返回列表 發帖
MC唔該預備定紙巾
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

等賽果

MC唔該預備定紙巾
cymusic 發表於 9/1/2021 22:18
MC 係咪要頂替洪嘉豪

READY!!!

其實安仔今年算多歌 不過出嘅時間唔啱

MC 係咪要頂替洪嘉豪

READY!!!
kwanie 發表於 2021-1-9 22:18
lmao
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

Afraid!!!!

今年男歌手競爭大到呢
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Kwanie Music Awards 2020
年度男歌手
 金獎

2014 2016 都係第四
2017 輸比嗰時仲有光環嘅Jason
2018 輸比輕鬆自在嘅Eason
2019 輸比隻碟太勁嘅On 仔
2020 到佢啦。
《Negative》隻碟係無《拾》咁好架啦
但係見佢年頭仲谷緊上隻碟而且歌都好,
所以Overall 計2020 年度佢最好都可以啦。

2021 係出國語碟?你鍾意啦反正你都認真嘅.

許廷鏗 (727)
上榜歌曲  四書五經六欲七竅 (65)
      雪糕 (21)
      Negative (65)
      恨 (46)
三甲歌曲  你可能未必不喜歡我 (143)
      慌 (106)
      痛 (88)
冠軍歌曲  荒廢之綠洲 (27)
      無力感 (166)

恭喜鏗拎到壓軸大獎,等陣出分數。

其實安仔今年算多歌 不過出嘅時間唔啱
小伙子. 發表於 9/1/2021 22:18
廢學之後BLANK 咗
Afraid!!!!

今年男歌手競爭大到呢
on07111 發表於 9/1/2021 22:19
金贏銀 3 分
銅贏第四 3 分

唔知Alfred今年仲出唔出碟 硬撼一下張敬軒

唔怪得痛04>02>04>XX
多謝元老成全男金

唔怪得痛04>02>04>XX
多謝元老成全男金
cymusic 發表於 9/1/2021 22:23
唔知Alfred今年仲出唔出碟 硬撼一下張敬軒
小伙子. 發表於 9/1/2021 22:22
男金已袋理 _ 得你

2020 年歌曲、男、女歌手、組合、唱作人二十強
排名歌曲分數男歌手分數女歌手分數組合分數唱作人分數
1銀河修理員256許廷鏗727陳蕾373RubberBand708林家謙648
2刻在我心底的名字245馮允謙723AGA370Pandora496陳健安511
3迴光物語243陳健安684鄧小巧344Kolor434馮允謙394
4在尋找什麼242林家謙681Serrini272per se341SoulJase378
5每道微小242黎曉陽605陳凱詠257Zpecial337陳蕾373
6黑鏡241SoulJase584林欣彤249Dear Jane270AGA370
7阿茲與海默239柳應廷495謝安琪242ToNick253.5鄧小巧308
8拼命無恙237洪嘉豪363Gin Lee232八三夭200洪嘉豪297.75
9A New Day237陳奕迅291雷深如214Robynn & Kendy176Serrini272
10前進號236吳林峰260鄧麗欣213SENZA A Cappella171吳林峰260
11原始心態236盧廣仲245薛凱琪189Nowhere Boys164李拾壹242
12無窮232李拾壹242鄭欣宜172雷同二友161黎曉陽239
13天地無用231吳業坤236JW121Revery148雷深如214
14一人之境229林一峰194黃妍108小塵埃131林一峰194
15水刑物語220黃千庭174林二汶106陳輝陽女聲合唱125黃千庭174
16未知道219Tyson Yoshi170岑寧兒103One Promise114Tyson Yoshi170
17禁區216麥浚龍151衛蘭98White Dimension92劉卓軒128
18隔離206劉卓軒128方皓玟92逆流90鄧麗欣127
19致明日的舞202盧瀚霆92泳兒81艾粒77方皓玟92
20想見你想見你想見你200陳卓賢84.5JUDE76Yusobeit73陳卓賢79.5

今晚詳細得獎名單
http://www.cmusichart.com/discuz ... 264&pid=1529688

多謝支持,2021 繼續多多指教!!

冇非主打?

元老辛苦曬~

記得呢個榜下半年Jay Fung好勁,仲試過同一周拎第二第三位。
估唔到鏗鏗咁都守到
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

冇非主打?
timc524 發表於 9/1/2021 22:26
其實搵唔到
GIN LEE 幾首
釗峰一首
DJ 唔鍾意
THE ALBUM 囉可能

但競爭太細決定CUT
元老辛苦曬~
chachacharlie 發表於 9/1/2021 22:26
大家都辛苦了
記得呢個榜下半年Jay Fung好勁,仲試過同一周拎第二第三位。
估唔到鏗鏗咁都守到 ...
on07111 發表於 9/1/2021 22:27
因為佢都有進帳嘛
咁就睇左3個鐘
2021繼續支持!
KU5249 發表於 9/1/2021 22:28
很~感~激~~
無窮其實發生咗咩事
seeseetv 發表於 9/1/2021 22:28
我係咪又打錯咗啲嘢

咁就睇左3個鐘
2021繼續支持!

無窮其實發生咗咩事

無窮其實發生咗咩事
seeseetv 發表於 2021-1-9 22:28
Pandora 冠軍歌出現無窮

辛苦了
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

無窮其實發生咗咩事
seeseetv 發表於 9/1/2021 22:28
調位十大
Pandora 冠軍歌出現無窮
KU5249 發表於 9/1/2021 22:30
辛苦了
steven 發表於 9/1/2021 22:30
懷疑係吳業坤冇過數
seeseetv 發表於 9/1/2021 22:31
SUNNYIDEA 賣完女明明夠錢

無窮其實發生咗咩事
seeseetv 發表於 2021-1-9 22:28

懷疑係吳業坤冇過數

想知個分係點計?
理性與任性之間 落淚又大笑之間
結局最後縱使終於輸給時間

想知個分係點計?
sigmasigma 發表於 9/1/2021 22:34
固定位置 = 固定分數

冠軍有50

年度至尊歌曲

係架喇,個世界係咁差架喇。
日子總要過嘅,
咁咪唯有搵下安慰囉 ...
kwanie 發表於 2021-1-9 20:10

Will Or!!!!!

年度新晉歌手 銅獎

老實講第一次聽真係嫌佢哋HEA 咗少少,
但KEEP 住咁做就知 ...
kwanie 發表於 2021-1-9 20:21

我對拆穿最冇feel

辛苦你了。
固定位置 = 固定分數

冠軍有50
kwanie 發表於 2021-1-9 22:35

支持女歌手歌曲中最高分的歌曲 隔離 中的MV男主角 固定B = 固定嬲 = 固定喊!

哭了,仲以為我鏗要白果 果然都係愛鏗力
歌海戰術成功
不過 你可能未必不喜歡我(/普遍我鏗啲悶歌) 真係越聽越正

固定位置 = 固定分數

冠軍有50
kwanie 發表於 2021-1-9 22:35

咁顧定位置有冇顧定分數
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

咁顧定位置有冇顧定分數
John 發表於 2021-1-10 14:14
咕咕有1分
stable hin有2分
stable b有3分
stable angry有50分

2020 年歌曲、男、女歌手、組合、唱作人二十強

今晚詳細得獎名單

多謝支持,2021 繼續多多指教!! ...
kwanie 發表於 2021-1-9 22:24
michael兩隻十大都上唔到男三甲so sad
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

Will Or!!!!!

我對拆穿最冇feel
weiquan 發表於 9/1/2021 22:38
佢拍親D MV 都係好聽嘅歌

還好.
辛苦你了。

支持女歌手歌曲中最高分的歌曲 隔離 中的MV男主角 固定B = 固定嬲 = 固定喊! ...
on07111 發表於 9/1/2021 22:57
咁顧定位置有冇顧定分數
John 發表於 10/1/2021 14:14
咕咕有1分
stable hin有2分
stable b有3分
stable angry有50分
cymusic 發表於 10/1/2021 14:21
我唔係好希望佢做歌手真心
michael兩隻十大都上唔到男三甲so sad
SugarFree 發表於 10/1/2021 14:23
因為真係得兩隻
Hey Mary 夾硬上
哭了,仲以為我鏗要白果 果然都係愛鏗力
歌海戰術成功
不過 你可能未必不喜歡 ...
cy_lee96 發表於 9/1/2021 22:57
比佢成功咗一年之後要睇佢點行落去喇
拎咗男金對佢嘅準則就要再提高

男歌手2020 真係好大競爭,但你好睇得起 JF, 一年兩碟+年度歌級數作品,咁嘅強勢真係唔知仲有冇機會duplicate 到