返回列表 發帖
消息指千嬋啱啱喺紅館趕緊過嚟
WZA111 發表於 2020-12-31 23:05

turning turning turning turning turning around

年度十大歌曲第二位

面對末日即將降臨,該選擇流浪遠方找新居,
還是留在面目全非的家,呆等恐怖襲來?
當昔日風景已不在,所辛苦建立的一一倒下,
留低卻要被逼度過幽禁般的生活,
出走找新的嚮往,何嘗不是一件好事,
難道要等到粉碎時,先後悔當日為何無力勇敢?
然而在遠處重頭活過的人,內心亦難免充斥著愧疚與不捨,
望著曾熟悉與愛的慢慢沉沒,又怎會風流快活地過?
「仍未忘跟你約定堅持沒有死」
但願每位在荒土靜候的人,都能盼到黎明時分來臨。

「放手 轉身 人類 找到 宇宙 無垠 的光 不再望這一刻有甚麼
   曾力竭才想放 曾面對才想去躲 好想我 能重頭活過 」

地球來的人
主唱: 馮允謙
作曲: 馮允謙 / T-Ma
填詞: 王樂儀
編曲: T-Ma / 林岳霆 Lincoln Lam
監製: 舒文

Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

希望幸福門至尊
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

冇人估中至尊 但係好多估中咗十大

今年最有feel真係呢首...

年度最高播放率歌手
鄭秀文

鄭秀文 837
謝安琪 780
陳奕迅 777
Gin Lee 560
馮允謙 402

...
JasOh103 發表於 2020-12-31 21:45

你聽sammi 同kay邊d歌可以聽咁多?

地球-->銀河?
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

月光族

冇人估中至尊 但係好多估中咗十大

今年最有feel真係呢首... ...
JasOh103 發表於 2020-12-31 23:10

恭喜三生一吻!!!

一齊全場大合唱:越戒越愛越愛越戒 彷彿終生討債
Garfield 發表於 2020-12-31 23:04

全場大合唱big hit雙雙好feel d

chernobyl?

東京人壽!

年度至尊歌曲

病毒,能夠顛覆一個世界,
輻射,可以摧毀一座城市,
往往殺個措手不及的,都是最微乎其微的事物。
核爆後的Pripyat一夜之間變成荒廢區域,
曾載滿生命力的地方,瞬間就灰飛煙滅,只剩下沙礫與污垢。

2020年的大災難,不止是一場疫情,
全球性爆發的示威潮和逆權運動,
足以證明亂世裡充滿著多麼的不公義與壓迫。
歌詞中提及崩潰的課室,教堂,與戲院等等,
正是政治腐敗下所引發起的社會議題,
我們見證教育如何被凌駕,宗教的分歧導致衝突,
以及昔日偶像為私利而變質。
種種崩壞,正是世界邁向滅亡的先兆嗎?

未共你驚世駭俗難認命,兌現當初的約定,
或者淒美的結終,才是最圓滿的結局。
置之死地而後生,留在毫無退路的境地,
也許能為深愛的家園,守出個生機。

「如若有天 這城又見 白灰飛 鋪千里
   旁人在四竄 亦都不走等~你
   存亡若有命 洪爐熔掉 不必刻意避
   情願抱著你 完成這壓軸戲
   同遺落 放射塵 滿地 」

我在切爾諾貝爾 等你
主唱: 麥浚龍
作曲: BERT
填詞: 黃偉文
編曲: 黃兆銘
(Chaser by Eric Chan)
監製: 麥浚龍 / BERT

係麥老闆牙

chernobyl?
ed8671ed 發表於 2020-12-31 23:15

Yassss!

琪琪黑面了

Yassss!
JasOh103 發表於 2020-12-31 23:16

千千白果...

年度至尊歌曲

病毒,能夠顛覆一個世界,
輻射,可以摧毀一座城市,
往往殺個措手不及的,都是最微乎其微的 ...
JasOh103 發表於 2020-12-31 23:16

竟然
唔怪得juno都有男銅
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

Gin Lee is robbed.

um......respect.

支持JasOh103

以為係幸福門......

很失望
幸福門難道比我XXXXXXX你差嗎

D我我你你歌曲 同菊梓喬有咩分別
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

很失望

D我我你你歌曲 同菊梓喬有咩分別 ...
John 發表於 2020-12-31 23:21

Hana=好聽

恭喜曬咁多位得獎者
Jace真係好勁呀

揀咗呢首做至尊就預咗冷凍全場 (好似依家出面同Chernobyl既天氣咁)

遲啲會有分數睇 頭先知會overrun所以頒得快咗
等陣慢慢覆

Thanksss for coming everyone!
2021大家都要加油 Happy new year!!

出年見啦

Happy new year 新一年希望可以見到雲姨上榜

明年見
想睇十大有冇造馬
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

十大揀得幾好喎,support!

明年見
想睇十大有冇造馬
cymusic 發表於 2020-12-31 23:36

我估有

一姐詠地位Confirmed ,我好開心呀
Wish you Hapi new year

開始~開始有心跳~

年度差一點我們會有十大
一千零一頁
主唱:李靖筠
作曲:張繼聰
作詞:小克
編曲:徐浩 / 黃兆銘
監製:徐 ...
JasOh103 發表於 2020-12-31 22:06

唔鍾意 neurology 嘅我表示 kicking out Alzheimer’s is GREAT!!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

其實個十大揀得唔錯
好有 JAS 嘅風格
Pop 得嚟好 GQ
有啲意外 JACE 有兩首
係咪因為 JAS 同 JACE 讀音差唔多所以有 Bonus
同埋好失望 Gin Lee 得第三位 + 女銀
我在切爾諾貝爾等你 買咗碟之後其實都聽多咗
係好聽嘅 至尊都唔會話太冷
另外 Joey is robbed 東京人壽白果好慘
最後想講句 well done JAS 同 HAPPY NEW YEAR
二〇二三年度全女班投票

不過其實Gin Lee有女銀+十大成績都算係咁啦 收貨
今年真係偏遲發力

其實個十大揀得唔錯
好有 JAS 嘅風格
Pop 得嚟好 GQ
有啲意外 JACE 有兩首
係咪因為 JAS 同 JACE 讀音差唔 ...
616.1314 發表於 2021-1-1 00:15

你唔係反JACE架咩
咩 GQ

你唔係反JACE架咩
咩 GQ
bagfgfcde 發表於 2021-1-1 00:43

明明我就俾曬 JACE 兩首歌入圍我個頒獎禮
二〇二三年度全女班投票

明明我就俾曬 JACE 兩首歌入圍我個頒獎禮
616.1314 發表於 2021-1-1 00:57

做咩對人彘咁好

做咩對人彘咁好
kel_kelvin 發表於 2021-1-1 01:00

話說係睇完 bag share 既一篇報導之後對 JACE 有 d 改觀
二〇二三年度全女班投票

Earmon壞咗
點算
WZA111 發表於 2020-12-31 21:41

首歌佢清唱到咁掂 唔驚!
希望謝安琪識下台的美麗
賴爽 發表於 2020-12-31 21:43

雪櫃等緊佢
Gin Lee 哭了
不過都恭喜心姐
616.1314 發表於 2020-12-31 21:45

各自兩座女金 幾好呀
睇下邊個三封先

心姐表示每首播十次都贏 (好似係)
cymusic 發表於 2020-12-31 21:46

可能心姐播幾多瘦瘦就播幾多呢 好似903咁
eason 個播放率.
chachacharlie 發表於 2020-12-31 21:46
喜歡
John 發表於 2020-12-31 21:46

咁啱 今年慈善音樂會前當開show咁做功課
平均一日要聽1.53次ginlee
RVHOCPC 發表於 2020-12-31 21:55

一首gin lee solo + 一加一/獨一無二

恭喜哂彼個所在
Wonders 發表於 2020-12-31 21:48
雙面加菲
Wonders 發表於 2020-12-31 21:59

我boss果然好了解我

人話 廢學
josey 發表於 2020-12-31 22:19

人話跨年難啲 不過第二首真係有 因為今年的確好廢
Congrats 美音!!
chachacharlie 發表於 2020-12-31 22:20

喜歡Stephy 今年歌影視都大豐收

kwanie 發表於 2020-12-31 22:21

首奪十大
球已著了地
John 發表於 2020-12-31 22:21

嘉瑜!!
若有若無出場未
stopzi 發表於 2020-12-31 22:23
數下先
Wonders 發表於 2020-12-31 22:23

你兩個玩手指呀
想同邊個結婚
RVHOCPC 發表於 2020-12-31 22:23

聽完首歌唔想了
我不想努力了

你比過AGA女金未? CM + 903都快過你
Wonders 發表於 2020-12-31 22:31

我早過CM俾AGA至尊歌!! 早過903俾AGA作曲人大獎
一人之警is coming!
ed8671ed 發表於 2020-12-31 22:30
男金林家謙準備衝上台!
chachacharlie 發表於 2020-12-31 22:34

Byeeee 佢去咗後台乾一罐的汽水~~^^##**~~ 唔會返出黎
環球一二三姐齊晒
kwanie 發表於 2020-12-31 22:36

數得好好 !
點解唔係一姐妍嘅牆身有裂
RVHOCPC 發表於 2020-12-31 22:36

呢首聽落冇咁舒服
支持天生二品至尊歌
bagfgfcde 發表於 2020-12-31 22:36

如果派埋網絡素人版本真係會考慮
一姐詠!
chachacharlie 發表於 2020-12-31 22:37

睇你點睇 兩首十大好勁 不過高位係另一個環球女人
所以AGA就係三妹
Zeno

第七位係咪隔離studio with 家謙

喜歡家謙柒
on07111 發表於 2020-12-31 22:37

笑死
若有若無!
stopzi 發表於 2020-12-31 22:38

你個榜就係

Gin gin仲有幸福門同埋美男子兩粒子彈等緊
WZA111 發表於 2020-12-31 22:50

兩首都有十大分
支持JACE!!
ed8671ed 發表於 2020-12-31 22:51

天后in the making!!
jace竟然兩首
kevinlai1621 發表於 2020-12-31 22:50

快慢都carry到咁好 wanna da bin lo/隔離 都係今年專屬既詞 (hopefully)
Ada表示佢準備搶強多兩首,Mad 同 SYNT
on07111 發表於 2020-12-31 22:49

Lovestory2搶成件事型啲
Jace stan
以後要再多啲支持呢個榜
cymusic 發表於 2020-12-31 22:49
一姐!
UserinCMF 發表於 2020-12-31 22:47

前途無可限量 期待Jace 2021更多好歌更多quota
痴線兩首
Wonders 發表於 2020-12-31 22:47

兩首都係時代曲
餘情無謂再講
RVHOCPC 發表於 2020-12-31 22:47

好叻!! 很安全!!
敢不同 道別傳統
從沒有造過先可叫夢
WZA111 發表於 2020-12-31 22:44

嘩 呢首都幾想起舞worrr
要做更壞的事
stopzi 發表於 2020-12-31 22:45

壞過婷婷

支持美音 安仔
仲有mami 不過我至尊歌錯左
小伙子. 發表於 2020-12-31 22:51

唔緊要 個個都錯
估唔到 Terence Lam 既翻唱都入到十大..
on07111 發表於 2020-12-31 22:52

希望樹樹繼續串爆呢條友
啲好聽既歌出哂
得翻美藍絲與私煙同敢呢啲爛歌
bagfgfcde 發表於 2020-12-31 22:53

明明第四你都愛 仲要all time十大
#條女咩事
cymusic 發表於 2020-12-31 22:53

掃獎modeee
第三第四位又打孖上兩首
on07111 發表於 2020-12-31 22:54

你係咪以為兩首何方
兩首十大都無女歌手三甲咁慘豬
kwanie 發表於 2020-12-31 22:55

因為女銀都係兩首十大(分) 女銅女金歌海戰術
好緊湊
好多天后輪住出場
WZA111 發表於 2020-12-31 22:55

我支持女權!
請支持下一位前輩
RVHOCPC 發表於 2020-12-31 22:55

我支持 下一位
浦 銘 心 之 科 學 !
Wonders 發表於 2020-12-31 22:55

你表面係心粉 內裡係祖粉
呢首會好聽過第三、四位
ed8671ed 發表於 2020-12-31 22:57

唱功輸晒
掛住以前果個shiga
cymusic 發表於 2020-12-31 22:56

the old Hong Kong Taylor can’t come to the phone right now

真愛
kayzzz 發表於 2020-12-31 23:05

好慘呀佢 頒個獎安慰下佢先
一齊全場大合唱:越戒越愛越愛越戒 彷彿終生討債
Garfield 發表於 2020-12-31 23:04

太好聽了!!
十大好多女
ed8671ed 發表於 2020-12-31 23:04

你望下四台頒啲男歌手....大部分都撐唔落
Gin Lee!
John 發表於 2020-12-31 23:03

好勁!
係咪收咗球記錢...
timc524 發表於 2020-12-31 23:03
十大sponsored by環球
WZA111 發表於 2020-12-31 23:02

今年真係諗起17年 aga gin rk kary

希望幸福門至尊
John 發表於 2020-12-31 23:09

始終都係 #team美男子 多啲
GinGin都攞過至尊 好叻叻
你聽sammi 同kay邊d歌可以聽咁多?
kayzzz 發表於 2020-12-31 23:11

應該係搞百大選嗰期都聽多咗琪琪
瘦瘦年中揀咗個Top 25 所以都聽得幾多

https://www.last.fm/user/JasOh103
地球-->銀河?
on07111 發表於 2020-12-31 23:12

都有flow 不過銀河出咗而我覺得Wyman填Chernobyl再中啲 而且好多寓意喺裡面
月光族
josey 發表於 2020-12-31 23:13

Good guess tho 喜歡嘉儀
恭喜三生一吻!!!
kayzzz 發表於 2020-12-31 23:13

唔好啦 咁遲先派
bagfgfcde 發表於 2020-12-31 23:15

千千紅館唱緊live!!
全場大合唱big hit雙雙好feel d
on07111 發表於 2020-12-31 23:15

有唱功好心就唔好學人遞mic啦
東京人壽!
小伙子. 發表於 2020-12-31 23:15

唔好啦 差過心之科學好多其實

以為係幸福門......
WZA111 發表於 2020-12-31 23:21
很失望

D我我你你歌曲 同菊梓喬有咩分別 ...
John 發表於 2020-12-31 23:21

我始終都係 team #美男子與香煙
原來連續第二年 我xxxxx 9字歌至尊
um......respect.

支持JasOh103
on07111 發表於 2020-12-31 23:21

Thankssss for #rrrrespect
Gin Lee is robbed.
kel_kelvin 發表於 2020-12-31 23:20

...of 903 awards!
竟然
唔怪得juno都有男銅
kevinlai1621 發表於 2020-12-31 23:18

係 所以啱先出 合唱歌
係麥老闆牙
小伙子. 發表於 2020-12-31 23:16
琪琪黑面了
WZA111 發表於 2020-12-31 23:17

老闆好自私搶至尊搞到員工得第四位