返回列表 發帖

[集中討論] 曾被指港獨 周柏豪上黨媒指要聽阿媽話

PLUS+, 香港新聞
曾被指「港獨」周柏豪上黨媒指「要聽阿媽話」  杜汶澤忍唔住串

記者: 阿鬼

https://twitter.com/intent/tweet?text=%E6%9B%BE%E8%A2%AB%E6%8C%87%E3%80%8C%E6%B8%AF%E7%8D%A8%E3%80%8D%E5%91%A8%E6%9F%8F%E8%B1%AA%E4%B8%8A%E9%BB%A8%E5%AA%92%E6%8C%87%E3%80%8C%E8%A6%81%E8%81%BD%E9%98%BF%E5%AA%BD%E8%A9%B1%E3%80%8D%E3%80%80%E3%80%80%E6%9D%9C%E6%B1%B6%E6%BE%A4%E5%BF%8D%E5%94%94%E4%BD%8F%E4%B8%B2&url=https://www.winandmac.com/?p=62934&via=winandmachk

曾經因為撐區選,叫大家登記做選民,而被大陸網民稱為「港獨」的周柏豪,早前突然發佈一張相片,稱「不得不心存感激自己身為一個中國人」後,已經引發網民極大反應。因為當初周柏豪被人以為是撐民主,所以先叫大家投票,如今突然心存感激做中國人,大家都應該立即明曬啦。

唔知係經理人定自己想上,定係究竟有個家庭真係好大壓力,感激做中國人唔夠,最近仲上埋大公文匯旗下的點新聞節目,談有人要求制裁中國真係好唔啱。周柏豪話要聽阿媽話、要孝順,「自己同阿媽嘈交,無理由搵隔離屋個師奶打自己阿媽」,阿叻陳百祥在旁即稱「幾好嘅比喻」。周柏豪又說,社會運動時間有人「私了」的行為,他很怕看到有關影片,「我係好驚」,強調反對暴力。他續指這件事並不合法,完全不認同。

杜汶澤今日都忍不住串爆周柏豪,大爆周柏豪未紅的時候已經想做余文樂,跟得好貼,甚至超越佢,如今終於做到了。杜汶澤最尾更加一句「樂仔你要加油」,串埋余文樂。余文樂已與與台灣「皮帶千金」王棠云結婚,目前正在台灣生活,在中國大陸有服裝生意,亦有做護旗手,表明反港獨。

https://www.winandmac.com/2020/12/pakho-chau-suddenly-love-china/

kenneth評(差啲唔記得): 又無良知又自大的人,即刻消失!

仲有Hana
kaman921 發表於 2020-12-23 12:01

多牙怪存在感知名度都好低咁
想問佢有無咩金句發表呢? 定齋坐?

中文差就讀多d書,杜汶澤不是單單駡人,係抽水到連余文樂唔關事的都抽埋一份 ...
sexykaren 發表於 2020-12-23 13:56

佢無辜?

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E ... D%E4%B8%8B%E5%8E%BB

我看不到呀!
cathay1996 發表於 2020-12-23 15:19

佢要2800分 啱啱同我個分爭少少唔夠
係咪針對我而唔畀我睇?

打九折你先僅僅夠咁叫爭少少咩
kwanie 發表於 2020-12-23 15:28

哼!!! 衰人!!! 喊爆

似係針對我,而家先知自己有幾多分
powerful 發表於 2020-12-23 15:41

Sorry又真係幾針對性!
你留多幾次言過埋去

《周柏豪vs.許廷鏗》
2017年,香港樂壇發生了一件如「交換人質」般的事件,一出道就簽約華納的周柏豪,約滿 ...
洗衣王國130 發表於 2020-12-23 17:18

鏗真係洗晒tvb底

對佢真係好失望!
好記得佢14年喺叱咤台道講年青人繼續做自己認為啱嘅事!
我上年仲叫人登記做選民。
今時 ...
hehe 發表於 2020-12-23 17:50

中國人都唔信佢

如果他是萬能插,是否就可以原諒他奶共?
xteve 發表於 2020-12-23 19:42

邊樣嘢緊要啲 就各有各睇法
不過當一個歌手一藍 難免會造成
教過去好感告吹
嘅效果

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好一個偽藍 想呃黨

原來梁文禮都unfollow左佢 佢地之前嘅關係都幾好嘅wor(雖然叱咤讀錯名) 唔知佢以後上903做訪問 見到 ...
小伙子. 發表於 2020-12-23 21:59

叫嘉姐做囉咁
又或者佢啲歌唔派903

入得星夢都知佢有腦極有限
SugarFree 發表於 2020-12-23 22:07

自貶身價
不過啱晒佢家下嘅藍血身份

真唔真呀?
kayzzz 發表於 2020-12-23 22:33

到底內容係乜?

估唔到支柏豪真係咁受歡迎
mosesming 發表於 2020-12-24 12:28

買返蒞?

請幫埋我
xteve 發表於 2020-12-24 12:44

幫完你同我講

肯定啦!本來係華納都好地地既,
可能佢覺得自己演戲好掛,咪入cctvb囉!
入左cctvb預左啦!之前俾人雪, ...
RichieLau22 發表於 2020-12-24 12:25

入完都唔見佢拍電影咁滯

Kingjer
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

全城狂插依啲佢預左啦,只係背後得到既利益多到唔介意身敗名裂姐
nbhddddd 發表於 2020-12-24 14:05

但佢嚮香港已經玩完
如果開紅館恐怕售票重衰過千嬅

回復  kenneth

有既...不過都唔係叫做好紅既戲囉!況其重點係:完全唔覺得佢好戲
...
RichieLau22 發表於 2020-12-24 15:21

無間行者之生死潛行
呢齣我有睇 因為我乜戲都睇 就啱時間就睇
不過當佢拍緊電視劇咁
Btw 原來佢會做馬騮吖

RE: [集中討論] 曾被指港獨 周柏豪上黨媒指要聽阿媽話

d人鐘意佢既原因不外符幾個姐:樣,樣,同樣
RichieLau22 發表於 2020-12-24 15:44

早年睇佢拍葉念琛
已經覺得佢啲戲好浮誇 好唔自然
連把聲都好難頂
真係擺明係做緊戲咁
好心啦! 唔好啦!

但條片 美菊 個樣真係黑晒,心不在焉甘。 吾理佢支持與否,只係覺得佢ge 動靜表現得非常吾自在。 ...
hkbaby 發表於 2020-12-24 15:38

被人監要去咁
但佢又唔似肥媽講啲嘢可以兜到話佢只係身在曹營

Agree 比紅軍好過
kaman921 發表於 2020-12-25 20:12

咁咪即是cctvb陰佢? 過橋抽板

嗌得好
kaman921 發表於 2020-12-31 15:31

個記者可以日日入cm刮新聞

周柏豪跪住上央視跨年騷 現身一分鐘少過菊梓喬
John 發表於 2021-1-1 00:35

跪乜?blm?