返回列表 發帖
集氣《i》!

Btw 其實Fi同Eason嗰三首都唔差

恭喜年度唱片金獎《i》
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

Kwanie Music Awards 2020
年度唱片

原本想影晒十強嘅相但我發現未買Pandora

銅獎
來簡約地愛多八十年,
態度未曾改變~
成個包裝復古到呢,
近乎係無包裝咁滯。

睇嚟係JF啦

期待我安個新碟 見佢搞個cd cover都搞到死過翻生咁
小伙子. 發表於 9/1/2021 21:50
好焗
集氣《i》!

Btw 其實Fi同Eason嗰三首都唔差
KU5249 發表於 9/1/2021 21:53
有點次貨味
恭喜年度唱片金獎《i》
cymusic 發表於 9/1/2021 21:53
睇嚟係JF啦
KU5249 發表於 9/1/2021 21:54
YES!!

年度唱片
 銅獎

我鍾意呢隻多啲架,
歌又多啲,
風格又唔同啲。
係個Cover 真係好怪雞.
不過八隻碟賣 $90 唔洗
真係逆市大優惠呀。
大件夾抵食啦直頭。

{b]Awaken - 馮允謙 (658)
上榜歌曲  開始倒數 (56)
冠軍歌曲  地球來的人 (198)
      遠在眼前 (167)
年度歌曲  A New Day (237)

年度唱片 銀獎
籌備咗超過一年,
被譽為二十一世紀最強合輯,
成個故事可以話複雜到嘔。

留名

A New Day 有歌曲!!!!

今年家謙個勢強過山竹,咩都掃晒

唔知點解我諗左去The Album

頂 我都以為係 the album

oh...謙B應該得男銀...男金應該係謙B拎...定謙B得男銅
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

KU5249 發表於 9/1/2021 21:57
方向正確
居然都仲有銀獎
頂 我都以為係 the album
小伙子. 發表於 9/1/2021 21:57
勁呢
oh...謙B應該得男銀...男金應該係謙B拎...定謙B得男銅
on07111 發表於 9/1/2021 21:57
好多個謙B

KU5249 發表於 2021-1-9 21:57

+1
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

留名

A New Day 有歌曲!!!!

今年家謙個勢強過山竹,咩都掃晒
seeseetv 發表於 9/1/2021 21:56

太勁, 爭男歌手同大碟
+1
steven 發表於 9/1/2021 21:59
證明個TAG 真係好好

年度唱片
 銀獎

無錯呀,
成十幾個人分開兩邊。
啲人際關係何只二元對立咁簡單,
幕後仲有幾億Fans 一齊嘈喧巴閉咁
新一年希望大家團結啲,
咁先叫《One and All》架嘛
係咪呀?

One and All (合輯) - MIRROR (702)
上榜歌曲  正式開始 (5)
      特登 (13)
      一所懸命 (5)
      蒙著嘴說愛你 (13)
      鯨落 (51)
      IGNITED (13)
      孤獨病 (55)
      蝸牛 (35)
      風靈物語 (32)
      One and All (6)
      背伴 (11)
冠軍歌曲  水刑物語 (220)
年度歌曲  迴光物語 (243)

年度唱片 金獎
全隻碟得一個位Odd,
其他一路聽都好順
好完整算高質嘅大碟。

呢張碟有d噴
只喜愛Jer嗰三首

Odd嗰首係咪健兒

物語系列 ONLY

鏡仔 !!!
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

有七成分係Jer拎
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

竟然係Mirror
Steven's Top 20 Collections Week 28

Jer完美示範一個人救全家
榜主唔like AL咩 得5分

有請Asson K 上台

其他低分到

呢張碟有d噴
只喜愛Jer嗰三首

Odd嗰首係咪健兒
KU5249 發表於 9/1/2021 22:02
物語系列 ONLY
chachacharlie 發表於 9/1/2021 22:02

蟻多摟死象
鏡仔 !!!
cymusic 發表於 9/1/2021 22:02
咁都有獎 !!!!
有七成分係Jer拎
on07111 發表於 9/1/2021 22:02
其餘三成都係獨唱歌

其他低分到
UserinCMF 發表於 9/1/2021 22:04
真心唔鍾意
竟然係Mirror
steven 發表於 9/1/2021 22:02
小伙子. 發表於 9/1/2021 22:04
勁呢
有請Asson K 上台
一個小子 發表於 9/1/2021 22:04
坐咗成晚唔洗黑面啦

年度唱片
 金獎

三年二封至尊碟。
其實如果將漫長擺最前可能會無咁突兀,
嗰下鼓聲係怪嘅~
未派嘅練習說再見同朝著大海都好聽。
不過頭六首連埋一齊聽都真係幾好Feel.
期待 J 大碟不過可摸以帽等咁耐呢?
香港時日無多架啦 (TOUCHWOOD)

i - RubberBand (708)
上榜歌曲  First Date (103)
      練習說再見 (27)
三甲歌曲  健兒 (51)
冠軍歌曲  漫長 (115) (2 WEEKS NO.1)
      百毒不侵 (170)
年度歌曲  每道微小 (242)

最後一SET,男歌手!

小伙子. 發表於 2021-1-9 22:04

但都要有生生個48分先拎到銀
金星女孩榜都上唔到

5+ (13+6)/12

!

恭喜定Jay Fung先

681分嗰個準備好未?

!
chachacharlie 發表於 9/1/2021 22:07
實至名歸!!
小伙子. 發表於 9/1/2021 22:04
5+ (13+6)/12
seeseetv 發表於 9/1/2021 22:07
明明神隊友有冠
但都要有生生個48分先拎到銀
金星女孩榜都上唔到
on07111 發表於 9/1/2021 22:06
支持走音蝸牛

TAG 條友入嚟討伐我吖笨!!

恭喜定Jay Fung先
UserinCMF 發表於 9/1/2021 22:08
681分嗰個準備好未?
KU5249 發表於 9/1/2021 22:08
最刺激嘅位嚟啦!!

年度男歌手

唱作人就清一色男歌手啦,
有幾多唱作人可以拎埋男歌手呢?
連續好多年都出現男強女弱局面,
一人獨大嘅後遺症嚟。

最後十強:
SoulJase  吳林峰  林家謙  柳應廷  洪嘉豪
許廷鏗  陳奕迅  陳健安  馮允謙  黎曉陽

年度男歌手 銅獎
全靠我用絕招佢先有銅XD
始終都係偏心佢
點解空檔咁多架呢?
今年唔好啦。

On?

年度男歌手
 銅獎

坦白講廢學我麻麻,
有第四真係算係唔話得。
之後臨開本原祭前又派首唔係自己作嘅,
好在惡夢經夠生性,真心好聽。
加上年尾瘋狂BAN 時光倒流一句話,
咁咪有男銅囉。

陳健安 (684)
上榜歌曲  廢學 (117)
三甲歌曲  惡夢經 (131)
冠軍歌曲  重生 (44)
      未知道 (219)
      時光邊緣的人 (173)

年度男歌手 銀獎
今晚大贏家,算係咁。

最刺激嘅位嚟啦!!
kwanie 發表於 2021-1-9 22:09

2022 男金 Hins Cheung
LMAO

On?
KU5249 發表於 9/1/2021 22:10
Yaaaaaaaaaaa
2022 男金 Hins Cheung
LMAO
timc524 發表於 9/1/2021 22:11
瞓陣先

神隊友有冠軍,仲幫Bobby谷埋上共和榜!

mirror 隻碟後期d歌係咪要控住上先控到少RB 6分

男金鏗 !

恭喜On仔!!!

家謙有5獎已經好勁
今年唔好打壓呀

雙謙包辦金銀!!

神隊友有冠軍,仲幫Bobby谷埋上共和榜!

mirror 隻碟後期d歌係咪要控住上先控到少RB 6分 ...
on07111 發表於 9/1/2021 22:12
風靈角落金星背伴簽證
得風靈同背伴有少少分

所以咪有quota 谷神隊友
男金鏗 !
cymusic 發表於 9/1/2021 22:13
坐到瞓著
恭喜On仔!!!

家謙有5獎已經好勁
今年唔好打壓呀
KU5249 發表於 9/1/2021 22:13
音樂作品話事

恭喜RB 不過RB都講過黎緊出歌唔會出得頻繁 睇黎J大碟會有排等 不過都好希望佢地真係可以慢慢磨出一隻令人嘩然嘅大碟出黎
組合金同大碟可能喺未來一段好長嘅時間都未必再有機會染指
未來兩三年 榜主可以搵定新嘅單位黎坐下組金呢個位置

On仔

謙B輸給些厲害對手 死了 也甘心

年度男歌手
 銀獎

今年佢表現都好嘅,比住銀先。
2021 就要繼續再上啦,
對張敬軒咋嘛,有幾難?
不過真係要多啲支持同多啲人識先得。
希望叱咤幫到佢手啦。
CM 都可能會嘅,留意吓共和囉 LOL

馮允謙 (723)
上榜歌曲  愛斯基摩人之吻 (65)
      開始倒數 (56)
冠軍歌曲  地球來的人 (198)
      遠在眼前 (167)
年度歌曲  A New Day (237)

年度男歌手 金獎
坐咗喺後台成晚,
佢終於等到啦,
可以好似莫文蔚咁行出嚟!
終於搵到有一年可以比佢。
好在一言一行都抵比佢嘅。

坐到瞓著
kwanie 發表於 2021-1-9 22:14
JF出黎未
恭喜Jay b

恭喜RB 不過RB都講過黎緊出歌唔會出得頻繁 睇黎J大碟會有排等 不過都好希望佢地真係可以慢慢磨出 ...
小伙子. 發表於 9/1/2021 22:14
真係有排等

一早搵咗Pandora 啦
On仔

謙B輸給些厲害對手 死了 也甘心
on07111 發表於 9/1/2021 22:15
On 仔好D
雙謙包辦金銀!!
steven 發表於 9/1/2021 22:14
唔係了lol

恭喜定Alfred先

JF!!!!

AP版主愛將要出嚟了

JF出黎未
恭喜Jay b
cymusic 發表於 9/1/2021 22:16
恭喜定Alfred先
steven 發表於 9/1/2021 22:17
JF!!!!

AP版主愛將要出嚟了