返回列表 發帖

呂爵安Edan請出神級人物Wyman打造新單曲 成MIRROR第6位Solo歌手

Edan精通鋼琴、小提琴,在MIRROR中素有音樂才子之稱,而即將釋出的個人單曲的製作班底可謂十分華麗,監製為Edward Chan(陳浩然),作曲為Cousin Fung及Raymond,而Edan亦會參與作曲的部份,填詞則找到殿堂級的Wyman(黃偉文),這也是Wyman時隔3年繼顏卓靈的《惡女》後再為新人填詞,光是這個陣容已經令期待值滿檔,據知Edan接下來會進行錄音工作,而他自己亦十分期待透過歌曲讓大家看到另一個不同面貌的Edan。

Sources: Hk01 23/12
https://www.hk01.com/%E7%9C%BE%E6%A8%82%E8%BF%B7/565652/%E5%91%82%E7%88%B5%E5%AE%89edan%E8%AB%8B%E5%87%BA%E7%A5%9E%E7%B4%9A%E4%BA%BA%E7%89%A9%E6%89%93%E9%80%A0%E6%96%B0%E5%96%AE%E6%9B%B2-%E6%88%90mirror%E7%AC%AC6%E4%BD%8Dsolo%E6%AD%8C%E6%89%8B

討論重點:得Edan有solo? 有啲想睇埋Jeremy出solo

個人意見:我愛Edan

希望唔好再反白眼
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

支持安兒

希望冇懶音

唔係之前話Jeremy今年都有solo嘅咩

Btw mirror 2021年繼續轟炸樂壇

如果加埋Jeremy,7個仔每人3首solo+團2首歌,一共有23首歌

Cousin Fung Edward Chan! 好期待
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

有無其他mirror 成員出新歌就有新聞做宣傳

有啲樣衰

呂安好叻
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

支持EDAN, 我愛呂爵安

新歌班底極華麗

會轉身嗎?
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

出首無眉歌
再將我相信的如煙火般綻放

叻仔!

期待兒登出solo
但呢個班底有啲驚係悶歌

Wyman睇中佢

發現報導mirror 成員的排序,Jer排前,之後AL才到AK
明明三位都係同日推出單曲。

01好明顯一次寫哂N篇文再分日子出

btw支持安兒正式開始派台
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

呂安世一

不過個班底
希望唔好整d咩金草莓出嚟

咳神同edward

但通常佢哋派台都幾個一齊上電台同宣傳
今次得佢一個?

笑咗
成個班底都係伏

留名支持edan有份參與作曲
希望下年攞到新人獎

使唔使咁早炒定新聞?

期望越大 越難滿足呀

新歌班底極華麗

會轉身嗎?
John 發表於 2020-12-24 12:31

俾你搶左黎講添
但通常佢哋派台都幾個一齊上電台同宣傳
今次得佢一個?
kenneth 發表於 2020-12-24 14:38

可能經歷上年之後發現都係唔好一次過出晒咁多

原來伊人仔都係得新城有新人獎

一次推太多人的話又要爭quota

希望安兒練好咬字

2019 姜、Ian
2020 JER、AL、AK
2021 Edan、Jeremy
2022 ?????

唔知Tiger Frankie Alton Stanley同Lokman 有無機會solo

呂爵安世一
要努力練咬字呀

2019 姜、Ian
2022 ?????

唔知Tiger Frankie Alton Stanley同Lokm ...
hehehaha 發表於 2020-12-24 18:35

Frankie..唔好喇哇,Stanley好似有講過無出solo歌嘅諗法,因為自己知自己唔係唱歌材料

Edan

邊個黎。。。

原來伊人仔都係得新城有新人獎

一次推太多人的話又要爭quota
on07111 發表於 2020-12-24 17:57

契仔上年新城嘅獎,仲係花老母犧牲咗MIRROR組合獎換比佢

2019 姜、Ian
2022 ?????

唔知Tiger Frankie Alton Stanley同Lokm ...

Alton就算啦~~

發現報導mirror 成員的排序,Jer排前,之後AL才到AK
明明三位都係同日推出單曲。 ...
xteve 發表於 2020-12-24 13:15

可唔可以示範吓點樣不分先後咁講3個名?
在這畢生不滅 無極的狀態

可唔可以示範吓點樣不分先後咁講3個名?
losyes 發表於 2020-12-25 11:14

應該要以某些準則排名。先以派台歌次序排,所以KT跟住到Ian
另外三人因同日派第一plug,所以可以依英文字母排名AK,AL 先到Jer
或者可以以4台榜成績排名,咁Jer可以排先,然後到AK。

明明三位都係同日推出單曲。 ...
xteve 發表於 2020-12-24 13:15

可能記者根據自己喜愛程度排序呢

2019 姜、Ian
2022 ?????

Alston 同 lokman做翻重操嘻哈就夠
Stanley可能拍劇好D
Frankie 唔清楚
Tiger 可能得
音樂記錄
don't forget tonight

今時今日都仲有人吹奏光頭佬..
條友填詞係撞手神
一陣填d懶係有gimmick自己覺得好風趣, 但完全唔會令人有共鳴勁騎呢既theme俾你就收得皮

大力支持呂爵安
不過都係唔可以太大期望
一嚟未對佢唱功好大信心 仲未計大家最鍾意彈嘅咬字
二嚟佢都似想做首佢最鍾意嘅台式情歌=悶
三嚟 個班底華唔華麗就見仁見智啦

殿堂級的Wyman,但有時仲填得奇怪過新人

2019 姜、Ian
2022 ?????

Tiger, Frankie, Alton, Stanley, Lokman
呢幾個一齊出隻小組歌算啦.

咬字不是特別好
Hello Everyone

至於新一年,Jeffrey謂因大學最後一年,所以要忙於學業;而Edan就自爆將於今年首度單飛出新歌,「我本身好鍾意啲台式情歌,所以第一首歌就想用呢個風格,自己都有份參與作曲。」不過他最開心是邀請到黃偉文填詞,「係監製Edward Chan提議,我話係咪真㗎?梗係想啦!呢個都真係一個緣份嚟嘅。」...

原文: https://hd.stheadline.com/life/e ... B5Stephy%E6%8B%8DMV

原來Edan有份作埋曲 又對佢加咗分
希望肥Y唔好hea佢
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C