返回列表 發帖

支持鏡榜

夜色即將逝去 月色握在手裡
幸福關係也因此握碎
你掠影 只有鋪滿湖水裡
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

Mirror 903 live幾好睇。
支持bobby同金星女孩

兩個榜可摸耳唔好重覆?
免致佢哋曝光率太高
我見有會員做pun10同主榜都無重覆 ...
kenneth 發表於 2021-1-2 01:28

如果唔重複的話,鏡會喺度攞唔到分入cm共和榜...

喜歡AK 七

點解鏡榜唔揾迴光 - 我地一齊努力(live) 同 愛情簽證申請攝下位 要揾 陳伯同pandora ...
kel_kelvin 發表於 2021-1-2 01:02

其實感覺幾正,好似正榜榜首兩位的歌手,係莊子心中實際都係比鏡子踩住咁

支持SSN Chart 雖然被鏡榜洗版

Bobby 好勁!

歡迎SERRINI加入MIRROR

十二位仔仔比佢選

舊歌生活在我記憶力很好、有大量時間浸淫在歌曲和歌詞的時候,當時要記住的事情不像現時般多,因此對很多歌的歌詞和編曲也倒背如流,
直至現在唱起,我還是隨口能哼出一些side track的全首歌詞,
<--absolutely agree

同一隻碟
我連忘、懶、無家可歸、出生入死都記得哂全首
迪里斯的婚禮就唔記得歌詞但都識哂
鬼記得一半唔記得一半

兩位一體最唔熟
元神出竅、娃鬼回魂唔使講

不過呢隻碟全隻碟對何韻詩黎講都好似變左side track咁
隻隻歌都好少唱
John 發表於 2021-1-16 19:27

忘 同 出生入死 兩首夕爺的作品 因為個人喜好,之前打過入cool chart歌手十大個post度!
呢隻碟通常變左點唱環節先唱的歌

~支持造星榜上Zeno*

一開始聽已經係走下坡(我想。我唱嗰期)後期先聽番佢早期作品

菊姐没完没了

環球一姐一上就第9位

唔知今個星期嘅鏡榜
edan仔同肥仔邊個會贏呢?
gocrazy 發表於 2021-1-28 00:35

*排名優先次序:
1) Mirror及其成員新歌和Live演出,如不足十首:
2) Mirror周邊歌曲,如Mirror及其成員參演劇集歌曲、Error歌曲等,如仍不足十首:
3) 其他歌曲,包括Mirror及其成員較舊歌曲及其他歌曲

唔知肥仔合唔合呼資格。不過之前細貓都上到,John應該得掛

1.可唔可以整個SSN Chart 第一季季選 (2021)

2.然後到這一天 在這一天 走出世界 早告別學堂
人大了我應當 一早慣了 沒有護航

3.鏡榜1同4!發展越來越成熟了

4.上周13好慘

越打越長氣
好玩
John 發表於 2021-1-30 12:16

04好玩!

兩個榜的冠軍都好鍾意呀

AK隻蝸牛慢慢又爬返上嚟

Yan Ting 都上得鏡榜
chachacharlie 發表於 2021-2-6 07:11

憑著顏值入圍,好似係

姜B三首歌上榜叻叻

Many蝸牛,開針

呢個真
Without you同絕對發現好好睇同loop
fish3333 發表於 2021-2-14 02:39

莊子好似講過佢聽到13樓的大蝸牛就聽唔落去,可能無聽後面幾首。。。

支持9›1

由mirror iginited 勇奪鏡榜冠軍

MIRROR 都未攞過鏡榜冠軍
jasonng 發表於 2021-2-17 15:56

原來Mirror最高得第二
不過我相信MIRROR年尾都拎到鏡榜組合金獎ge
Kin's Melody Selection 2020頒獎禮係頒獎貼關門前會否有

支持18≥18›18»18⟩18....到年尾,做最長人壽歌曲

喜歡鏡兒

背伴毅力驚人

希望蝸牛慢慢咁跌唔好咁快out

開錯燈 成績差過 敢

名次每隔兩日都改變位置
一變四 四變十二
來到這禮拜更加諷刺

本身會12>1的
而家不了
John 發表於 2021-3-27 15:54

本身想tag "16"號愛人的李幸兒

Gin Lee心聲

這一週 哪個她 喝香檳
慶祝她勝出了 得到你歡心
我不恭喜這一個某人
如她跟你認真

每週推薦
眼訓

支持莊子

鏡榜冇歌上搞到要上返大榜d歌攝位
John 發表於 2021-3-13 19:20

花花聽到John回應,決定推出大量鏡歌爭上榜

支持鏡榜支持大榜第1位

柳柳又多一首上榜歌,叻叻

支持莊子,支持鏡榜

恭喜幸兒憑著今年為 推出嘅不知名專輯榮獲
1.SSN chart第一季女金
2.第一季至尊專輯
3.第一季女歌手至尊金曲
4.第一季敢貢獻榜女歌手歌曲金獎

我地一齊期待5月 敢2.0 ge傑出表現

鏡榜! 啪啪啪!
Mirror! 啪啪啪!
楊千! 啪啪啪!
陳車腎! 啪啪啪!

支持大榜&鏡榜

喜歡7生生

如果有競猜遊戲,估契兄弟兩首都唔會上到鏡榜冠軍
希望皮皮有冠
cymusic 發表於 2021-5-1 12:31

係wor..Frankie高過伊人仔。係咪第一次大磅上磅歌低位過非上磅歌?
支持莊子的決定,增加彈性都好,反正都係鏡子

期待鏡榜第二季季選 鏡榜女歌手金銀銅

支持MIRROR
用真名上CM無人理
kwanie 發表於 2021-5-12 10:25

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

支持旺角男孩

鏡榜頭兩位玩晒 唔明有乜分別
kenneth 發表於 2021-5-15 10:22

應該一個演唱會版,一個CD版

莊子不愛契兄弟了
「現在的他則較喜歡MIRROR隊中的Anson Lo。」 ...
michael344 發表於 2021-5-16 12:14

暫時最鍾意AL
但個個都好多野欣賞呀呀呀呀呀

John 發表於 2021-3-18 00:05

花老母就最愛契兄弟

Anyway支持莊子

Hana今年個最勤勞歌手獎仲有冇機會呢

畢生江咁快落榜
michael344 發表於 2021-5-22 16:36

Mirror一變四 四變十二

蝸牛第n個版本上榜!

鏡榜終於面臨鏡歌不足而有非鏡歌手上榜,等睇女歌手上榜

仲以為美麗遊戲會上埋大榜
jasonng 發表於 2021-6-2 10:23

12 04 跌  Warrior      MIRROR      16 -> 1 -> 2 -> 5 -> 6 -> 10 -> 3 -> 3 -> 4 -> 12
應該谷緊Warrior, 仲有下周十六位

anyway 支持bold & beautiful game

鏡榜一姐詠
上女歌手都唔上live
losyes 發表於 2021-6-4 17:28

莊子要反菊姐,所以力谷緊若希同Gin Lee撞名的Jinny有機會拎鏡榜季選女歌手了而專業評審零分女歌手繼續零分

另外繼續支持第16位愛人

專業評審零分男歌手都唔見影
losyes 發表於 2021-6-5 08:33

呢度變左唔係契契主場背伴上咗10個禮拜最高都係得第三位WBF re完都係dead

莊子未排完榜交左先定真係cut到得十個位

定無左十一至二十位係因為第十一位係江

支持14位可以入埋鏡榜

林二汶年尾鏡榜女歌手大戰樹尼尼

希望年底mirror有組合奬!
支持 來到無人理 方學習說對不起

RB錯失上鏡榜大好機會

Jer不停有歌上磅,好勁

生生同文文竟然守得住RB ge攻勢!