返回列表 發帖

《膠戰S2》討論區

膠戰S2
CH.99 ViuTV
逢星期日 22:30-23:30

呂爵安 | 魏浚笙 | 岑珈其 | 徐浩昌 | 黃正宜 | 劉沛蘅

六個雜牌兵天生骨骼精奇,各自代表住「弱雞」、「索女」、「靚仔」、「麻甩」、「偶像派」同「肥仔」,
大纜都扯唔埋嘅佢哋將會化身派膠專員,進行各種恥力無下限嘅對決,
例如「三項膠人賽」、「保護系列」、「口技遊戲」、「一日扮動物」等等,
憑住低智商、高技術嘅玩膠行為,為香港人帶嚟歡笑聲!俗語有話,睇人high high最開心!

睇黎樓主都係睇edan

等咗樓主開po好耐
今集呂宋芒好好笑
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

終於開post.LM

支持Edan
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

終於有人開膠戰po

edan同Jeffrey都好靚仔啊唔知點揀好

好好笑 阿正d表情

Edan食棉花糖講野咬字正過平時

好好笑 阿正d表情
edwardngwy 發表於 2020-12-25 00:50
比Jeffery任吸血既痴女
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

支持edan

腹”雞”
Infinity & Eternity

估唔到岑珈其做綜藝都咁正
六個之中最like佢

覺得佢地自己玩得好high
但我作為觀眾睇得好悶

睇左兩集半棄左

支持呂爵猩

唔明拍得咁辛苦,點解唔剪多兩集,好多遊戲都skip咗

edan同Jeffrey真係好靚仔

大猩猩呢part睇幾多次都忍唔住笑
不過最鍾意都係辦公室戰,edan著西裝真係無得輸
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

播著地

阿正好正
呢啲痴線婆做綜藝最正

同埋兒登都叫靚仔?
咁Jeffrey叫咩?

同埋啲剪接好唔掂
明明夠做廿集硬cut做十五
搞到有啲game成part skip

同埋啲剪接好唔掂
Frankiekiekie 發表於 2021-1-1 04:52
慈善啤王大賽果集
都未get到每個game點玩已經玩完

同埋啲剪接好唔掂
Frankiekiekie 發表於 2021-1-1 04:52

真啊!我都有同感
所以會搞到好多地方睇落唔連貫,減低咗搞笑效果

靚仔孖寶
好期待快啲聽到edan首solo情歌
唔知會唔會忍唔住笑

今晚有FB live有兴趣嘅支持下

咁快就播完 唔捨得
希望 cut 咗嘅 game 擺返上網

有Season 2 !

期待season 2

有Season 2 !
jasonng 發表於 2021-1-8 23:29

到時等你再開post

終於睇完十五集啦
真係半個鐘好唔夠喉
希望真係有season 2,同每集一個鐘

日期: 3/2/2021
活動: ViuTV新春遊戲節目《膠戰新春SP》 探班
嘉賓: #岑珈其#、#呂爵安#、#魏浚笙#、#劉沛蘅#、#黃正宜#、#徐浩昌#。
時間: 12:30

估唔到有新春版

Season 2 coming soon

同埋啲剪接好唔掂

同意
skip咁多game好可惜
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

期待兒登回歸綜藝

今晚有喇

今晚記得睇

今晚有生生同Tiger’s Door嘅主人

https://www.instagram.com/p/CU1eojLrWQ0/?utm_medium=copy_link

終於睇完十五集啦
真係半個鐘好唔夠喉
希望真係有season 2,同每集一個鐘 ...
michael344 發表於 2021-1-9 15:04

哇!可能ViuTV 見到你意見
最後2句中晒!

支持阿正

羨慕生生可以攬住兒登 不停聞佢

193真係好廢

笑位好似比error包辦晒
請記得 留住感覺 過渡在人海
我感激 曇花盛放

想幫兒登抹汗

笑到有腹肌

回復 39# losyes