返回列表 發帖

陳卓賢Ian被揭缺席頒獎禮密會混血模特兒Amy深夜發IG長文回應

MIRROR成員陳卓賢(Ian)繼早前被傳與港姐冠軍陳曉華(Hera)發展至同居關係之後,Ian的緋聞不斷發酵,更一度被指譜出一男五女的6角戀,而他亦未曾親自公開回應過,甚至連昨日(30日)舉辦的《新城勁爆頒獎禮2020》亦缺席。除了Hera之外,另外4名「緋聞女友」包括有「翻版廖碧兒」之稱的混血模特兒盧慧敏(Amy Lo)、蘇皓兒、陳俞希(Hailey)以及余香凝妹妹余潔滢。除了今日(31/12)終被傳媒揭發誰是真正女友

據傳媒報道指,有讀者爆料透露Ian與Amy Lo於昨日(30/12)在中環碼頭拖手現身,而且態度親暱,期後乘搭下午5點半的船入坪洲,全程未見有工作人員或攝製隊跟隨,下船後有一男一女迎接。

不過在Ian與Amy Lo拖住入坪洲的同一日,其實也是《新城勁爆頒獎禮2020》的重要日子,當中MIRROR可說是今年的大贏家,除了贏得「勁爆組合」外,其餘5位單飛成員都有斬獲,姜濤和Ian(陳卓賢)均奪得「勁爆人氣偶像」,所有成員都到齊,惟獨缺席的Ian透過拍片分享得獎感受,據知,MIRROR經理人指Ian因拍劇而缺席頒獎禮,豈料之後卻被踢爆缺席與當日與佳人約會。

其實早前就已經傳過Ian的「真命天女」是正合作拍攝新劇《無限斜棟有限公司》的Amy Lo,而女方亦獲安排在剛播畢不久的人氣ViuTV劇集中《男排女將》大結局登場。早前就有劇組工作人員爆料指曾親眼見證Ian及Amy打情罵俏,除了為對方揼骨、互相餵食,休息時間更行開二人世界。而現時27歲的Amy是中哥(哥斯達黎加)混血兒,有「翻版廖碧兒」之稱,也是余文樂御用模特兒,去年曾傳與《破風》演員、新生代男神朱鑑然撻着。

報道見街之後,Ian終於都在深夜(31/12凌晨)現身IG親自就事件解話,並指自己一早以「屋企人有事,處理該事嘅時間係同頒獎禮相撞」為由向公司請假,而劇集的拍攝亦「一早已經完成」,並表示私事一向不回應:「因為想大家關注係我工作、作品。但今次涉及我工作態度,我想自己回應一下。」

《無限斜棟有限公司》可以稱得上是日本著名動漫《銀魂》裏主角坂田銀時經營的「萬事屋」香港真人版,故事講述由盧慧敏(Amy)飾演的陳家晞,父親陳鎮東本身是「全知偵探社」老闆,後來這家公司不知何解會「易手」予陳卓賢(Ian@MIRROR)飾演的張諾恆。(預告截圖)

Ian的IG Post全文如下:

私事一向都不回應,因為想大家關注係我工作、作品。但今次涉及我工作態度,我想自己回應一下。多謝大家關心,睇到報章話我聲稱自己拍劇唔去頒獎禮而係去拍拖,想講少少。

首先,劇集嘅拍攝一早已經完成,而我請假係早係一個月前請左,原因係屋企人有事,處理該事嘅時間係同頒獎禮相撞,對外講話係因工作未能出席係覺得關乎我屋企人嘅事無必要公開講太多。

我嘅工作態度一直無變,仍然係想做好每一個作品比大家聽,比大家睇。

祝大家新年快樂

From hk01

感想:覺得兩個人幾襯,fans應該會比較接受。

雖然2點頒獎禮5點影到拍拖唔一定真係因為拍拖甩底新城,不過新城真係好廢lol

會唔會係ViuTV特登放料宣傳新劇呢?

祝大家新年快樂

突然咁多緋聞 應該成為咗紅星威脅

人氣男子組合MIRROR成員陳卓賢(Ian)日前被爆暗撻「爆粗港姐」陳曉華,之後再傳他成功私有化索模盧慧敏(Amy Lo)和同劇拍檔余潔滢,加上與ViuTV一姐陳俞希及蘇皓兒曾有親密關係,一男5女夠晒熱鬧。

全程不避嫌拖手
周旋5女之間的Ian,被封為新一代靚女收割機,他連日亦刻意避開傳媒,對戀情未置可否。在2020年最尾一日,Ian身邊的真命天女終於正式揭盅。今年27歲的Ian,最終情定與他同屬高頭大馬型兼同齡的墨西哥混血索模Amy Lo。昨日(30日)有《蘋果》讀者何小姐爆料指在下午5時許,見到Ian和Amy Lo在中環碼頭出現,二人更不避嫌全程拖着手,態度親暱。何小姐說:「其實係見到個女仔先嘅,因為見佢好高,戴咗口罩都有啲星味,之後再望吓個男仔,先發覺原來係Ian。佢哋搭下晝5點半船入坪洲,咁啱我又係搭同一班船,見佢哋落船嗰陣有一男一女接佢哋。」何小姐指現場不覺有工作人員在二人身旁,亦未見有攝製隊,估計二人是到坪洲甜蜜拍拖。

拍新劇一吻定情
其實《蘋果》早前已收到一名自稱劇組工作人員爆料,指Ian的真命女友的而且確是Amy Lo。二人在《男排女將》結局中,Amy就以彩蛋姿態出場,有指此乃Ian特意安排她參與。他們在另一部劇集《無限斜棟有限公司》更有不少錫嘴戲,該工作人員指今年9月開鏡時,lan已不自覺打雀咁眼望實Amy,估計當時他已認定目標打算全力「進攻」。該工作人員又稱拍攝時曾親眼見他們打情罵俏:「佢哋為對方揼骨、餵嘢食,break time兩個自己行開傾偈,要成棚人等佢哋。」

稱拍劇缺席頒獎禮
原本拍拖是甜蜜開心事,可是昨日是新城電台舉行頒獎禮的重要日子,MIRROR 11子齊集上台領取「勁爆組合」獎,惟獨不見Ian的蹤影,司儀指Ian因工作缺席頒獎禮,如今卻被踢爆和女友「蜜」會拍拖而賣甩兄弟。而花姐一直被網民指偏愛Ian,不過愛將為冧女連事業都懶理,唔知花姐會唔會嬲到頭頂出煙呢!
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

拍劇宣傳?
定係收到風1月1會拎獎

呢個時候幫Ian 谷人氣

希望伊人仔喺1月1號用正式開始拎叱吒十大的時候,記得多謝屋企人包括佢女友啦

哇…契仔又講大話…

仲要爲咗拍拖連頒獎禮都夠膽缺席
最慘係點解花老母又會由得佢咁過分,害咗佢

覺得拍拖無問題,但可唔可以誠實同有責任心啲
話曬琴日都係MIRROR第一次攞新城組合獎,連上年都無獎
咁大件事都可以掛住溝女唔出現…
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

希望伊人仔喺1月1號用正式開始拎叱吒十大的時候,記得多謝屋企人包括佢女友啦 ...
on07111 發表於 2020-12-31 09:52

可能佢已經係屋企人,而我們不知道

拍劇宣傳?
定係收到風1月1會拎獎

呢個時候幫Ian 谷人氣
michael344 發表於 2020-12-31 09:50

十大?最男?最歌我估無咩機會

時間分配得好好,頒獎時段要處理家人既事,完咗去處理私人事

時間分配得好好,頒獎時段要處理家人既事,完咗去處理私人事
kimjj 發表於 2020-12-31 09:59

時間管理大師

所以Hera係煙幕?定係前度?
我就是我!

其實冇講大話嘅
頒獎禮係1400-1600 係處理家事(對外稱工作)
咁人哋都係收工先去拍拖姐

有咩好嘈,尋日Ian嚟搵過我,所以冇去新城攞膠,完。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

我澄呢個名真係唔係浪得虛名
每次澄清都越描越黑
以後要叫佢做美澄
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

其實冇講大話嘅
頒獎禮係1400-1600 係處理家事(對外稱工作)
咁人哋都係收工先去拍拖姐 ...
michael344 發表於 2020-12-31 10:04

無論偶像解釋咩理由,fans都實信㗎
外人信唔信啫…自稱單身3年

契仔拍唔拍拖無興趣知
只希望佢可以好好珍惜自己前途
畢竟佢一直攞住全團最多資源
如果爲咗私事而缺席頒獎禮
對唔對得住MIRROR其他隊友同鏡粉

又係啲娛記亂寫
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

當年01捧美牙踩美巧
今年捧邊個
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

又係啲娛記亂寫
PenguinMusic 發表於 2020-12-31 10:23

蘋果有曬相,點會係亂寫
希望fans唔好再格硬幫契仔兜,柒咗就係柒咗
其實同花老母一樣係害咗佢…

無論偶像解釋咩理由,fans都實信㗎
外人信唔信啫…自稱單身3年

契仔拍唔拍拖無興趣知
只希望佢 ...
gocrazy 發表於 2020-12-31 10:21

請認清現實,Ian姜b呢D就算單飛都有job接ga la,唔好講到只要Ian有嘢做就係搶走MIRROR資源la,唔通當年Stephy拍戀愛自由式係搶區文詩資源

上面個白卡佬好L煩
十足十D連衛兵咁
只要唔係反Ian嘅人,全部都係敵人

請認清現實,Ian姜b呢D就算單飛都有job接ga la,唔好講到只要Ian有嘢做就係搶走MIRROR資源la,唔通當年St ...
ifeinano 發表於 2020-12-31 10:48

Kary仲搶曬cookies同ping pung嗰啲資源tim...最後cookies都係散(曲)

請認清現實,Ian姜b呢D就算單飛都有job接ga la,唔好講到只要Ian有嘢做就係搶走MIRROR資源la,唔通當年St ...
ifeinano 發表於 2020-12-31 10:48

咁咪放長雙眼睇下契仔可以行幾遠
講大話工作態度唔好,爲咗拍拖缺席頒獎禮嘅人
相信都唔會紅得耐,更何況宜家都未紅

十大?最男?最歌我估無咩機會
ifeinano 發表於 2020-12-31 09:59

開始

我就覺得ian唔去997都拎到大獎先反映到佢王者地位喎

Gin... 就... 唉!

蘋果有曬相,點會係亂寫
希望fans唔好再格硬幫契仔兜,柒咗就係柒咗
其實同花老母一樣係害咗佢… ...
gocrazy 發表於 2020-12-31 10:41
「據傳媒報道指,有讀者爆料透露Ian與Amy Lo於昨日(30/12)在中環碼頭拖手現身,而且態度親暱,期後乘搭下午5點半的船入坪洲,全程未見有工作人員或攝製隊跟隨,下船後有一男一女迎接。」

最簡單嘅解釋就係,佢屋企人住坪洲,出咗事去探佢
迎接嘅係家人,冇攝製隊跟係因爲佢真係有私事
唔通屋企人有事男女朋友就唔可以親暱咩
反正大家都係看圖講故事
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

d媒體真係成日都唔報d真情侶比我地J,日日報埋晒d假料
我估錯這個世界得到教訓

Kary仲搶曬cookies同ping pung嗰啲資源tim...最後cookies都係散(曲)
on07111 發表於 2020-12-31 10:58

柏高契女

我就覺得ian唔去997都拎到大獎先反映到佢王者地位喎

Gin... 就... 唉!
kenneth 發表於 2020-12-31 11:04

Gin  已經拎過新城女金,上左神台了

「據傳媒報道指,有讀者爆料透露Ian與Amy Lo於昨日(30/12)在中環碼頭拖手現身,而且態度親暱,期後乘搭下 ...
PenguinMusic 發表於 2020-12-31 11:06

咁樣個故仔唔通呀
班船5點半
頒獎禮2-4

「據傳媒報道指,有讀者爆料透露Ian與Amy Lo於昨日(30/12)在中環碼頭拖手現身,而且態度親暱,期後乘搭下 ...
PenguinMusic 發表於 2020-12-31 11:06

五點半先坐船,一袋二袋入去開party
頒獎禮MIRROR都只係2-3點半出場
係對個團有責任心嘅,去完頒獎禮再拍拖都得啦
上年大表哥叱咤早走都比人鬧咗咁耐唔敬業

就係因為花老母同盲粉嘅一直偏心縱容
太易得到資源契仔先咁唔識珍惜,唔尊重隊友
繼續澄清,繼續兜,過得到自己良心的話

既然都講到契仔咁紅咁皇者地位
麻煩快啲退團獨立發展啦
留係MIRROR真係委屈咗佢

咁樣個故仔唔通呀
班船5點半
頒獎禮2-4
fish3333 發表於 2020-12-31 11:16

盲粉表示無問題,點都會繼續死撐幫契仔兜
睇見就火滾,對唔對得住其他隊友同鏡粉

一個月前已經請定假
    點會屋企人出左事成個月先入坪洲探佢地
    仲要專登揀正頒獎禮嗰日
    我估佢2-4嗰陣真係搞緊屋企野
    完咗咪同女朋友去坪洲玩兼倒數
    係衰在佢呢排咁多緋聞都唔識避忌下
    仲要對外係同人講有工作在身唔去頒獎典禮
    點知而家仲要俾人影到同女朋友入坪洲
    先至俾啲娛記誇大黎講「為拍拖缺席頒獎典禮」

Love Hong kong

一個月前已經請定假
    點會屋企人出左事成個月先入坪洲探佢地
    仲要專登揀正頒獎禮嗰日
     ...
Hoitungtang 發表於 2020-12-31 11:25
其實美澄只要澄清埋有無去坪洲同做d咩就明哂
佢唔解話好難怪人懷疑佢做完家事就入坪洲溝女
唔想交代太多就不如唔好出琴晚個post
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

真正屋企人有事嘅姜仔
琴日都堅持全程出席頒獎禮
有糖話姜仔後台喊咗,唔知真假
但睇糖停車場影嘅相都見到姜仔眼腫腫
工作態度同責任心真係無得比

其實美澄只要澄清埋有無去坪洲同做d咩就明哂
佢唔解話好難怪人懷疑佢做完家事就入坪洲溝女  
唔想 ...
cymusic 發表於 2020-12-31 11:38

花姐嬲到無like po

又話鍾意短頭髮...

個澄清真係越講越衰,不如大大方方認拍拖啦

花姐掛住搞造星4呀?睇實d仔吖嘛

個澄清真係越講越衰,不如大大方方認拍拖啦
caseyl 發表於 2020-12-31 11:50

係lor...除非你話一腳踏兩船就唔認得啫

可以幫偽毒接替位置, 前輩可鑑, 音樂才子形象好冧女~
P.S.開始左好多次有心跳

BTW某g____會員都diss得幾出力, 唔通真係約埋套劇個女主入坪洲造新聞?
FIGHT for 陳柏宇

花姐嬲到無like po
fish3333 發表於 2020-12-31 11:44

可能今次連花老母都唔知契仔缺席頒獎禮係去拍拖
一個月前就知道琴日屋企人會有事,真係幾神奇叫人點信

平時契仔發咩花老母都即刻九秒九就like曬
反而Jeremy嘅po我無見過佢會like,或者睇都無睇

喜歡卓腎
DM多仔多到覆唔哂

做華人藝人真係麻鬼煩,唔計唱功或演技,又需要態度好,形象好呢樣個樣。鬼佬鬼婆藝人就唔同,Britney spears 剃光頭,雨傘襲擊車鏡都仍然大把演唱會,大把fans. 香港藝人難做。

開始~飄飄賢被_~反契徵兆~
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

開始~飄飄賢被_~反契徵兆~
John 發表於 2020-12-31 12:31
唔知有幾多記者同fans入咗坪洲呢
我澄距離上二線又行前咗一步

做華人藝人真係麻鬼煩,唔計唱功或演技,又需要態度好,形象好呢樣個樣。鬼佬鬼婆藝人就唔同,Britney spea ...
schoe 發表於 2020-12-31 12:28

其實件事係咁嘅,契仔自己一個當然可以選擇工作態度唔好

但琴日MIRROR第一次攞組合獎啊!
大佬!你仲係個團未走未單飛,仲賺緊我啲錢㗎

咁無責任心咁唔識尊重隊友同fans嘅
麻煩快啲申請退團再日日食女拍拖
想點樣花式缺席頒獎禮都唔會有人理你

噚晚喺九龍灣舉行嘅新城勁爆慶功宴上,高層朱明銳銳哥似乎有點感觸失落,對於英皇偏偏安排祖兒喺呢個時候俾祖兒去外地登台,缺席新城勁爆頒獎禮感耿耿於懷。

銳哥承認曾向英皇反映意見,對方指已經接咗演唱會工作,佢話:「咁我希望祖兒今年1月1日返嚟再出席叱咤,我哋新城好傷心,過往支持祖兒所有行動根本被佢辜負咗。」

得知祖兒表明今年出席叱咤,銳哥坦言:「深心不忿,係唔開心。」唔明點解英皇要咁處理問題,佢強調新城不停播祖兒嘅歌,祖兒有好多冠軍歌,希望祖兒明白銳哥幾錫佢。

講到越來越失望時,銳哥自爆有留意叱咤榜走勢,佢話:「因為叱咤臨尾係不停加分畀祖兒,你自己睇到,最尾首歌無端白事播咁多,有加分,呢個遊戲唔應該咁玩。」銳哥指歌曲並非《天然呆》,而係一首連大家都講唔出名嘅歌(祖兒最新派台歌為《樂觀》)。

當傳媒指銳哥十分留意友台播放率,問佢會否罷播祖兒歌曲,銳哥拎起酒杯飲談酒話:「唔會,我哋好大方,希望祖兒明白,今日你哋問得我,我嘅說話就係想畀祖兒聽下。」銳哥否認畀4個獎G.E.M.係畀下馬威祖兒看,因為謝安琪亦拎四個有份量嘅獎。
至於係咪捧G.E.M.取代祖兒,佢話:「我覺得樂壇一代接一代,既然你選擇得唔出席,咁冇道理去理會邊個得獎。」

好彩鋭哥宜家無做新城啦我腎無事ge

經理人花姐今日以短訊替Ian認愛,她回覆說:「Amy 同Ian 係拍緊拖,新城頒獎禮1400-1600,因撞左要處理家中私事所以一個月前請假,謝謝~」

終於認咗

經理人花姐今日以短訊替Ian認愛,她回覆說:「Amy 同Ian 係拍緊拖,新城頒獎禮1400-1600,因撞左要處理家中 ...
caseyl 發表於 2020-12-31 13:36

認咗未幾好囉

呢個咸濕個樣幾零仔feel
前港隊副偈又正好想開發佢