返回列表 發帖
睇黎榜主要同我一樣overrun
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

cymusic 發表於 2021-1-31 22:10

呢個紀錄keep得1日

Juno都好勤力!
ed8671ed 發表於 2021-1-31 22:08

不過欠缺proud of呢個位
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

Wonders Music Awards 2020

年度女歌手 最後八強

iii
Gin Lee
JACE
Serrini
王嘉儀
岑寧兒
魏如萱
謝安琪

銅獎: 向黑白filter說不,再一次添上色彩,做個你愛的你。
我們的總和

年度女歌手 最後八強

iii
Gin Lee
JACE
Serrii
王嘉儀
岑寧兒
魏如萱
謝安琪
...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:13

支持Serrii
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

呢個紀錄keep得1日
ed8671ed 發表於 2021-1-31 22:11

我懷疑依家開始計上年噴榜個分都快過佢頒完

年度男歌手金獎 馮允謙

離開舊唱片公司後 Jay Fung 終於有一個好的平台讓他 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:10

呢張影得 JF 幾 charm
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

cymusic 發表於 2021-1-31 22:10
只能支持多一陣

年度女歌手 最後八強

iii
Gin Lee
JACE
Serrii
王嘉儀
岑寧兒
魏如萱
謝安琪
...

JACE 點解全大階同唔同字體

向黑白說不 添上色彩
仲唔係個名有顏色既 黃 妍!!!

終於攞到女銅 omg congrats

年度女歌手銅獎 謝安琪

化身成為浦銘心參與了一次顛覆樂壇的製作,歷時三年的音樂企劃<The Album>終於來到最終章,與此同時謝安琪與幻國之間的關係也緣盡於此,是可一不可再的合作。回顧 <The Album> 整體評價好壞參半,第一年期待到第三年耐性被磨滅,而中段 <the rest of it...> 更被指脫離現實之餘又拖泥帶水,但以單曲製作的水平來評價是相當不錯的,在我看來幻國成功塑造謝安琪的另一個面向,嘗試不同的音樂風格,歌者演繹更細膩,為樂迷帶來更多新鮮感,為謝安琪未來的音樂路向發掘了不少可能性。

上榜歌曲: 我在陽台上看你、合唱歌、盡處、Epilogue
冠軍歌曲: 我們的基因、再度
我們的總和

年度女歌手 最後八強

iii
Gin Lee
JACE
Serrini
王嘉儀
岑寧兒
魏如萱
謝安琪 ...

原來無 ADA 份
二〇二三年度全女班投票

向黑白說不 添上色彩
仲唔係個名有顏色既 黃 妍!!!

終於攞到女銅 omg congrats ...
JasOh103 發表於 2021-1-31 22:15

名符其實係銅妍!

年度女歌手銅獎 謝安琪

化身成為浦銘心參與了一次顛覆樂壇的製作,歷時三年 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:16

Congrats! 心姐時代最後一個獎
二〇二三年度全女班投票

年度女歌手

銀獎: 一個人流落異鄉真係唔簡單,只要你繼續出歌我就會繼續聽。
我們的總和

Key 粉做馬

JACE 點解全大階同唔同字體
RVHOCPC 發表於 2021-1-31 22:14
同埋佢串錯字 Serrii

年度女歌手銅獎 謝安琪

化身成為浦銘心參與了一次顛覆樂壇的製作,歷時三年 ...
Wonders 發表於 31/1/2021 22:16
「幻國成功塑造謝安琪的另一個面向」
塑造完之後就趕佢走

Gin Lee! Gin Lee!

Gin? 唔好俾假希望我
二〇二三年度全女班投票

銀獎: 一個人流落異鄉真係唔簡單,只要你繼續出歌我就會繼續聽。

2017年,黃妍參加《音樂大童》英皇藝人企劃活動,並獲得冠軍。其後在台灣一次演出時,碰巧一位索尼音樂娛樂香港的人員到場觀賞並認識她,一年後正式簽約加盟索尼音樂香港,並於2018年7月13日推出首支個人派台歌《如何從夏天活過來》。

恭喜銀妍!!!

年度女歌手

銀獎: 一個人流落異鄉真係唔簡單,只要你繼續出歌我就會繼續聽。 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:18

我係男歌手worrr

2017年,黃妍參加《音樂大童》英皇藝人企 ...
CunninG 發表於 2021-1-31 22:19

勁到
谷到上銀!!

定其實係 SOPHY
二〇二三年度全女班投票

年度女歌手銀獎 王嘉儀

久違兩年再度發表新作 <殘>,專輯製作十分嚴謹,同時質素保持著一貫水準。令人遺憾更是,Sophy交出了這張國語專輯後,選擇與音樂上的伯樂趙增熹分道揚鑣,一個人毅然走到台灣發展。過去幾年在本地推出的作品只有少量回響,印證著廣東流行未能容納非主流路線的音樂,其實王嘉儀值得有更好的舞台讓她展現自己的才華。

冠軍歌曲: 厭世臉、月光族、菩薩
我們的總和

以為係蕾婆...

deserve!
但Gin Lee又被消費喺個tag度

以為係蕾婆...
WZA111 發表於 2021-1-31 22:22

SOPHY >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 蕾婆
二〇二三年度全女班投票

年度女歌手

金獎: 條女咩事? 其實都估到啦,邊有得輸先,自己上黎啦。
我們的總和

deserve!
ed8671ed 發表於 2021-1-31 22:22
開始同情Gin Lee了
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

deserve!
ed8671ed 發表於 2021-1-31 22:22

明明 SOPHY 已經翻咗嚟香港
個 Tag 唔成立囉!
二〇二三年度全女班投票

支持salami

總理!

支持salami
RVHOCPC 發表於 2021-1-31 22:25
sashimi

sashimi
chachacharlie 發表於 2021-1-31 22:26

好食!
二〇二三年度全女班投票

你咁做係唔會爭到部吸塵機架!

年度女歌手金獎 Serrini

Serrini 是一位有著無限可能,充滿很多鬼主意的唱作人。從 <邪童謠> 中的暗黑系黑魔后搖身一變,以新專輯主角 <Gwendolyn> 的身份自居,全年無間斷推出新單曲,一路走來廣納不同樂迷的喜愛,成功打進主流,令更多人認識她,一舉手一投足就已經能夠俘虜樂迷的心。縱然本年度未能推出這張以舞曲為主的專輯 <Gwendolyn>,但是從已曝光的作品來看一切值得期待,與此同時期望 2021 年的 Serrini 能夠取得更大突破。

上榜歌曲: ~旋轉with me*
冠軍歌曲: Diamond Mine、網絡安全隱患、越活越惹禍、離原、要做更壞的事

我們的總和

年度女歌手

...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:23

恭喜黃妍

年度女歌手

...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:23

金妍真係會唔知醜自己上嚟

Gin Lee is robbed
二〇二三年度全女班投票

個個都好鍾意消費Gin Lee...

你咁做係唔會爭到部吸塵機架!
ed8671ed 發表於 2021-1-31 22:26

The Dyson has RVHOCPC written all over it!

恭喜黃妍
bagfgfcde 發表於 2021-1-31 22:27

黃妍保了壽命無法肯定
二〇二三年度全女班投票

Gin Lee is robbed
616.1314 發表於 2021-1-31 22:27

聽講呢位榜主今年會做Gin stan
Gingin又同佢打招呼 又覆佢留言

Diva!

年度國語作品

"近年每個金曲歌后都會拎到呢個獎,我真係唔知今年會唔會例外啦。"
我們的總和

許哲珮 失物之城

年度男歌手金獎 馮允謙

離開舊唱片公司後 Jay Fung 終於有一個好的平台讓他 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:10

張相幾靚

年度國語作品

"近年每個金曲歌后都會拎到呢個獎,我真係唔知今年會唔會例外啦 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:30

Anson Kong 有出國語歌咩

年度華語作品 彼個所在 - 魏如萱

<彼個所在> 是一首有著溫度和人文關懷的作品,魏如萱以淡然的聲線演繹本作,就好像埋藏著對逝者的思念,而當中留有一份真摯的情感,源於人與人之間無盡的思念。有些事.. 藏著並不等於遺忘,藏著是為了避免再次刺激到我們深處的傷口,在思念的同時請你記著生活還是要好好過下去。

我們的總和