返回列表 發帖
ivana上得好快
我們的總和

Btw lemon tree 11 咗好耐
幾時先上到 TOP 10。。
616.1314 發表於 2021-3-14 20:27

千千快啲派新歌啦!Lemon Tree就快聽厭了
唔食煙 有加分
weiquan 發表於 2021-3-14 20:40

食唔食煙都值100分
agree
RVHOCPC 發表於 2021-3-14 20:44

希望千千教啱佢地英文發音
支持2>X
JasOh103 發表於 2021-3-14 20:45

可能 2>X>1
可能11到年尾
爆分拎至磚歌
mosesming 發表於 2021-3-14 20:45

千千今年同明荃爭女金!
希望榜主放下對軒仔嘅偏見
俏郎君可以11>10
timc524 發表於 2021-3-14 20:52

軒粉好chur
希望我唔上首歌 你唔好打千字文鬧我
ivana上得好快
Wonders 發表於 2021-3-14 21:14

正常啦

仲未有 Lemon Tree
要杯葛了

我荃力支持青口 2>X

我荃力支持青口
chachacharlie 發表於 2021-3-15 07:42

好!
仲未有 Lemon Tree
要杯葛了
jasonng 發表於 2021-3-15 01:07

千粉 is everywhere

我荃力支持青口 2>X
chachacharlie 發表於 2021-3-15 07:42

我支持煮熟青口
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

我支持煮熟青口
RVHOCPC 發表於 2021-3-15 20:26

生食青口呢?

生食青口呢?
bagfgfcde 發表於 2021-3-15 22:25

有菌
仲要係菲律賓青口
衛生情況更加 questionable
建議唔好食,直接 OUT!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

BAG'S A-SIDE 2021
WEEK 13

本週冠軍歌
Find You - Modern Children

甘苦與共 生死不渝
諾言的本質
非一時興起的花言巧語

長久的 一生的 永遠的
是責任 是奉獻 是犧牲
任何形式的情 皆離不開這些​

TW  LW  NW  PK   MK SONGS          SINGERS
01 03 05 01 29 Find You         Modern Children
02 08 04 02 21 千世書         The Hertz
03 05 05 01 19 那陣時不知道      my little airport
04 07 03 04 18 Have A Nice Day     魏如萱
05 04 03 02 16 10,000ft.         Kiri T
06 NE 01 06 14 唯一          告五人
07 02 05 02 13 CityPop         AGA
08 09 02 08 12 The Pink Room      王菀之
09 NE 01 09 10 白眉          Kendy Suen
10 NE 01 10 09 Freedom        方皓玟

OUT:
Sorrowful - Whizz
無感 - 驚愕花
從何時變得不可能 - Andy is Typing...

歌曲推薦
Butterflies - Kacey Musgraves

三年前推出的專輯

雖然歌者與前度戀情不再
然而當刻的心花怒放
感覺被解救了的內心
如今記憶猶新

今年暫時最鍾意嘅歌
巧開心喔

開心Kendy Suen同小明上到榜

新上榜歌高質
我們的總和

A G A 上到五個禮拜

支持迦迦下周雙周冠  
點解係雙週冠
bagfgfcde 發表於 2021-3-21 13:31

睇錯。any肥希望好歌有好報啦
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

支持迦迦下周雙周冠
on07111 發表於 2021-3-21 13:23

點解係雙週冠

where is joey

where is joey
kel_kelvin 發表於 2021-3-21 14:22

第十一位
A G A 上到五個禮拜
RVHOCPC 發表於 2021-3-21 13:09

好出奇咩
新上榜歌高質
Wonders 發表於 2021-3-21 13:05

尤其係告五人!
開心Kendy Suen同小明上到榜
小伙子. 發表於 2021-3-21 11:42

兩首我都覺得OK
今年暫時最鍾意嘅歌
巧開心喔
WZA111 發表於 2021-3-21 11:23

開心就好!

非一時興起的花言巧語
bagfgfcde 發表於 2021-3-21 11:14

睇黎你感觸好深

你的冠軍歌經常是我沒有聽過的
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

你的冠軍歌經常是我沒有聽過的
SugarFree 發表於 2021-3-21 18:13

聽及接觸多些新歌不好嗎?
睇黎你感觸好深
weiquan 發表於 2021-3-21 16:32

你係咪想我講啲花言巧語黎氹你

WEEK 13

本週冠軍歌
Find You - Modern Children

甘苦與共 生死不渝
諾言的本質
非一 ...
bagfgfcde 發表於 2021-3-21 11:14

支持Kacey快啲出碟 今年大機會二封!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

千勢輸咁勁搞到 Lemon Tree 上唔到榜

千勢輸咁勁搞到 Lemon Tree 上唔到榜
jasonng 發表於 2021-3-21 21:34

千勢輸會唔會冠到呢!
支持Kacey快啲出碟 今年大機會二封!
JasOh103 發表於 2021-3-21 18:47

支持 Kacey 連贏四屆 AOTY 砌低 Tailor

支持kary 支持butterflies

驚愕花得一週命
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

聽及接觸多些新歌不好嗎?
bagfgfcde 發表於 2021-3-21 18:40
你說得對
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

支持kary 支持butterflies
josey 發表於 2021-3-22 10:42

Kary 有 taste
係 #teamkacey + #teamtanya
向 #teamtailorswift 說不
驚愕花得一週命
cymusic 發表於 2021-3-22 20:04

首歌冇乜記憶點
你說得對
SugarFree 發表於 2021-3-22 20:07

希望你多多支持香港人出既歌!

WEEK 14

本週冠軍歌
CityPop - AGA

以modern technique的製作手法呈現復古的音樂元素
歌詞亦在AGA一貫的「媾仔」主題中尋到了突破口
唯一要批評的是 旋律走向與前作過於相似
CityPop始終未能令人對AGA的譜曲能力重拾信心

至於到底CityPop是不是citypop?
雙方各執一詞 難以再互相說服
然而回歸至genre的本質
風格類型本身就是一種marketing strategy
於是Txxxxx Sxxxx會自稱folklore是alternative/indie
這樣看來 AGA把CityPop命名為citypop 其實也並無不妥
更何況 如今歌曲引起了廣泛討論
更證明歌者公司是次的marketing確實是成功了​

TW  LW  NW  PK   MK SONGS          SINGERS
01 07 06 01 25 CityPop         AGA
02 01 06 01 22 Find You         Modern Children
03 09 02 03 19 白眉          Kendy Suen
04 06 02 04 17 唯一          告五人
05 05 04 02 15 10,000ft.         Kiri T
06 03 06 01 14 那陣時不知道      my little airport
07 NE 01 07 13 @princejoyce      鄭欣宜
08 02 05 02 11 千世書         The Hertz
09 NE 01 09 10 Junkyard        Ragpickers
10 08 03 08 07 The Pink Room      王菀之

OUT:
Have A Nice Day - 魏如萱
Freedom - 方皓玟

歌曲推薦
Opus - Black Country New Road

不幸的日子
還是要記得尋找幸福的碎片
#陪我再撐過去

今個月幸福的事有:
1) 睇咗Serrini, Sophy, hirsk, 牧民
2) 去 inter-island festival 睇同參加活動感受離島生活
3) 聽咗Black Country New Road新碟,AOTY material

What we built from Black Country ground
In your car out of this small town
You on back of my new push-bike
Wheelie-ing down Thunder Road tonight
And I never felt so brave
On that unusually forgiving Sunday

恭喜香港 Lady Gaga 奪冠!

The Hertz 有五個人都覺得上面好重

好肯定今個星期唔會撞冠軍歌

估唔到袋袋會冠 citypop

榴槤要哭了

感覺榜主好幸福

支持女金迦迦希望下周繼續冠!
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

feel到倪兒塊面黑過生生
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

小明得一week

小明得一week
小伙子. 發表於 2021-3-28 18:14

Freedom 題材太重覆了 冇乜特別
feel到倪兒塊面黑過生生
cymusic 發表於 2021-3-28 18:06

佢派別人的家 有機會冠!
感覺榜主好幸福門

支持女金迦迦希望下周繼續冠!
on07111 發表於 2021-3-28 18:03

CityPop 下星期第一位!
榴槤要哭了
chachacharlie 發表於 2021-3-28 10:46

#teamJace #teamAGA
估唔到袋袋會冠 citypop
賴爽 發表於 2021-3-28 10:34

AGA 時隔三年再奪冠軍歌!
好肯定今個星期唔會撞冠軍歌
weiquan 發表於 2021-3-28 10:29

我正式要求你re冠CityPop
The Hertz 有五個人都覺得上面好重
WZA111 發表於 2021-3-28 10:01

睇黎下星期千世書要沉了...
恭喜香港 Lady Gaga 奪冠!
josey 發表於 2021-3-28 09:43

支持歐美 Gin Lee - Susan Boyle

美青呢首係幾好聽嘅

支持肥婆XX !!

睇黎榜主俾美口既舞姿色誘了
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

JasOh103 發表於 2021-3-28 21:27

睇黎我要向美口偷師取悅呢位榜主了

原來榜主咁易比人色惑

JasOh103 發表於 2021-3-28 21:27

呢個榜主果然係千粉!
所以對呢啲千千-inspired 嘅舞步毫無抵抗力
二〇二三年度全女班投票

原來榜主咁易比人色惑
on07111 發表於 2021-3-28 22:20

快啲投佢做最淫會員!
二〇二三年度全女班投票

^ Cut the bullshit!

WEEK 14

本週冠軍歌
CityPop - AGA

以modern technique的製作手法呈現復古的音樂元素
...
bagfgfcde 發表於 2021-3-28 09:41

個榜啲女幾好

個榜啲女幾好
RVHOCPC 發表於 2021-3-28 22:37

個榜啲男歌手呢?

個榜啲男歌手呢?
bagfgfcde 發表於 2021-3-29 21:07

支持長期穩佔天后位嘅許廷鏗

支持長期穩佔天后位嘅許廷鏗
RVHOCPC 發表於 2021-3-29 21:13

許廷鏗不是男歌手吧...

許廷鏗不是男歌手吧...
bagfgfcde 發表於 2021-3-29 22:15

有jer便是仔啦

有jer便是仔啦
RVHOCPC 發表於 2021-3-29 22:19

咁 陳蕾 Jer Lau 呢?