返回列表 發帖
1NE個榜好塞
不過呢期D歌持久力強

好正啊,恭喜DAWN!
powerful 發表於 2021-1-10 12:46
個頭開得唔錯 希望今年可以大髮力
得家謙一首out

另外恭喜鏡子繼續保持有歌上榜,蒙著嘴越聽越好聽
on07111 發表於 2021-1-10 13:22
Team Terrance全部陣亡
圈子暫時播得唔錯
SugarFree 發表於 2021-1-10 14:25
越聽越鍾意
自plug Sweet Escape
kel_kelvin 發表於 2021-1-10 16:44
全碟最愛
好過佢最新派台好多
睇嚟丁丁未走得住
jasonng 發表於 2021-1-11 09:51
要冠埋先准走 !
OUT 臣上軒
kwanie 發表於 2021-1-11 23:58
我覺得好明智 天王都係時候要傳承
1NE個榜好塞
不過呢期D歌持久力強
Wonders 發表於 2021-1-16 14:11
有堆歌開始聽厭 下期準備大洗榜
C.Y. Music Awards 2020 [結語]
Cyrus Top 20 2021 [WEEK #8]
01 暗戀家 / 石山街 02 EGO / 盧瀚霆 03 E先生 連環不幸事件 / 呂爵安

自plug Sweet Escape
kel_kelvin 發表於 2021-1-10 16:44

呢首正
SSN Chart (19 Feb)  ||  鏡榜冠軍: EGO - 盧瀚霆
1. EGO (1 Week No.1) - 盧 瀚 霆
2. Lady Killa - Fatboy
3. 遲 了 悔 改 - Yan Ting

呢首正
John 發表於 2021-1-16 18:53
無城有愛都唔錯
01 暗戀家 / 石山街 02 EGO / 盧瀚霆 03 E先生 連環不幸事件 / 呂爵安

Team Terrance全部陣亡  

cymusic 發表於 2021-1-16 18:31

Re Terrence咪唔會陣亡
常在懷疑著 以後是重重逆境
所以這樣拼

Cyrus Top 20 [2021 WEEK #3]

「高貴 為何就要對崩壞的充滿羞愧
沉淪時也應遮蓋瘡疤艷麗到底」

〈要做更壞的事〉貫徹了Gwendolyn在頭三首作品的形象
繼〈網絡安全隱患〉和〈越活越惹禍〉後
再一次採用復古舞曲為主題
在面臨逃亡之際 Gwendolyn選擇了進入舞池盡情享樂
用緩慢的節奏和輕柔的氣音紓解憂愁
為這寒冬帶來一點暖意

本週冠軍歌:要做更壞的事 - Serrini
作曲 | Serrini / Him Hui
填詞 | Serrini
編曲 | Him Hui
監製 | Serrini / Yeung Tung

RK LW  Songs / Singers         
01 07 要做更壞的事 [1] / Serrini
02 02 Lay On My Shoulder [1] / The Hertz x Yukilovey
03 04 圈子 / 陳彥廷
04 06 Summer Day is Gone / Modern Children (Ft. 謝芊彤)
05 03 不日之約 / per se
06 NE 非洲的60秒 / R.O.O.T
07 19 CAN YOU HEAR US / 逆流
08 12 Sweet Escape / 張敬軒
09 08 低級趣味 / 衛蘭
10 09 陰陽道具 / J.Arie (Ft. MastaMic)
11 NE 我不如 / 曾比特
12 NE 我在流浮山滴眼水.jpg / Serrini
13 11 可再遇見 / KOLOR
14 NE HUMANVIRUS / 迪子 x J.Arie
15 05 痛 [1] / 許廷鏗
16 NE 一切安好 / 吳林峰
17 NE 兼職靈魂 / 林聰
18 10 開燈.熄燈(熄燈版) / Gin Lee
19 NE O n e d a y(Festival ver.) / RegenC.
20 NE 浸浴 / 葉巧琳

落榜歌曲 :
當代生活指南 [1] / DAWN | 09>14>19>08>14>07>10>12>06>01
蒙著嘴說愛你 / 姜濤 | 12>06>13>12>X(29 weeks)>14>13
著地 / 鄧麗欣 | 16>14
歡迎嚟到呢座城市 / Heyo x 阿弗 x Lydia x Jan Curious | 06>10>15>15
惡夢經 [1] / 陳健安 | 09>05>02>01>04>18>16
遠在眼前 / 馮允謙 | 11>02>09>12>14>12>17
給防護罩一吻 / Dear Jane (Ft. SOPHY) | 19>19>18
非理想愛人 / Pandora | 13>20
=======================================
本週推介 裸泳 - 鍾舒祺

全碟最愛
好過佢最新派台好多
cymusic 發表於 16/1/2021 18:31
聽落都覺
我都將呢首擺咗入上榜序列裡面了

家瑜咁遲上+咁快走

JAYFUNG 無冠
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 8 (20/2/2021)

1. 所有遺失的東西 (Nothing is Lost Mix) - 泳兒 / per se    2. 波板糖 - Supper Moment   3. 集合吧!地球保衛隊 - C AllStar   4. 搬 - Gin Lee   5. 遲了悔改 - 周殷廷

大洗榜

1>2>2 走势熟口熟面

Mike好高位 嚇親

本週推介最正

聽落都覺
我都將呢首擺咗入上榜序列裡面了

家瑜咁遲上+咁快走

JAYFUNG 無冠  ...
kwanie 發表於 2021-1-17 01:22
接住男排套劇都播完 家瑜都係時候要落幕了
希望Jay Fung快啲派小康儲榜分 !
大洗榜
bagfgfcde 發表於 2021-1-17 09:13
等咗呢個機會好耐 所以一黎就洗走八首
1>2>2 走势熟口熟面
weiquan 發表於 2021-1-17 15:53
比LOMS呢個走勢既所有榜同屬高質
本週推介最正
jasonng 發表於 2021-1-19 14:08
全靠Chill Club recall返呢首歌比我

兩首樹

Mike好高位 嚇親
heyjude 發表於 2021-1-17 18:29
below top 10唔算高啦
兩首樹
chachacharlie 發表於 2021-1-23 20:35
天后樹

原來未留言。鏡子已全數消失
所以這樣拼

幾時先會見到賤

幾時先會見到賤
RVHOCPC 發表於 2021-1-23 22:44

小道消息 榜主準備緊

原來未留言。鏡子已全數消失
on07111 發表於 2021-1-23 21:06
Edan準備接力 !!!
幾時先會見到賤
RVHOCPC 發表於 2021-1-23 22:44
多謝提醒
我應該等唔切佢出新歌 可能就快會上
小道消息 榜主準備緊
Wonders 發表於 2021-1-23 22:45
聽住 根本不介意 擠逼都市像有點失智 先

Cyrus Top 20 [2021 WEEK #4]

「漆黑中閃耀藍光 心中的渺茫
失蹤的你 尚在哪一方 」

雖然秋天已經遠離了很久
但在近日乍暖還寒的天氣下 聽著此歌時依然能感受到當中的溫暖
很喜歡歌曲的電子元素 為旋律加強了迷幻的感覺
主音Kenneth的聲線如此莊嚴蕭瑟 就如寒風無情地吹起一樣
然而芊彤的featuring部分為聽眾帶來盼望與憧憬
她的聲線恰如其份 提醒人們一切只不過是觀點與角度的問題
用另一個角度察看萬物 就能發現萬物生死交替的奧妙

本週冠軍歌:Summer Day is Gone - Modern Children (Ft. 謝芊彤)
作曲 | Modern Children / 謝芊彤
填詞 | Modern Children / 謝芊彤
編曲 | Modern Children
監製 | Hades Chan / Modern Children

01 04 Summer Day is Gone [1] / Modern Children (Ft. 謝芊彤)
02 20 浸浴 / 葉巧琳
03 10 陰陽道具 / J.Arie (Ft. MastaMic)
04 02 Lay On My Shoulder [1] / The Hertz x Yukilovey
05 01 要做更壞的事 [1] / Serrini
06 05 不日之約 / per se
07 NE 虛擬人與我 / 陳凱詠
08 17 兼職靈魂 / 林聰
09 12 我在流浮山滴眼水.jpg / Serrini
10 06 非洲的60秒 / R.O.O.T
11 08 Sweet Escape / 張敬軒
12 16 一切安好 / 吳林峰
13 03 圈子 / 陳彥廷
14 NE 多喝水 / 鄭融
15 11 我不如 / 曾比特
16 NE 種子 / Nowhere Boys
17 NE 所有遺失的東西 / 泳兒
18 09 低級趣味 / 衛蘭
19 19 O n e d a y(Festival ver.) / RegenC.
20 NE 旁觀有罪 / 陳蕾

落榜歌曲 :
CAN YOU HEAR US / 逆流 | 20>19>07
可再遇見 / KOLOR | 05>11>13
HUMANVIRUS / 迪子 x J.Arie | 14
痛 [1] / 許廷鏗 | 01>17>05>15
開燈.熄燈(熄燈版) / Gin Lee | 20>03>02>10>18
=======================================
本週推介 重逢 - 周國賢

感謝支持Team Terence

金堅用完即棄

芝麻糊
所以這樣拼

美貨直升死位
爭取 高分
好多人恨嘆下午茶 我暫時唔恨喎

雖然我們經常把「明年會更好」掛在口邊
沒有人能夠擔保自己,終有一日會否下這個決定

懷疑 CY 係容粉硬 TAG 東京人壽

連噴18 級係咩玩法lol
Music Picks Week 8 (20/2/2021)

1. 所有遺失的東西 (Nothing is Lost Mix) - 泳兒 / per se    2. 波板糖 - Supper Moment   3. 集合吧!地球保衛隊 - C AllStar   4. 搬 - Gin Lee   5. 遲了悔改 - 周殷廷

Gin Lee 好慘
Alfred 咁快 Out 嘅
唔洗儲定分?
二〇二〇年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

希望美貨唔會 20>02>X

感謝支持Team Terence

金堅用完即棄

芝麻糊
on07111 發表於 2021-1-24 13:02
支持Terence既曲 不盲反
所以今晚唔好太期待我鏗既成績
太慘了 唔可以聽咁多
美貨直升死位
SugarFree 發表於 2021-1-24 17:27
唱得好過玩造星之前 支持佢
雖然我們經常把「明年會更好」掛在口邊
沒有人能夠擔保自己,終有一日會否下這個決定

懷疑 CY 係容粉硬 TA ...
賴爽 發表於 2021-1-24 21:40
呢句擺明係支持Let go~~啦
連噴18 級係咩玩法lol
kwanie 發表於 2021-1-25 01:12
A組專屬走勢
下個可能到璇璇勁爆18級
Gin Lee 好慘
Alfred 咁快 Out 嘅
唔洗儲定分?
616.1314 發表於 2021-1-25 10:05
學RVHOCPC話齋 準備要換 賤 入去嘛
希望美貨唔會 20>02>X
chachacharlie 發表於 2021-1-25 22:34
應該唔會既
比亞軍係真心鍾意 唔係想佢死 lol

唔上賤嘅最賤

Week 4 & 5 既冠軍歌都好高質

唔上賤嘅最賤
RVHOCPC 發表於 2021-1-30 19:57
等我上咗先覆你呢句
Week 4 & 5 既冠軍歌都好高質
bagfgfcde 發表於 2021-1-31 08:49
睇黎你已經去共和度睇咗今期個榜

Cyrus Top 20 [2021 WEEK #5]

「 247 is on the way
rollin rollin rollin」

雖然TAOTAO提及自己的音樂路遲了起步
但她不怕困難由零開始一直自學音樂
直至現在能做到一首如此groovy的R&B soul作品
這份努力是令人敬佩的
而她首次交出的廣東詞亦填得不錯
字裡行間流露了對被伴侶冷落的無奈和不忿
期待這位新人陸續推出的作品

本週冠軍歌:沒有24/7的快樂 - TAOTAO
作曲 | Taotao
填詞 | Taotao
編曲 | JNYBeatz
監製 | JNYBeatz

01 NE 沒有24/7的快樂 [1] / TAOTAO
02 01 Summer Day is Gone [1] / Modern Children (Ft. 謝芊彤)
03 NE 樂壇已死 / 吳林峰x樂壇已死大合唱團
04 09 我在流浮山滴眼水.jpg / Serrini
05 08 兼職靈魂 / 林聰
06 04 Lay On My Shoulder [1] / The Hertz x Yukilovey
07 02 浸浴 / 葉巧琳
08 16 種子 / Nowhere Boys
09 NE Little Darling / 徐嘉浩
10 17 所有遺失的東西 / 泳兒
11 14 多喝水 / 鄭融
12 07 虛擬人與我 / 陳凱詠
13 NE Lady Killa / Fatboy
14 NE 冰原 / 應智越
15 20 旁觀有罪 / 陳蕾
16 18 低級趣味 / 衛蘭
17 03 陰陽道具 / J.Arie (Ft. MastaMic)
18 10 非洲的60秒 / R.O.O.T
19 11 Sweet Escape / 張敬軒
20 12 一切安好 / 吳林峰

落榜歌曲 :
要做更壞的事 [1] / Serrini | 16>04>05>07>07>03>07>01>05
不日之約 / per se | 18>15>14>X(2 weeks)>11>03>05>06
圈子 / 陳彥廷 | 06>10>06>08>18>08>04>03>13
我不如 / 曾比特 | 11>15
O n e d a y(Festival ver.) / RegenC. | 19>19
本週推介 二十四小時柒天 - 盧廣仲

仲以為圈子會冠

首冠軍都幾好聽
JNY 真係世一

Cyrus Top 20 [2021 WEEK #5]

「 247 is on the way
rollin rollin rollin」

雖然TAOTAO提及自己的音樂路 ...
cymusic 發表於 2021-1-31 11:35

賤!

第五位好難聽

你都無冠JEFFERO

貓兒上榜!
SSN Chart (19 Feb)  ||  鏡榜冠軍: EGO - 盧瀚霆
1. EGO (1 Week No.1) - 盧 瀚 霆
2. Lady Killa - Fatboy
3. 遲 了 悔 改 - Yan Ting

仲以為圈子會冠

首冠軍都幾好聽
JNY 真係世一
jasonng 發表於 2021-1-31 11:46
本身有諗過 不過都係覺得太K唔係好想冠
仲有璇璇果首都唔錯
黎緊個榜可能會有好多JNY既歌
賤!
RVHOCPC 發表於 2021-1-31 11:56
失寵了
第五位好難聽
weiquan 發表於 2021-1-31 12:25
難聽係咪指唱
你都無冠JEFFERO
kwanie 發表於 2021-2-6 00:32
聽厭了
貓兒上榜!
John 發表於 2021-2-6 10:47
我同Gin Lee一樣係愛貓之人

同我一樣玩空降 不過我係空降安仔

支持 04 07 10 11
呢個榜主幾時先肯唔 Bully Gin Lee
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

我同Gin Lee一樣係愛貓之人
cymusic 發表於 2021-2-6 10:53

開錯燈
所以這樣拼

616.1314 發表於 2021-2-6 13:33

相信開錯燈會高位上榜~畀D耐性,冰原plug咗個幾月都係依家先上
爭取 高分

同我一樣玩空降 不過我係空降安仔
Wonders 發表於 2021-2-6 10:54
好少年頭就咁熱鬧
616.1314 發表於 2021-2-6 13:33
邊有bully佢 開燈熄燈年頭先上完三甲
開錯燈
on07111 發表於 2021-2-6 15:59
其實只係聽過一兩次 冇乜印象
會再認真聽
相信開錯燈會高位上榜~畀D耐性,冰原plug咗個幾月都係依家先上
SugarFree 發表於 2021-2-7 17:58
yup 所以可以放心
一月堆歌都未上哂

Cyrus Top 20 [2021 WEEK #6]

「這歌也被處死 要如何痛悲
還是我 太不爭氣」

樂壇需要一年365日都支持的樂迷
才能令歌手不會死

本週冠軍歌:樂壇已死 - 吳林峰x樂壇已死大合唱團
作曲 | 吳林峰
填詞 | 小克
編曲 | 王雙駿 / 吳林峰 / 孔奕佳 / 阿權 / Jason Kui / 黃兆銘
監製 | 王雙駿

01 03 樂壇已死 [1] / 吳林峰x樂壇已死大合唱團
02 01 沒有24/7的快樂 [1] / TAOTAO
03 NE 集合吧!地球保衛隊 / C AllStar
04 04 我在流浮山滴眼水.jpg / Serrini
05 NE 暗戀家 / 石山街
06 06 Lay On My Shoulder [1] / The Hertz x Yukilovey
07 NE 本日終了 / 陳葦璇
08 10 所有遺失的東西 / 泳兒
09 15 旁觀有罪 / 陳蕾
10 08 種子 / Nowhere Boys
11 13 Lady Killa / Fatboy
12 NE 賤 / 許廷鏗
13 18 非洲的60秒 / R.O.O.T
14 09 Little Darling / 徐嘉浩
15 11 多喝水 / 鄭融
16 NE 都市~Lonely Night~ / Delta T x 楊雅餘
17 NE E先生 連環不幸事件 / 呂爵安
18 07 浸浴 / 葉巧琳
19 16 低級趣味 / 衛蘭
20 12 虛擬人與我 / 陳凱詠

落榜歌曲 :
Summer Day is Gone [1] / Modern Children (Ft. 謝芊彤) | 03>02>08>07>06>04>01>02
兼職靈魂 / 林聰 | 17>08>05
冰原 / 應智越 | 14
陰陽道具 / J.Arie (Ft. MastaMic) | 05>05>10>09>10>03>17
Sweet Escape / 張敬軒 | 12>08>11>19
一切安好 / 吳林峰 | 16>12>20
本週推介 停半分鐘聽一闋歌 - 許廷鏗

@RVHOCPC 12位

E先生上榜了
所以這樣拼

真係上賤
爭取 高分

而家先嚟上有乜用

ANSONLO 咁高位嘅

第7位好7

嘩上賤

Cyrus Top 20 [2021 WEEK #6]

「 這歌也被處死 要如何痛悲
還是我 太不爭氣」

樂壇需要一年365日都支持的 ...
cymusic 發表於 2021-2-7 18:15

報一報到

本日終了咁勁嘅

支持第17位

@RVHOCPC 12位

E先生上榜了
on07111 發表於 2021-2-7 18:18
恭喜RVHOCPC
真係上賤
SugarFree 發表於 2021-2-7 18:22
值得支持下
而家先嚟上有乜用

ANSONLO 咁高位嘅
kwanie 發表於 2021-2-7 18:48
儲定分2021男金差唔多啦
下星期可能輪到璇璇高位
第7位好7
616.1314 發表於 2021-2-8 00:04
起碼唔悶先 唔似某女歌手啲歌
嘩上賤
chachacharlie 發表於 2021-2-8 20:50
賤煎
報一報到
RVHOCPC 發表於 2021-2-8 21:20
集氣成功
本日終了咁勁嘅

支持第17位
jasonng 發表於 2021-2-8 21:36
開頭聽幾鍾意 聽耐咗又覺得唔係真係咁好聽
E先生世一