返回列表 發帖
首首都咁掂,點揀?  決定1月1 先投

呢個係你今年十大 (好似港台咁有同分)?

Sophy 呢度有903 嘅AGA級待遇

BAG’S A-SIDE AWARDS 2020
台灣年度推薦
頒發獎項:十大單曲

可以預告一下
呢一組係冇入選十大專輯既樂團 ...
bagfgfcde 發表於 2021-1-2 16:43

淺堤會推介《傳道的人》

提前入場warm up下先
btw 好似同某個大台嘅頒獎典禮撞期
小伙子. 發表於 2021-1-10 00:22

撞咗柳樹音樂會,到時bag係咪要搭巴士親自頒大獎比Mami

如果要用最嚴格定義,能夠做到歌影視大滿貫,齊晒歌后、劇后、影后嘅大獎,莫講話香港,係歐美都應該好罕有,期待呢位特別嘉賓

Stephy 做opening! 陣間金都拎獎之後會唔會有medley 表演?

三十大單曲好似唔係首首有上過你榜?

呢首真係正呀,但the hertz 會唔會仲有高位?

Opening 表演俾 Stephy 搶咗  

咩 medley  唱中華冷麵?

係,好多都係非派台 ...
bagfgfcde 發表於 2021-1-10 20:31

中華冷麵、fantasy tale、no one knows、酒渦與燕窩、親朋勿友(kary驚喜現身然後一齊跳唱生我的命)

Kids 係咪要出場喇

花瓣鋪滿天

11-20 位點解好似已經出哂我最鍾意果堆...

我投ge金都同天生二品都出左,欠樹樹

樹樹都唔中你?
on07111 發表於 2021-1-10 21:56

應該就係爭果首...

Serrini 同完柳做更壞的事,應該趕緊過嚟掃獎架喇

十大係咪首首都會介紹得咁有感情... 你段文字令我對首歌都加埋分

連榜都唔上,直接入十大!係我心目中,能成為天后係得三個steps 哈哈

點解網絡安全會得第三!?

真係超級鍾意去美之 去美之 去美之!

youngqueenz 就係成隻碟太連貫,我選擇唔抽一隻單曲出嚟推介,要聽真係聽晒

其實2020 indie album 真係有好多都苦大仇深,始終呢兩年香港人真係太鬱同憤怒,所以upbeat d 輕鬆d 或者擴闊格局既專輯比較能夠吸引我

第四同第三都係 fake 家謙 tag

No thanks

like NYPD & The Hertz?

Just have
bagfgfcde 發表於 2021-1-10 23:07

係 NYPD 同 the hertz,另外擴闊格局嘅係youngqueenz

第三、第四都係我心水

難道 top 2 係hirsk + 南洋?

係喎,唔記得咗呢度計《殘》係上年,唔怪之得好似硬係差咁隻先啱數

係喎,原來 i 都入唔到十大專輯,2020的確係多好碟

iii 三首歌掃咁多獎,可以做Ada 接班人

RB 應該只有遺憾白果獎

呢五個單位都好勁
恭喜 iii 拎左女銅
-Prince- 發表於 2021-1-10 23:36

Jay Fung 咪即係男金

跳起 yeah 先!

希望天生二品低位不過攞到熱播歌曲
JasOh103 發表於 2021-1-10 23:39

天生二品係我舊年kkbox 紀錄播放率最高,ko左網絡安全,我自己都好意外

天生二品係咁孖住網絡安全,真係好姊妹

Tanya有演過戲架咩?

好犀利,好圓滿! proud of bag!  You have done it!

想加獎了

拎都係實至名歸  

過一天!

冇錯
銀係李拾壹  
銅係陳健安

啱啱好係 ...
bagfgfcde 發表於 2021-1-11 10:55

iii 仲要同 ADA 一樣都係拎十大第六