返回列表 發帖

Shine演唱會2012

原來冇人開post@@

岩岩睇完,正呀
10週年回顧好感動
同場仲有cookies(7餅)做嘉賓

歡迎討論

:'( :'( :'( COOKIES終於返黎啦!!!我等左幾年啦
:( :( 雖然無左兩餅

new ac:留言
the old ac:做板主,開電視區post

好正~成個演唱會D歌都可以跟住唱~
全無冷場,要唱功有唱功,要感動有感動,
要回憶有回憶,要睇雞肉有雞肉(笑)
Cookies唱番心急人上真係驚喜,仲要跳跳唱唱~
真係正~唔睇真係會後悔~因為會錯過左我地的黃金十年~

聽日到我睇啦~~~ :D
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

MIKI隔離嗰個好似泳兒 :funk:

買唔到限量single!!!
好想再睇呀hahaha

燕尾蝶....

有沒有人有Cookies-心急人上@SHINE AGAIN CONCERT link?
我想聽看:o

:'( :'( :'( Theresa又去左拍劇同Serena又去左加拿大!!
係差2餅咋!!!!!點解我唔買飛睇天佑呀!!我好後悔...難得一次有cookies

回復 9# 實力ruby

:kiss: thank for sharing!

經典

有视频么?

Theresa又去左拍劇同Serena又去左加拿大!!
係差2餅咋!!!!!點解我唔買飛睇天佑呀!!我好後悔... ...
實力ruby 發表於 2012-8-4 11:49

唉..其實我覺得就算Theresa喺香港都未必去啦....佢地d關係搞到咁:'(
有心去既話..喺台灣都趕番黎香港啦....1晚姐.....
好想Theresa同Serena都喺到:'(

今晚嘉賓係HOCC..

今晚嘉賓係HOCC..
timmy 發表於 2012-8-4 23:51

勁愛你???

勁愛你???
阿mark 發表於 2012-8-4 23:53

合唱《勁愛你》再獨唱《水花四濺》(估唔到唱呢首!)
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

SHINE的確帶到好多回憶比我
好睇!!!PS: RUNDOWN反白...未睇唔好睇XD

01.Opening Music
02.祖與占
03.兩個龍捲風
04.熊貓
05.天又藍

06.曼谷瑪利亞
07.SHINE
08.一一
09.東涌日和

天佑SOLO
10.伊利莎伯太遲來 X 碳
11.流星月台
12.茶餐廳(PIANO VERSION)

SHINE TALK
13.煞科 (半首)
14.失樂園
15.頭髮亂了 (一段仔)+跳舞
16.the best is yet to come

又南solo
17.避雨
18.迷幻彩虹
19.單車

20.半成年
21.去吧!旺角揸FIT人!
22.勁愛你 (With HOCC)
23.水花四濺

24.舊生會旅行
25.簡單而隆重
26.俗
27.鼎鼎大名

28.第二春
29.燕尾蝶
30.十八相送

評分人數

• 釘釘

派台歌中無唱既得《坦克車》...
論盡樂迷,敢愛敢恨

今次個SHOW真係好睇
最正係第一隻已經好多人企係身

頭髮亂了叫到癲:$;P

星勤 發表於 2012-8-5 01:14

呢隻真係唔唱都罷就...

唱____叫到癲
tobby 發表於 2012-8-5 01:22

估唔到天佑咁勁*v*

估唔到天佑咁勁*v*
harry 發表於 2012-8-5 01:25

其實只要 live 唱,首歌我覺得一樣都係咁 high XD
論盡樂迷,敢愛敢恨

估唔到天佑咁勁*v*
harry 發表於 2012-8-5 01:25

佢瘦左超多
佢o係我面前我差d缺氧哈哈

唉..其實我覺得就算Theresa喺香港都未必去啦....佢地d關係搞到咁
有心去既話..喺台灣都趕番黎香 ...
ricorico07 發表於 2012-8-4 19:23

serena 響加拿大安胎,所以真係想黎都黎唔到
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2012-8-5 01:14

仲有"任我"

想問下《簡單而隆重》個編曲係邊個版本?天佑版定係又南版?

真係基本上所有派台都有唱喎!連冇派台既《炭》都有!如果有埋《Superstar》同《荷蘭水蓋》就圓滿喇!

cookies+shine-心急人上終於有個清d的

想有cookies+at17做嘉賓

想問下《簡單而隆重》個編曲係邊個版本?天佑版定係又南版?

真係基本上所有派台都有唱喎!連冇派台既《炭 ...
Riverfish 發表於 2012-8-5 04:40

又南果個VER. =]

今晚有FIONA:Q
勁愛你X886 :Q

今晚有FIONA
勁愛你X886
艾石仔 發表於 2012-8-5 22:38

:'(:'(
早一日遲一日都好high -.-

今晚上台既仲有 wyman
論盡樂迷,敢愛敢恨

有冇人可以貼返依3晚既rundown?

有冇人可以貼返依3晚既rundown?
timmy 發表於 2012-8-6 00:30

8.4果晚既RUNDOWN POST JOR:)

3/8 第一晚

1. 祖與占 (2002 電影男孩)
2. 兩個龍捲風 (2003 Natural Shine)
3. 熊貓 (2002 心頭好)
4. 天又藍 (2002 心頭好)

5. 曼谷瑪利亞 (2003 半熟男孩)
6. SHINE (2012)
7. 一一 (2002 電影男孩)
8. 東涌日和 (2003 Natural Shine)

[天佑時間]
9. 伊利沙伯太遲來 (2002 心頭好)
10. 炭 (2003 半熟男孩)
11. 流星月台 (2006 Shine On)
12. 茶餐廳 (2012)

[天才表演]
13. 煞科 (鄭秀文)
14. 失樂園 (草蜢)
15. 頭髮亂了 (張學友)
16. The best is yet to come (林一峰)

[又南時間]
17. 避雨 (2003 Natural Shine)
18. 迷幻彩虹 (2002 心頭好)
19. 單車 (陳奕迅)

20. 半成年 (2003 半熟男孩)
21. 去吧! 旺角揸fit人 (2002 電影男孩)
22. 勁愛你 (w/ Cookies)
23. 心急人上 (by Cookies)

24. 舊生會旅行 (2004 The Best of Shine)
25. 簡單而隆重 (2003 半熟男孩) (握手)
26. 俗 (2006 Shine On)
27. 鼎鼎大名 (2006 Shine On)

28. 第二春 (2012)
29. 燕尾蝶 (2002 電影男孩)
30. 十八相送 (2002 心頭好)

5/8 第

4. 天又藍 (2002 心頭好)

5. 曼谷瑪利亞 (2003 半熟男孩)
6. SHINE (2012)
7. 一一 (2002 電影男孩)
8. 東涌日和 (2003 Natural Shine)

[天佑時間]
9. 伊利沙伯太遲來 (2002 心頭好)
10. 炭 (2003 半熟男孩)
11. 流星月台 (2006 Shine On)
12. 茶餐廳 (2012)

[天才表演]
13. 煞科 (鄭秀文)
14. 失樂園 (草蜢)
15. 頭髮亂了 (張學友)
16. The best is yet to come (林一峰)

[又南時間]
17. 避雨 (2003 Natural Shine)
18. 迷幻彩虹 (2002 心頭好)
19. 單車 (陳奕迅)

20. 半成年 (2003 半熟男孩)
21. 去吧! 旺角揸fit人 (2002 電影男孩)
22. 勁愛你 (w/薛凱琪 )
23. 886 (by薛凱琪 )

24. 舊生會旅行 (2004 The Best of Shine)
25. 簡單而隆重 (2003 半熟男孩) (握手)
26. 俗 (2006 Shine On)
27. 鼎鼎大名 (2006 Shine On)

28. 第二春 (2012)
29. 燕尾蝶 (2002 電影男孩)
30. 十八相送 (2002 心頭好)

Encore 祖與占

5/8 第 三晚

4.  ...
discovered 發表於 2012-8-6 11:25

琴晚好正! 幾乎首首快歌都有人一齊唱, 特別最後第二春 燕尾蝶 18相送 同 encore 祖與占更加係全場大合唱!! 去吧!旺角揸fit人! d GO! 同 去吧去吧去吧全場一齊fing手!

5/8 第 三晚

4.  ...
discovered 發表於 2012-8-6 11:25

十八相送係收錄自《心頭好》專輯架
令人感動的演唱會!

終於寫完了三篇感受
有興趣的就看一下吧
Shine - 凡夫俗子代言人
Shine - 熱血青春代言人
Shine - 少數弱勢代言人

紅館開part 2 ^^

紅館開part 2 ^^
l00540 發表於 2012-8-7 07:55

商人真係好短視...
論盡樂迷,敢愛敢恨

紅館難full喎
到時可能shine又沉左...

老實講
有共鳴大家又識既歌真係唱得7788
再唱真係唔知唱乜,
不如比1-2年時間比佢地做歌做碟
3年後再開咪仲好...

老實講
有共鳴大家又識既歌真係唱得7788
再唱真係唔知唱乜,
不如比1-2年時間比佢地做歌做碟
3年後再開咪仲 ...
艾石仔 發表於 2012-8-7 23:21

認同。還有一點,既然是大家一手在Concert YY中把Shine拯救回來,別打完齋不要和尚,然後繼續非法下載他們的新碟。到時又沉左,唔知賴邊個好。講番,貿貿然開part 2而新歌不多的話,到時實俾人話冇新意,掠水 (又係大家話要拿拿臨開part 2,到時開左又話掠水@@"),睇到厭,而且一旦未儲夠fans貿貿然開紅館,到時盞滯銷,又會俾人話光輝不再。倒不如認認真真俾佢地繼續嚮樂壇闖,儲儲彈藥,到時再開紅館都名正言順得多。有D野係心急唔來的。