身,Ian亦非照片中人。她說︰「我目前仍然係單身,我們雖然認識,但相中人不是Ian,大家認錯人了。」至於她與Ian是否同居、她是否以男方私家車代步,以及她被Ian粉絲圍攻,Hera均拒絕回應。

花姐咁答係咪致敬mani?
我們的總和

真係慘,Viu已經冇budget,仲要拎錢出嚟幫契仔拆彈,睇嚟 One and All 將會有多幾個version推出cap返啲水 ...
samxdxd 發表於 2020-12-18 18:34

不嬲花老母都係賺12家fans錢但用嚟捧其中一兩個契仔…

唔計政見  Hera 都叫做有樣有身材丫

真係要睇樣  要「照下塊鏡」嗰個點都係Ian唔係佢

可摸以將佢下年資源過落Edan & Jeremy度?

想睇Edan同Jeremy MV錢不少
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Hera 應該高過佢成個頭 (ps: 我未見過真人)
炒定新聞+電視劇搶最男最歌。果然係醒目仔
佢唱歌把聲係掂的,但冇咩星味。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了