返回列表 發帖
拋無線(林家Ling)
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

孫盛希 出沒地帶Where is SHI?

Wonders Music Awards 2020

年度女歌手

銀獎: 一個人流落異鄉真係唔簡單,只要你繼續出歌我就會繼續聽。 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:18

恭喜 JOEY !

Anson Kong 有出國語歌咩
RVHOCPC 發表於 31/1/2021 22:34
佢邊忽歌后

年度華語作品 彼個所在 - 魏如萱

是一首有著溫度和人文關懷的作品,魏如萱 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:34

太好聽了
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

孫盛希 出沒地帶Where is SHI?
chanchan0909 發表於 2021-1-31 22:35

可能SHISHI拎完你個作曲人就飛番台灣

年度唱片

未拎過唱片獎既單位第一次起度戰勝高牆,要好好記住呢個感覺。
我們的總和

年度唱片

未拎過唱片獎既單位第一次起度戰勝高牆,要好好記住呢個感覺。 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:37

恭喜 NEGATIVE

年度唱片

未拎過唱片獎既單位第一次起度戰勝高牆,要好好記住呢個感覺。 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:37
恭喜 AWAKEN

恭喜 Dear Secret
二〇二三年度全女班投票

MAJOR IN MINOR

恭喜Let's Be Real

One & All !

點知係 溫 and 屙

So Called Love Songs!

恭喜ME華

可能SHISHI拎完你個作曲人就飛番台灣
CunninG 發表於 2021-1-31 22:37
又要大叫 啊~~~

Limerence!

其實係 Gwendolyn
搶閘未出碟就有獎攞
二〇二三年度全女班投票

可能調位比 The Hertz !!!

恭喜ME華
kwanie 發表於 2021-1-31 22:41
嬅 Stan confirmed

年度唱片 The Hertz

第一張以 EP 的姿態獲獎的年度唱片,以首張專輯來說可謂驚喜處處,有著多元化的曲風之外,同時展現出應有的音樂製作水平,完整度甚高,專輯中令我看到他們的可塑性,值得期待後續的音樂路向。The Hertz 得到這個肯定後,也許明年是時候挑戰製作第一張大碟,期待他們的作品。

上榜作品: 凡星人
冠軍作品: 拆穿、黃金法則

我們的總和

chanchan0909 發表於 2021-1-31 22:43

chanchan0909 x Wonders confirmed
二〇二三年度全女班投票

第一張以 EP 的姿態獲獎的年度唱片,以首張專輯來說可謂 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:44

實至名歸!

要同 @weiquan 組CP了

尋晚又係頒比The Hertz 要同 @cymusic 組CP了

chanchan0909 x Wonders confirmed
616.1314 發表於 2021-1-31 22:45
真係一心諗住搞笑
非常恭喜 The Hertz !!!

chanchan0909 發表於 2021-1-31 22:43

2021 年度情侶!

/ 年度歌曲二十五強 [排名不分先後]

/ A New Day - 馮允謙
/ All We Have Is Now - 方皓玟
/ 網絡安全隱患 - Serrini
/ First Date - RubberBand
/ 天生二品 - JACE
/ 未知道 - 陳健安
/ 地球來的人 - 馮允謙
/ 黑夢 - White Dimension
/ 若有若無 - iii
/ 困局 - 岑寧兒
/ 我在切爾諾貝爾 等你 - 麥浚龍
/ 黃金法則 - The Hertz
/ 每道微小 - RubberBand
/ 無窮 - per se
/ 阿茲與海默 - 黎曉陽
/ 月光族 - 王嘉儀
/ 致明日的舞 - 陳奕迅

/ 金都 - 鄧麗欣
/ 是但求其愛 - 陳奕迅
/ 碧玉 - 王菀之
/ 紅白 - Robynn & Kendy
/ 再度 - 謝安琪
/ 銀河修理員 - Dear Jane
/ 阿愁 - SoulJase
/ 小夜燈 - 鄭欣宜
我們的總和

第一張以 EP 的姿態獲獎的年度唱片,以首張專輯來說可謂 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:44

好正 !

支持麗欣

想同所有頒俾The Hertz的榜主組CP

竟然無網絡安全隱患、東京人壽同敢
好失望
二〇二三年度全女班投票

想同所有頒俾The Hertz的榜主組CP
weiquan 發表於 2021-1-31 22:48

好濫
Will Or 知唔知
二〇二三年度全女班投票

2021 年度情侶!
賴爽 發表於 2021-1-31 22:47
咩呀,我唔可以放棄同你做組合嘅機會囉

/ All We Have Is  ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:48
Serrini 居然只係得 Diamond Mine 入圍

梁總理入選嘅竟然係Diamond Mine

Serrini 居然只係得 Diamond Mine 入圍 {:1_162 ...
chanchan0909 發表於 2021-1-31 22:51

出錯咗
我們的總和

好濫
Will Or 知唔知
616.1314 發表於 2021-1-31 22:49

佢最近好忙
好似要同maggie拍MV了

/ All We Have Is  ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:48

Eason 居然兩首

歌曲十大第十位 - 小峽谷之1234

"在山峰數到幾多爭拗幾多因你態度
1234 山腳也聽到"
我們的總和

Serrini 居然只係得 Diamond Mine 入圍 {:1_162 ...
chanchan0909 發表於 2021-1-31 22:51

係你自己話要charlie架
濫過weiquan!

天生二品!!
二〇二三年度全女班投票

出錯咗
Wonders 發表於 2021-1-31 22:51

嚇死全場觀眾

出錯咗
Wonders 發表於 31/1/2021 22:51
原來可以臨時調嘅

濫過weiquan!
ed8671ed 發表於 2021-1-31 22:52

你係咪呷醋
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

濫過weiquan!

原來陳陳咁濫,今晚真係大開眼界
二〇二三年度全女班投票

1234 山腳 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:52

咁低位想barf

出錯咗
Wonders 發表於 2021-1-31 22:51
但係仍然無離原都好可惜
濫過weiquan!
唔會好似佢咁 y_m 咪得

1234 山腳 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:52

陪我迷上荒謬
越過幻變山丘

唔會好似佢咁 y_m 咪得
chanchan0909 發表於 2021-1-31 22:56

唔y_m點濫啊